Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Heb je suede schoenen of nubuck schoenen met een vet vlek, met de strijkbout en grauw wc papier strijk je het er zo uit, schoenen opborstelen met een korstje oud brood.

3 510


Wrijf met een stukje schoolkrijt over de vlek. (Bijna) altijd is de vlek verdwenen. (Ligt natuurlijk wel aan de kleur suede).

3 510


Je pakt spa rood en keukenpapier, je doet de spa rood op de keukenpapier je dept de vetvlek op de suède niet wrijven en je hebt de vlek eruit.

500


Suede- of leren jas/broek in de wasmachine doen, ipv waspoeder babyshampoo in het wasbakje doen en wasverzachter in het hiervoor bestemde bakje. Op wolprogramma laten draaien. Suede kan ook in de wasdroger, leer aan de lucht laten drogen. Kragen e.d. insmeren met babyshampoo. Gegarandeerd dat Uw jas of broek weer als nieuw is.

501


Het reinigen van suede (handschoenen/schoenen enz.), door middel van stomen. Het werkt perfect. Gewoon een pan met water laten koken en stomen maar.

500


Bij vet op suede, neem droog brood en veeg over de vlek. Het brood zal na verloop van tijd het vet opnemen.

500


Heb je (vet-)vlekken in suede, was het dan (met de hand) met babyshampoo. Je zult zien dat de vlek verdwijnt en dat je suede ook nog mooi blijft.

500


Wrijf met een permanent marker over de vlek. Strooi er zout over en spoel af met lauwwarm water. De vlek is dan weg.

500