Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vetvlekken verwijderen uit kleding

Hoe kun je het beste een vetvlek uit kleding verwijderen?

Er zijn veel soorten vet die een vlek op kleding kunnen veroorzaken. Frituurvet, jus, vette zalf, boter en olievlekken zijn allemaal voorbeelden. Het lastige van vetvlekken verwijderen uit kleding, is dat deze in de vezels kunnen trekken en daarmee hardnekkiger worden. Daardoor zijn oude vetvlekken vaak moeilijker uit je kleren te krijgen. Met de handige adviezen van Oma Weet Raad kun je de vetvlekken uit kleding krijgen. Op deze pagina vind je maar liefst 38 tips die je kunnen helpen. 

Vetvlek Verwijderen met afwasmiddel

Als je vetvlekken uit kleding wilt verwijderen dep dan een doek met afwasmiddel op het kledingstuk. Vervolgens laat je de kleding drogen in zijn de vetvlekken zo verdwenen!

Rosa
Tip #92


Vetvlekken verwijderen met wasbenzine

Vetvlek natmaken met wasbenzine, op normale temperatuur wassen in de wasmachine en de vlek is er zeker uit. Ook voor oude vetvlekken.

Marleen
Tip #3183


Vlek van vet in kleding? Tandpasta

Smeer tandpasta op de vlek in de kleding en alles goed in laten drogen. Als het droog is met koud water weg halen. In de wasmachine meewassen en weg is de vetvlek.

Mattie
Tip #3860


Sunlight zeep verwijdert vetvlekken uit kleding

Deze tip kreeg ik uit een dure kledingzaak waar ik contact mee opnam nadat ik een vetvlek had gemaakt op mijn broek die een (glimmende) coating bevat (extra kwetsbaar)

Koop sunlight zeep (de ouderwetse, gewoon in blok bij AH bijvoorbeeld) dompel een hoekje van de zeep in heet water en wrijf de vlek zachtjes in totdat deze bedekt is met een witte waas van de zeep. Laat de zeep opdrogen en doe de broek daarna gewoon in de was.

Weg vlek! En mijn broek incl. coating was nog helemaal intact. Ik doe het tegenwoordig met alle vetvlekken op alle stoffen! Succes

Dominique
Tip #4999


Puur afwasmiddel inwrijven

Heeft u vetvlekken in uw kleren? Van jus ofzo doe er dan puur afwasmiddel op en even met een doekje of sponsje inwrijven, daarna in de wasmachine en weg is de vetvlek.

Dominique Dahmen
Tip #211


Droogshampoo en dreft

Heb je een vetvlek op je lievelingstshirt? Spuit er dan droogshampo op en een beetje dreft! Tip van mijn mama.

Marie Blommaart 228
Tip #11686


Talkpoeder krijgt vetvlek uit leren kleding

Als je een vetvlek op leer heb,
kan je het best talkpoeder erop doen.
even een uurtje laten wachten, dan eraf doen, niet gelukt? Probeer nogmaals.

Sandy
Tip #5830


Vet en jus vlekken: talkpoeder

Vet en jus vlekken: Nat maken en bestrooien met talkpoeder. Een nacht in laten trekken en in de wasmachine wassen. Helpt ook met oude vlekken.

Kitty Meurs
Tip #209


Melk krijgt vetvlekken uit kleding

Vetvlekken in kleding doe er wat halfvolle melk op even in laten trekken (kwartiertje) en dan in de wasmachine en de vlek is weg.

Rowena
Tip #2522


Vet uit kleding

Als je vetvlekken uit kleding wilt verwijderen is een voorwasje met biotex of met een klein beetje azijn de beste methode. Je hoeft echt geen ontvetter te kopen, een beetje azijn en/of biotex doet wonderen.

Keesje
Tip #18138


Papieren zakdoek strijken

Vetvlek in leren schoenen: Een papieren zakdoek op de plek houden, en met een lauw warm strijkijzer eroverheen.

delinde2011
Tip #8077


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Hondenspeeksel werkt het beste tegen vetvlekken

Vetvlekken kun je het best verwijderen door hondenspeeksel op de vlek te wrijven. Er zitten bepaalde enzymen in het slijm die ervoor zorgen dat het vet losraakt van de stof, zonder de kleur van de stof aan te tasten. Daarna natuurlijk wel goed wassen ;)

Marja
Tip #4928


Driehoekzeep krijgt vetvlekken uit bekleding

Ieder jaar zitten wij gezellig met de familie te gourmetten of te fonduen. Boven dit gebeuren hangt een lamp met bekleding die daarna vol met vetvlekken zit. Gelukkig kan ik het hele frame eruit halen en in het bad proberen schoon te krijgen. Na veel schoonmaakmiddelen is het mij uiteindelijk gelukt met Driehoekzeep die bij elke supermarkt te koop is. Goed uitspoelen en weg zijn de vlekken.

Marijke
Tip #5095


Schrobben met rem reiniger

Rem reiniger werkt heel goed. Remreiniger erop spuiten, even schrobben (of laten liggen maar dat duurt langer) en je vlek is weg.

anoek
Tip #8978


Kleding hangen in regenwater

Vetvlekken in kleding haal je eruit door de kleding in een vat met regenwater te hangen en dat 1 nacht lang. Daarna eerst aan de waslijn laten drogen en dan wassen op minimaal 40 graden.

P. Ake
Tip #213


Vochtige babydoekjes

Met vochtige doekjes voor babies kun je vele soorten vlekken, zoals chocolade en vet uit vele soorten stof halen. Werkt minder goed op oude vlekken.

Hanny op de Beke
Tip #210


Talkpoeder zuigt vet op

Als je vet vlekken in je kleding hebt, talkpoeder erop strooien. Talkpoeder zuigt het vet uit je kleding daarna als je het gewassen hebt, is het vet weg.

Joyce
Tip #4198


Grauw papier neemt vet op

Vetvlekken kan je uit kleding halen door er een stuk grauw papier (fruitzak van de groentenboer) met de ruwe kant naar beneden op te leggen en er dan met een zo warm mogelijk strijkijzer overheen te gaan. Herhalen tot het papier geen vet meer opneemt.

Olga
Tip #208


Babypoeder verwijdert vetvlekken

Sinds een aantal jaren heb ik echt een mega goede manier om vet- en olievlekken te verwijderen. De vlek bedekken met een laag babypoeder even met je vinger goed insmeren vervolgens 24 uur laten liggen, in de wasmachine gewoon wassen zoals je altijd doet en ..... abracadabra vlek is weg!

Gerda van Dijk
Tip #12026


Maizena absorbeert vet

Maïzena erop doen, 15 -20 minuten erop laten zitten zodat de maïzena de vetvlek kan absorberen , dan met de stofzuiger opzuigen.

inkiepinkie
Tip #14658


Wasmiddel inwrijven met schuursponsje

Spuit wasmiddel op de vlek, inwrijven met de ruwe kant van een schuursponsje (niet te hard anders schuur je er gaten in), daarna gewoon met de gewone was meewassen en weg zijn de vlekken. Voor oudere vetvlekken herhadelijk inwrijven voor het wassen.

Lieke
Tip #5224


Afwasmiddel en dan in de was

Vetvlek in uw kleding? Geen omslachtig gedoe, gewoon wat afwasmiddel op de vlek druppelen en daarna in de wasmachine.

Wasgraag
Tip #4058


Vetvlekken uit kleding verwijderen

Als u bijvoorbeeld bezig bent geweest met uw auto of fiets en er zitten vetvlekken in uw kleding. Kunt u die verwijderen door maar 3 dingen te gebruiken die iedereen in huis heeft.
U legt uw broek of wat dan ook, lang uit op het aanrecht en u pakt afwasmiddel, waspoeder en een nagelborstel.
Eerst doet u de afwasmiddel erop en dan de zeeppoeder er boven op.
U gaat met de nagelborstel er met kracht over heen en het grootste gedeelte vet is eruit, dan meteen in de wasmachine en u ziet niks meer van de vetvlek.

Miranda
Tip #4168


Citroen vaatwasmiddel laat vet verdwijnen

(Vet-)vlekken op kleding verdwijnen als sneeuw voor de zon, als u ze meteen inspuit met een (goedkoop)citroenvaatwasmiddel. Daarna gewoon mee wassen, zoals u gewend bent.

Monique Eerhart
Tip #214


Strijken met vetvrij papier

Een vet vlek in kleding verdwijnt als je er vetvrij papier (een zak van de groenteboer) er op legt en met een lauwe strijkbout er overheen gaat.

Opa
Tip #3927


Vetvlekken uit kleding verwijderen

Vetvlekken uit kleding verwijder je goed door deze eerst in te smeren met een goed afwasmiddel dan in de wasmachine, vetvlekken zijn echt weg.

Michiel
Tip #3647


Afwasmiddel

Vet vlekken verdwijnen als je de vlek gelijk nadat je hebt gemorst insmeert met afwasmiddel, daarna op de normale manier wassen in de machine.

Sandra
Tip #3421


Talkpoeder gebruiken voor vetvlekken verwijderen

Vetvlekken verwijderen uit kleding kan perfect door talkpoeder op de vlek te strooien. Even laten inwerken en daarna afborstelen of wassen. Werkt ook bij vetvlekken op terrastegels.

Monique
Tip #3281


Afwasmiddel op de vlek

Vetvlekken krijg je uit je kleren met afwasmiddel. Eerst doe je het afwasmiddel rechtstreeks op de vlek en dan goed inwrijven. En daarna uitwassen in handwarm water. Daarna kan je het kleding stuk gewoon in de wasmachine gooien.

Debbie
Tip #212


Talkpoeder op de vlek

Als er tijdens het vlees bakken vet op uw kleding spat dan direct beetje talkpoeder erop en vervolgens de poeder laten zitten en "s-avonds even uitwassen of volgende dag in de wasmachine en weg vlek.

Elisabeth
Tip #2868


Citroen en zout

Staan te bakken en vetvlekken op je kleding? Doe er citroensap overheen en daarna een flinke lading zout. Vet trekt direct in het zout. Even laten intrekken, zout eraf slaan en weg is de vlek.

Ellen
Tip #2779


Talkpoeder

Maak de vetvlek nat, strooi er talkpoeder over en laat de stof goed drogen. Schud de talkpoeder eraf en daarna wassen.

Angelique
Tip #2471


Talkpoeder voor vet vlekken op leer

De vette plek op leer, goed met talkpoeder bedekken. Min. een dag laten zitten en met zachte borstel of stofdoek afnemen. Is de vlek nog niet helemaal weg, dan nogmaals herhalen.

Pink
Tip #2457


Dreft verwijdert vetvlekken

Vet vlekken verwijderen als sneeuw voor de zon met afwasmiddel dreft.

Lia van houten
Tip #2047


Insmeren met groene zeep

Kledingstuk een beetje nat maken (waar de vlek zit) daarna groene zeep er goed op in smeren. Een dag laten liggen en daarna wassen in de wasmachine.

Anita
Tip #1914


Wassen met afwasmiddel

Spuit voor het wassen wat afwasmiddel op de vlek en was het kledingstuk gewoon in de was mee.

Dineke
Tip #1755


Schijfje citroen

Vetvlekjes op uw mooie blouse/shirt ed? Schijfje citroen erover halen of deppen, daarna even met een beetje water en droogdeppen en weg is de vlek.

Peter
Tip #215


vetvlekken verwijderen met pindakaas

op verschillende stoffen geprobeerd en werkt bij alles!! super goede hack!!!!

ronnie flex
Tip #21110


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen