Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zweet vlekken

Wat te doen tegen zweet vlekken?

Als je van die gele vlekken hebt in je kleding of erger nog, een blijvende zweetgeur die je er niet meer uitkrijgt zijn er verschillende huismiddeltjes die kunnen helpen. Bij Oma Weet Raad zijn wij expert in het verwijderen van zweetgeur uit kleding.

Emmertje met azijn tegen geur

Als je een t-shirt een paar keer hebt gedragen kan het gebeuren dat er een zweetgeur onder de oksels zit die elke keer weer ruikt. Zet de shirts een nachtje in een emmer water met azijn (ongeveer een-derde fles), doe ze daarna in de wasmachine en weg is de geur. Komt de geur terug, gewoon weer herhalen. Ossengalzeep werkt ook, maar dat is meer werk omdat je de plekken in moet zepen, dat laten intrekken en dan wassen.

Tanta Tingeleing
Tip #3728


Vaatwasser glansspoelmiddel gebruiken

Is je kleding verkleurd onder de oksel door transpiratie? Spuit dan voordat je de kleding in de wasmachine stopt op de plekken in met glansspoelmiddel die je normaal gebruikt voor je vaatwasser. Gegarandeerd dat het schoon word.

Mirjam
Tip #5617


Emmer azijn

Het is idd een goed idee deze een nachtje in emmer met azijn te zetten. Maar dan heb je veel azijn nodig. Ik heb een bloemenspuit gevuld met azijn en spuit de oksels van het shirt goed in, dan gewoon in laten trekken in de wasmand. Na het wassen is alles weg.

Ellen
Tip #3579


Vaste zweetgeur verwijderen

Als je een t-shirt een paar keer hebt gedragen kan het gebeuren dat er een "vaste" zweetgeur onder de oksels zit die elke keer weer ruikt. Zet de shirts een nachtje in een emmer water met azijn (ongeveer een-derde fles), doe ze daarna in de wasmachine en weg is de geur. Komt de geur terug, gewoon weer herhalen. Ossengalzeep werkt ook, maar dat is meer werk omdat je de plekken in moet zepen, dat laten intrekken en dan wassen.

Tanta Tingeleing
Tip #3726


Zweetvlek met spoelgrans insmeren

Inspuiten met spoelglans voor de vaatwasser een paar uurtjes laten inwerken en daar na gewoon uitwassen en weg is de vlek.

Wendy
Tip #3914


Geen deodorant uit supermarkt

Kleding een nachtje in een emmer water met veel azijn helpt bij mij niet tegen vlekken, maar wel tegen de zweetgeur! Ook gebruik ik geen deodorant uit de supermarkt meer. Ik heb geen vlekken meer en geen last meer van een zweetgeur onder mijn oksels.

Tip #8301


Glansspoelmiddel laten intrekken

Inspuiten met glansspoelmiddel voor de vaatwasser, inlaten trekken (ongeveer half uur) en dan wassen in de wasmachine.

Sorella
Tip #5559


Chloride o2 witte fles helpt

Op gele vlekken wat glansspoelmiddel van de vaatwasser doen, even in laten werken en daarna in de gewone was meewassen. Ook chloride o2 (witte fles!) op vlek doen op dezelfde manier helpt goed.

Tamara
Tip #5213


Ossengalzeep werkt ook

Als je een t-shirt een paar keer hebt gedragen kan het gebeuren dat er een vaste zweetgeur onder de oksels zit die elke keer weer ruikt. Zet de shirts een nachtje in een emmer water met azijn (ongeveer een-derde fles), doe ze daarna in de wasmachine en weg is de geur. Komt de geur terug, gewoon weer herhalen. Ossengalzeep werkt ook, maar dat is meer werk omdat je de plekken in moet zepen, dat laten intrekken en dan wassen.

Tanta Tingeleing
Tip #3727


Azijn in de wasverzachter tegen zweet

Al is je t-shirt of blouse gewassen tijdens het strijken komt de zweetlucht weer gewoon terug. Oplossing: azijn in het bakje van de wasverzachter doen zodat deze met de laatste spoelbeurt gebruikt wordt.

Carrie
Tip #4056


Doe keukenzou in het bakje

Zweetlucht die na het wassen in kleding blijft hangen, kun je laten verdwijnen door een schepje keukenzout in het spoelbakje te doen.

Cindy
Tip #4761


Blue magic ball tegen zweergeur

Soms heb je kleren die na het wassen al snel weer naar zweet ruikt. Eigenlijk kan je die dan niet meer dragen. Koop dan een blue magic ball. Die werkt met zilverionen. Daardoor kunnen de bacterien die de geur veroorzaken niet meer groeien. je shirt blijft zeker 2 dagen geurvrij. Ook doodt het de ecoli bacterie. Als je de bal bij je was doet hoef je maar op 30 graden te wassen en het wordt niet alleen schoon maar ook de bacterien zijn dood. Ik gebruik het nu al enige maanden en het werkt echt.

Ilse
Tip #5135


Vaatwastablet helpt goed

Op witte t-shirts krijg je na verloop van tijd gelige zweetvlekken. Zet de shirts een nacht in heet water met een vaatwastablet erbij. Zo worden ze weer prachtig fris wit.

Marjolein Rooij
Tip #4656


Zweetplekken reinigen met waterstofperioxide

Ik had hele hardnekkige zweetplekken in een shirt en heb dit ingesmeerd met mix van waterstofperoxide, bakingsoda en extra hygiëne, geconcentreerde afwasmiddel. Een uur intrekken en daarna, zonder uitspoelen, gewassen op 60 graden. De plekken waren er helemaal uit!

Amberjerilynn
Tip #10092


Donker Shirtje

Kies gewoon voor een donker shirtje met een drukke print. Dan zijn de zweetvlekken veel minder goed zichtbaar dan bij een strak wit shirtje.

Samuel
Tip #19317


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen