Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bloemen afsnijden

Moet je bloemen schuin afsnijden?

Grootmoeders tips over het afsnijden van bloemen.

Stengels bladvrij maken tegen verrotting

Stengels altijd bladvrij maken om verrotten te voorkomen. Bij houtachtige stengels een flink stuk van de bast erafhalen.

Tip #318


Stukje van de onderkant afknippen

Altijd een stukje van de onderkant halen (ook al is het boeket geschikt om zo in een vaas te zetten).

Tip #319


Suiker in water bij snijbloemen

Suiker in het bloemwater doen.

Tip #320


Bleekwater toevoegen aan het water

1 eetlepel bleekwater in het water doen, bij een kleinere vaas iets minder.

Tip #321


Wekelijks bloemen verversen

Na een week weer een stukje van de onderkant halen en het water verversen.

Tip #322


Wacht met afknippen tuinbloemen

Het beste moment van de dag om tuinbloemen af te knippen om ze in een vaas te zetten is 's ochtends. Zet ze enkele uren in een emmer met water zodat ze flink water kunnen opzuigen.

Fanny
Tip #1211


Bleekwater in bloemenwater

Paar druppels bleekwater bij je kraanwater doen en dan je bloemen in de vaas. Zo blijven ze langer goed.

Wendy
Tip #1620


Bloemen schuin afsnijden

Het is een veel voorkomede fabel dat snijbloemen zo schuin mogelijk afgesneden moeten worden. Schuin afsnijden moet maar zorg ervoor dat het verschil tussen het begin van de snede en het einde niet meer is als 0.5 cm.

Maureen
Tip #2134


Suiker in bloemenwater

Doe een klontje suiker in de vaas bij het water en herhaal dat iedere keer wanneer je het water verschoont. Zo blijven je bloemen zeker meer dan 2 weken mooi.

Aylin
Tip #3022


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen