De beste tips

Tong irritatie

#1. Kamille kalmeert irritatie aan de tong

Voor oneffenheden / irritatie aan de tong dan kan je spoelen met (afgekoelde) kamillethee. Werkt heel effectief.
Tong irritatie

#2. Pijn verlichten

Neem een parecetemol in je mond. Laat de parecetemol smelten op de geïntegreerde plek. Dit kan je tong, wang of gehemelte zijn. Vrijf de parecetemol met je tong tegen de pijnlijke plek. De smaak ik niet lekker maar het verlicht wel de pijn.

Tong irritatie

#3. Het zuigen op een ijsklontje

Ik heb wel eens last van mijn tong. Ik noem het altijd tong irritatie. Het is erg vervelend als ik gewoon lekker wat wil eten. Gelukkig heb ik daar een hele goede truc voor gevonden. Een tijdje zuigen op een ijsklontje werkt heel erg goed. De irritatie neemt dan al vrij snel een heel stuk af.

De nieuwste tips

Tong irritatie

Spoelen

Spoelen met zout water. Een glas gekookt water met 1 theelepel zout. Goed doorroeren en laten afkoelen. Met lauw water is het beste. Dit een paar keer per dag doen.
Tong irritatie

Spoelen

Na tandenpoetsen mondspoelen met een glas water met een theelepeltje baking soda werkt prima
Tong irritatie

Mondwater zonder alcohol tegen tong irritatie

Als je je mond gebrand hebt, kan dit erg pijnlijk en vervelend zijn. Hierom is het handig om wat te hebben waardoor je deze tong irritatie kunt voorkomen. Het is mogelijk om dit te doen met mondwater zonder alcohol. Hierbij is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat er geen alcohol in het mondwater zit. Dit zal je tong namelijk alleen maar erger irriteren. Het mondwater zal een soort verkoelend effect hebben op je tong. Dit zal de pijn voor een groot deel verdoven.