Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wasmiddel zelf maken

Hoe kun je wasmiddel zelf maken?

Zelf wasmiddel maken is zo moeilijk nog niet met deze tips van oma weet raad

Maak je eigen wasmiddel

Maak zelf je wasmiddel van
- 20 gr Sunlightzeep
- 20 gr Soda

Samen oplossen in een liter lauw water en een nacht laten indikken. Doe het wel alvast in een bakje met deksel of een plastic fles waar je in kunt knijpen. Want het wordt een dikke gelachtige massa die je lastig kunt schenken. Maar wel makkelijk uit de fles kunt knijpen. Werkt als een speer om kleding mee te wassen, afwassen etc. En stukken goedkoper dan al die dure schoonmaakspullen.

AnneMart
Tip #15654


Wasmiddel zelf maken met soda

Ik vind wasmiddel dus veel te duur. In de winkel betaal je er erg veel voor. Ik ben daarom opzoek gegaan naar een alternatief. Ik heb dus gevonden, dat je ook zelf wasmiddel kan gaan maken. Dit doe je op een vrij eenvoudige manier met 20 gram soda. Daar giet je eigenlijk gewoon 20 gram aan sunglightzeep bij. Dan laat je het een nachtje staan en je hebt je eigen wasmiddel gemaakt. Het is een heel stuk goedkoper dan het wasmiddel uit de winkel en het is niet al te veel werk. Het wordt wel dik, dus echt schenken kun je het niet. Dat is wel handig om rekening mee te houden.

Anoniem
Tip #20737


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen