Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kerstster verzorgen

Hoe verzorg je Kerstster?

Zo kan je een kerstster een jaar goed houden. Kerstster opslag.

Kerstster jaar goed houden

U kunt proberen de kerstster over te houden tot volgend jaar. Laat de plant na de bloei een tijd met rust. In het voorjaar wordt hij gesnoeid. Dek de snijwonden af met sigarenas. In de zomer mag de verpotte plant naar buiten. Zet hem in september weer binnen en besproei hem regelmatig.

Tip #271


Kerstster in het water zetten

Om in het water te zetten: Houd de onderste 5 centimeter van de afgesneden bloem eerst in kokend water of in een vlam. Het melksap moet stollen tot een soort kurk. Snijd daarna de onderste 2 centimeter dwars door de "kurk". De bloem kan nu in de vaas.

Tip #272


Kerststerren verzorgen

Kerststerren zijn heel slecht tegen tocht en kou bestand. Het vervoer van de bloemist naar je huis kan voor de plant al funest zijn. Verzorging van de plant: - Matig warm; niet beneden de 12° C en niet boven de 20° C. 15 tot 18° C is de ideale temperatuur. - Voorkom grote temperatuurschommelingen. De plant verliest zijn bladeren plotseling zonder dat ze eerst verwelken. Dit zou erop kunnen wijzen dat de temperatuur te laag is, of dat de plant is blootgesteld aan koude of warme tocht. - In de winter zoveel mogelijk licht maar niet in de directe zonnestralen. - Giet royaal met lauw water en daarna wachten met gieten tot de potgrond bovenaan droog aanvoelt. (Het overtollige water afgieten). Indien de plant meerdere dagen na elkaar een doornatte potkluit heeft dan zal het blad verwelken en vroegtijdig afvallen. - Benevel de plant zo nu en dan. Te droge lucht in een warme ruimte kan de bladranden geel of bruin doen verkleuren.

Tip #16085


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen