Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Deppen met afwasmiddel

Dep een doek met afwasmiddel op het kledingsstuk, laat de kleding drogen.

Rosa
14 5


Wasbenzine

Vetvlek natmaken met wasbenzine, op normale temperatuur wassen in de wasmachine en de vlek is er zeker uit. Ook voor oude vetvlekken.

Marleen
2 1


tandpasta

Smeer er tandpasta op en in laten drogen. Als het droog is met koud water weg halen. In de wasmachine meewassen en weg is de vetvlek.

Mattie
2 1


Papieren zakdoek strijken

Vetvlek in leren schoenen: Een papieren zakdoek op de plek houden, en met een lauw warm strijkijzer eroverheen.

delinde2011
0 0


Vochtige babydoekjes

Met vochtige doekjes voor babies kun je vele soorten vlekken, zoals chocolade en vet uit vele soorten stof halen. Werkt minder goed op oude vlekken.

0 1


Afwasmiddel op de vlek

Vetvlekken krijg je uit je kleren met afwasmiddel. Eerst doe je het afwasmiddel rechtstreeks op de vlek en dan goed inwrijven. En daarna uitwassen in handwarm water. Daarna kan je het kleding stuk gewoon in de wasmachine gooien.

0 0


Kleding hangen in regenwater

Vetvlekken in kleding haal je eruit door de kleding in een vat met regenwater te hangen en dat 1 nacht lang. Daarna eerst aan de waslijn laten drogen en dan wassen op minimaal 40 graden.

0 0


Citroen vaatwasmiddel laat vet verdwijnen

(Vet-)vlekken op kleding verdwijnen als sneeuw voor de zon, als u ze meteen inspuit met een (goedkoop)citroenvaatwasmiddel. Daarna gewoon mee wassen, zoals u gewend bent.

0 0


Schijfje citroen

Vetvlekjes op uw mooie blouse/shirt ed? Schijfje citroen erover halen of deppen, daarna even met een beetje water en droogdeppen en weg is de vlek.

0 0


Wassen met afwasmiddel

Spuit voor het wassen wat afwasmiddel op de vlek en was het kledingstuk gewoon in de was mee.

Dineke
0 0


Insmeren met groene zeep

Kledingstuk een beetje nat maken (waar de vlek zit) daarna groene zeep er goed op in smeren. Een dag laten liggen en daarna wassen in de wasmachine.

Anita
0 0


Dreft verwijdert vetvlekken

Vet vlekken verwijderen als sneeuw voor de zon met afwasmiddel dreft.

Lia van houten
0 0


Talkpoeder voor vet vlekken op leer

De vette plek op leer, goed met talkpoeder bedekken. Min. een dag laten zitten en met zachte borstel of stofdoek afnemen. Is de vlek nog niet helemaal weg, dan nogmaals herhalen.

Pink
0 0


Talkpoeder

Maak de vetvlek nat, strooi er talkpoeder over en laat de stof goed drogen. Schud de talkpoeder eraf en daarna wassen.

Angelique
0 0


Melk krijgt vetvlekken uit kleding

Vetvlekken in kleding doe er wat halfvolle melk op even in laten trekken (kwartiertje) en dan in de wasmachine en de vlek is weg.

Rowena
0 0


Citroen en zout

Staan te bakken en vetvlekken op je kleding? Doe er citroensap overheen en daarna een flinke lading zout. Vet trekt direct in het zout. Even laten intrekken, zout eraf slaan en weg is de vlek.

Ellen
0 0


Talkpoeder op de vlek

Als er tijdens het vlees bakken vet op uw kleding spat dan direct beetje talkpoeder erop en vervolgens de poeder laten zitten en "s-avonds even uitwassen of volgende dag in de wasmachine en weg vlek.

Elisabeth
0 0


Talkpoeder

Vetvlekken uit kleding verdwijnen perfect door talkpoeder op de vlek te strooien. Even laten inwerken en daarna afborstelen of wassen. Werkt ook bij vetvlekken op terrastegels.

Monique
0 0


Afwasmiddel

Vet vlekken verdwijnen als je de vlek gelijk nadat je hebt gemorst insmeert met afwasmiddel, daarna op de normale manier wassen in de machine.

0 0


Afwasmiddel ontvet

Vetvlekken eerst insmeren met een goed afwasmiddel dan in de wasmachine, vetvlekken zijn echt weg.

Michiel
0 0


Strijken met vetvrij papier

Een vet vlek in kleding verdwijnt als je er vetvrij papier (een zak van de groenteboer) er op legt en met een lauwe strijkbout er overheen gaat.

Opa
0 0


Afwasmiddel en dan in de was

Vetvlek in uw kleding? Geen omslachtig gedoe, gewoon wat afwasmiddel op de vlek druppelen en daarna in de wasmachine.

Wasgraag
0 0


Afwasmiddel, waspoeder en een nagelborstel

Als u bijvoorbeeld bezig bent geweest met uw auto of fiets en er zitten vet vlekken in uw kleding. Kunt u die verwijderen door maar 3 dingen te gebruiken die iedereen in huis heeft. U legt uw broek of wat dan ook, lang uit op het aanrecht en u pakt afwasmiddel, waspoeder en een nagelborstel. Eerst doet u de afwasmiddel erop en dan de zeeppoeder er boven op. U gaat met de nagelborstel er met kracht over heen en het grootste gedeelte vet is eruit, dan meteen in de wasmachine en u ziet niks meer van de vetvlek.

0 0


Talkpoeder zuigt vet op

Als je vet vlekken in je kleding hebt, talkpoeder erop strooien. Talkpoeder zuigt het vet uit je kleding daarna als je het gewassen hebt, is het vet weg.

Joyce
0 0


Wasmiddel inwrijven met schuursponsje

Spuit wasmiddel op de vlek, inwrijven met de ruwe kant van een schuursponsje (niet te hard anders schuur je er gaten in), daarna gewoon met de gewone was meewassen en weg zijn de vlekken. Voor oudere vetvlekken herhadelijk inwrijven voor het wassen.

Lieke
0 0


Hondenspeeksel werkt het beste tegen vetvlekken

Vetvlekken kun je het best verwijderen door hondenspeeksel op de vlek te wrijven. Er zitten bepaalde enzymen in het slijm die ervoor zorgen dat het vet losraakt van de stof, zonder de kleur van de stof aan te tasten. Daarna natuurlijk wel goed wassen ;)

Marja
0 1


Driehoekzeep krijgt vetvlekken uit bekleding

Ieder jaar zitten wij gezellig met de familie te gourmetten of te fonduen. Boven dit gebeuren hangt een lamp met bekleding die daarna vol met vetvlekken zit. Gelukkig kan ik het hele frame eruit halen en in het bad proberen schoon te krijgen. Na veel schoonmaakmiddelen is het mij uiteindelijk gelukt met Driehoekzeep die bij elke supermarkt te koop is. Goed uitspoelen en weg zijn de vlekken.

Marijke
0 0


Schrobben met rem reiniger

Rem reiniger werkt heel goed. Remreiniger erop spuiten, even schrobben (of laten liggen maar dat duurt langer) en je vlek is weg.

anoek
0 0


Droogshampoo en dreft

Heb je een vetvlek op je lievelingstshirt? Spuit er dan droogshampo op en een beetje dreft! Tip van mijn mama.

Marie Blommaart 228
0 0


Grauw papier neemt vet op

Vetvlekken kan je uit kleding halen door er een stuk grauw papier (fruitzak van de groentenboer) met de ruwe kant naar beneden op te leggen en er dan met een zo warm mogelijk strijkijzer overheen te gaan. Herhalen tot het papier geen vet meer opneemt.

0 0


Vet en jus vlekken: talkpoeder

Vet en jus vlekken: Nat maken en bestrooien met talkpoeder. Een nacht in laten trekken en in de wasmachine wassen. Helpt ook met oude vlekken.

0 0


Puur afwasmiddel inwrijven

Heeft u vetvlekken in uw kleren? Van jus ofzo doe er dan puur afwasmiddel op en even met een doekje of sponsje inwrijven, daarna in de wasmachine en weg is de vetvlek.

Dominique Dahmen
0 0


Babypoeder verwijdert vetvlekken

Sinds een aantal jaren heb ik echt een mega goede manier om vet- en olievlekken te verwijderen. De vlek bedekken met een laag babypoeder even met je vinger goed insmeren vervolgens 24 uur laten liggen, in de wasmachine gewoon wassen zoals je altijd doet en ..... abracadabra vlek is weg!

Gerda van Dijk
0 0


Maizena absorbeert vet

Maïzena erop doen, 15 -20 minuten erop laten zitten zodat de maïzena de vetvlek kan absorberen , dan met de stofzuiger opzuigen.

inkiepinkie
0 0