De beste tips

Kraag reinigen

#1. Vette kraag? Vet verwijderen met deo

Bij sommige mensen wordt de kraag van een blouse aan de binnenzijde erg vettig. Ik heb hier een schone deodorantroller voor, die ik veel met heet water en daarin opgeloste groene zeep. Voordat ik de blouse in de was doe, rol ik er even met de deodorantroller over de kraag, zonder dat mijn handen steeds onder die zeep zitten.
Kraag reinigen

#2. Haal de vlekken weg door ze in te smeren

Vuile kragen van overhemden/shirtjes insmeren met shampoo en dan zoals gebruikelijk wassen in de wasmachine. Shampoo verwijdert lichaamsvet van de hoofdhuid, dus ook van de kraag.
Kraag reinigen

#3. Insmeren met Shampoo

Voor het wassen de boorden (kragen) insmeren met shampoo.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Kraag reinigen

Kraag overhemd schoonmaken met wasbenzine

Dep of leg jouw kraag in een sopje met wasbenzine en je zal al snel zien dat de vlek naar verloop van tijd minder zal worden. Lukt het dan alsnog niet? Probeer dan een sopje met groene zeep.
Kraag reinigen

Vieze geur uit je kraag halen met behulp van ammoniak

Je kunt met ammoniak veel bereiken, maar deze tip staat daar nog niet bij. Je hebt wel eens een kraag van een jas of hemd, die een zure lucht heeft. Deze lucht krijg je eruit door het desbetreffende kledingstuk in de ammoniak te dompelen, alleen het stuk waar de lucht afkomt. Een half uur is genoeg. Dan haal je het uit de ammoniak en wring het uit in een schaal, de ammoniak is nu troebel en je kleding ruikt na het drogen weer normaal.
Kraag reinigen

Ouderwetse scheerzeep

De zwarte kragen in overhemden, smeer ik altijd eerst in met ouderwetse scheerzeep van de gulde hand. Werkt erg goed.

Nog 1 andere tip

Kraag reinigen

Kraag schoonmaken met tandpasta

Kraag niet schoon, gebruik gewone tandpasta, wrijf de kraag er goed mee in en doe hem het zonder uit te spoelen zo in de wasmachine.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen