Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hibiscus verzorgen

Hoe verzorg je Hibiscus?

Hier vind je tips over hoe je Hibiscus kunt laten groeien en snoeien.

Tips voor de Hibiscus

Hibiscus snoeien:
Hibiscus (altheastruik) kan tot in oktober prachtige bloemen geven. Je kunt hem het beste in het vroege voorjaar (maart) snoeien.

Geef je Hibiscus ieder jaar rond maart een lichte snoei. Knip daarbij dode en zwakke takken weg en snoei naar binnen groeiende takken helemaal weg. Hiermee voorkom je dat deze takken uiteindelijk andere takken kruisen; als deze langs elkaar gaan schuren, beschadigt dit de bast.
Wanneer je hibiscus te groot wordt, is het prima om hem bij de jaarlijkse snoei in maart terug te knippen tot de gewenste hoogte. Omdat de struik op eenjarig hout bloeit, zal hij diezelfde zomer alsnog prachtige bloemen geven.

Als de hibiscus minder bloemen produceert, dan is het tijd voor een verjongingssnoei:
Snoei de hibiscus tot zo’n 30 cm boven de grond.
Knip zijtakken terug tot twee à drie knoppen.
Bemest de struik na het snoeien.
Zorg dat hij in het voorjaar voldoende water krijgt zodat je hibiscus weer mooi uitgroeit.
Eind februari is de beste periode om dit te doen, zodat de plant in het groeiseizoen direct weer mooi uit kan groeien. Vriest het eind februari nog? Stel dan het snoeien liever uit; bij vorst bestaat de kans dat snoeiwonden bevriezen en daardoor niet helen.

Tip #15981


Hibiscus verzorgen op de goede manier

Een hibiscus verzorgen hoeft niet moeilijk te zijn als je bepaalde dingen weet. Zo weet ik dat het slim is om hem te snoeien in het vroege voorjaar. Dan doet de Hibiscus het namelijk vaak het beste. Je kan het natuurlijk ook zelf even gaan onderzoeken voordat je hem snoeit.

Tip123
Tip #20521


Hibiscus verzorgen met veel water

Een hibiscus verzorgen is niet moeilijk. Je moet er alleen wel voor zorgen dat hij altijd genoeg water heeft. Een hibiscus moet altijd vochtig zijn. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat hij het niet gaat overleven. Kijk daarom altijd goed naar het feit of hij nog vochtig is of niet. Als dit wel het geval is, is er geen enkel probleem. Als hij niet meer vochtig is, moet je hem vaker water geven.

Xiao
Tip #21416


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen