Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Konijnenhok schoonmaken

Hoe kun je het konijnenhok het beste schoonmaken?

Het konijnenhok en de plasbak van een konijnenhok schoonmaken gaat makkelijker en sneller met deze tips en huis, tuin en keukenmiddeltjes van oma weet raad.

Konijnenhok renigen met antikal

Doe op de plasplekken een scheut antikal en het bruist los. Even erover heen schrobben en schoon is het weer.

Wolletje
Tip #2453


Azijn reinigt konijnenhok

Doe azijn op de ingedroogde plasvlekken. Je kunt gewoon natuurazijn gebruiken. Een kwartiertje laten intrekken en je kunt het zo er afborstelen met een afwaskwast.

Cavia
Tip #5065


Azijn reinigt konijnenhok

Schoonmaakazijn over plasvlekken, in laten weken, naspoelen en weg.

Eveline
Tip #4603


Tips voor het schoonmaken van een konijnenhok

Konijnenhok schoonmaken: Konijnen zijn over het algemeen erg schone beesten. Ze poepen en plassen vaak op een vaste plek en zijn daarom ook makkelijk zindelijk te maken. Het gebruik van een konijnentoilet maakt de schoonmaak klus een stuk makkelijker. Door de toilet dagelijks te legen blijft het hok langer schoon. Hierdoor zal het ook minder vliegen aantrekken die vervelende ziektes, zoals de madeziekte, over kunnen brengen. Het konijnenhok wekelijkse schoonmaken. Maar twee keer per week is ook prima. Zorg vooral in de zomer maanden voor een schoon hok omdat bacteriën door de warmte zich sneller zullen voortplanten. Haal ook alle bodembedekking goed uit de hoekjes weg. Spoel resterende vuil in zowel het hok als in de onder bak en/of lade weg met water. Gebruik dan een niet-giftig schoonmaakmiddel. Vergeet ook niet de voerbakjes, accessoires en plastic speeltjes schoon te maken. Citronella is geschikt voor de wekelijkse schoonmaak. Wrijf het hok droog met een oude handdoek of theedoek, of laat het (’s zomers) in de zon opdrogen. Als de zon in de zomer goed krachtig is, is dat een handige natuurlijke ontsmetter. Onder andere bacteriën, fruitvliegjes en schimmels houden niet van de zon.

Tip #15581


Konijnenhok schoonmaken met azijn

Iedere diereneigenaar van konijn of cavia, kent de urinevlekken. Zelf vind ik het gebruik van schoonmaakazijn onverstandig. Gewoon azijn gebruiken. Is het erg laat het een nacht weken.

Marianne
Tip #5456


Urine uit hok halen

Heel gemakkelijk om witte urine uitslag uit konijnen -cavia -hamster of een andere plastiek hok te verwijderen. Ook al zit het er al een tijdje in. Flink wat pure schoonmaak azijn op de vlek doen en laat maar een uurtje staan en weg is de de uitslag.

Ingrid
Tip #5421


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen