De beste tips

Tong irritatie

#1. Kamille kalmeert irritatie aan de tong

Voor oneffenheden / irritatie aan de tong dan kan je spoelen met (afgekoelde) kamillethee. Werkt heel effectief.
Tong irritatie

#2. Spoelen

Spoelen met zout water. Een glas gekookt water met 1 theelepel zout. Goed doorroeren en laten afkoelen. Met lauw water is het beste. Dit een paar keer per dag doen.
Tong irritatie

#3. Ouderwetse Zout Gorgel!

Ik vind het altijd nuttig om mijn zere tong te verzorgen door een ouderwetse zoutwatergorgel te doen. Hier is wat ik doe:

  1. Ik neem een glas lauwwarm water en voeg een halve theelepel zout toe. Ik zorg ervoor dat het zout goed oplost in het water.
  2. Ik gebruik dit zoutwater als een mondspoelmiddel. Ik neem een slok en spoel mijn mond voorzichtig gedurende ongeveer 30 seconden, zodat het zoutwater in contact komt met mijn zere tong.
  3. Na het spoelen spuug ik het zoutwater uit, en ik herhaal dit proces meerdere keren per dag, vooral na de maaltijden.

Het zoutwater helpt om eventuele bacteriën te doden en kan de genezing van de zere tong bevorderen. Vergeet niet om voorzichtig te zijn tijdens het spoelen om verdere irritatie te voorkomen. En als de pijn aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan een medische professional voor advies.

Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Tong irritatie

Engerlingen aanpakken met Nematoden

k heb altijd succes gehad met het gebruik van nematoden of aaltjes om engerlingen te bestrijden in mijn tuin. Dit is wat ik doe:

  1. Ik koop nematoden, die je kunt vinden in tuincentra of online. Zorg ervoor dat je de juiste soort nematoden kiest voor het bestrijden van engerlingen.
  2. Ik wacht op een bewolkte dag of 's avonds, omdat nematoden gevoelig zijn voor zonlicht. Dit is het beste moment om ze toe te passen.
  3. Ik meng de nematoden met water volgens de instructies op de verpakking.
  4. Ik gebruik een gieter of sproeier om de nematodenoplossing gelijkmatig over de plek met engerlingen van mijn tuin te verspreiden.
  5. Ik herhaal deze toepassing volgens de aanbevelingen op de verpakking, meestal om de paar weken, totdat de engerlingen zijn verdwenen.
Tong irritatie

Pijn verlichten

Neem een parecetemol in je mond. Laat de parecetemol smelten op de geïntegreerde plek. Dit kan je tong, wang of gehemelte zijn. Vrijf de parecetemol met je tong tegen de pijnlijke plek. De smaak ik niet lekker maar het verlicht wel de pijn.

Tong irritatie

Spoelen

Na tandenpoetsen mondspoelen met een glas water met een theelepeltje baking soda werkt prima

Nog 2 andere tips

Tong irritatie

Het zuigen op een ijsklontje

Ik heb wel eens last van mijn tong. Ik noem het altijd tong irritatie. Het is erg vervelend als ik gewoon lekker wat wil eten. Gelukkig heb ik daar een hele goede truc voor gevonden. Een tijdje zuigen op een ijsklontje werkt heel erg goed. De irritatie neemt dan al vrij snel een heel stuk af.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Tong irritatie

Mondwater zonder alcohol tegen tong irritatie

Als je je mond gebrand hebt, kan dit erg pijnlijk en vervelend zijn. Hierom is het handig om wat te hebben waardoor je deze tong irritatie kunt voorkomen. Het is mogelijk om dit te doen met mondwater zonder alcohol. Hierbij is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat er geen alcohol in het mondwater zit. Dit zal je tong namelijk alleen maar erger irriteren. Het mondwater zal een soort verkoelend effect hebben op je tong. Dit zal de pijn voor een groot deel verdoven.