Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Basilicum verzorgen

Hoe kun je een basilicum plant langer goed houden?

Zo'n basilicum plantje moet je natuurlijk goed bewaren als je deze vers koopt. Lees tips van Oma over het bewaren en verzorgen van basilicum plantjes.

Basilicum plantje langer laten leven

Hou jij de basilicumplantjes van de supermarkt ook niet in leven? Dat komt doordat de wortels te dicht op elkaar zitten. Zet het plantje dus in een grotere pot met extra potgrond maar trek de wortels eerst voorzichtig uit elkaar. Elke dag een scheutje water en zonlicht.

G. Hof
Tip #14234


Basilicum verzorgen

Basilicum ging bij mij de hele tijd dood. Ik wil mijn plantje wat langer gebruiken dan een paar dagen. Ik gaf hem netjes elke dag water en zonlicht, maar ook dat werkte niet. Ik heb hem toen een keer in een groter pot gedaan en dat helpt dus wel echt heel erg. Ik las dus dat het komt doordat de wortels zo dicht op elkaar staan. Wanneer je hem dan verpot en je dit wat veranderd, zal het plantje een heel stuk langer mee gaan dan anders. Nu kan je dus je plantje veel langer gaan gebruiken dan maar een paar dagen.

Anoniem
Tip #20509


Basilicum verzorgen door minder water te geven

Heel wat mensen hebben de neiging om basilicum verzorgen een beetje te overdrijven. Het is een nieuw plantje, waardoor je misschien het idee krijgt dat je hem elke dag water moet geven. Dit moet je dus absoluut niet doen. Je kan er veel beter voor kiezen om hem een keer in de week wat water te doen. Een basilicum moet eerst helemaal opgedroogd zijn, voordat je hem weer opnieuw water geeft. Dan voorkom je dat de plant misschien veel te veel water krijgt. Daardoor kan de plant een heel stuk sneller dood gaan. Hou daarom in de gaten wanneer je hem water geeft en of die hoeveelheid wel goed is voor de plant, want teveel water kan dodelijk zijn.

Anoniem
Tip #21404


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen