Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bloemen die te snel verwelken kan men weer oppeppen door een aspirientje in de vaas te doen.

0 0


U hebt meer plezier van een vaas bloemen als u een paar druppels kamferspiritus in het water doet.

0 0


Een stuiver in de bloemenvaas en de bloemen staan langer.

0 0


Als je nieuwe bloemen hebt, snijd de steeltjes dan scheef af, dan nemen ze meer water op. Als je er planten voeding bij krijgt doe dit er dan zeker in, de bloemen krijgen een heldere kleur en blijven langer goed.

0 0


Om extra lang van uw bloemen te kunnen genieten, het volgende advies. Stelen met scherpe schaar afknippen en stelen geheel ontdoen van blad. (er mag geen blad in het water komen!) De vaas wassen met water waaraan een beetje bleekwater wordt toegevoegd. Dan de vaas vullen met koud water, enkele druppels bleek erin en een (of 2) klontje(s) (schepje) suiker toevoegen, afhankelijk van de grootte van de vaas. Altijd bloemen uit de zon zetten en wanneer u de vaas moet bij vullen weer een drup bleek en schepje suiker erbij. Uw bloemen kunnen wel tot 3 weken goed blijven. Dus waar voor uw geld.

0 0


Als de bos bijna uitgebloeid lijkt giet er dan wat spa citroen bij (of evt wat citroensap met rode spa)en ze geven zeker nog een paar dagen alles wat ze hebben) ongelooflijk wat een resultaat.

0 0


Na een week haal ik de bloemen uit de vaas, de bloemen die niet meer goed zijn gooi ik weg. Met de overgebleven bloemen maak ik dan weer een mooi nieuw bloemstuk en ze zijn weer als nieuw.

0 0


Bloemen blijven langer mooi als je er een schepje suiker en een scheutje azijn in doet.

0 0