Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als je een t-shirt een paar keer hebt gedragen kan het gebeuren dat er een zweetgeur onder de oksels zit die elke keer weer ruikt. Zet de shirts een nachtje in een emmer water met azijn (ongeveer een-derde fles), doe ze daarna in de wasmachine en weg is de geur. Komt de geur terug, gewoon weer herhalen. Ossengalzeep werkt ook, maar dat is meer werk omdat je de plekken in moet zepen, dat laten intrekken en dan wassen.

Tanta Tingeleing
9 0


Het is idd een goed idee deze een nachtje in emmer met azijn te zetten. Maar dan heb je veel azijn nodig. Ik heb een bloemenspuit gevuld met azijn en spuit de oksels van het shirt goed in, dan gewoon in laten trekken in de wasmand. Na het wassen is alles weg.

3 1


Is je kleding verkleurd onder de oksel door transpiratie? Spuit dan voordat je de kleding in de wasmachine stopt op de plekken in met glansspoelmiddel die je normaal gebruikt voor je vaatwasser. Gegarandeerd dat het schoon word.

Mirjam
2 0


Als je een t-shirt een paar keer hebt gedragen kan het gebeuren dat er een "vaste" zweetgeur onder de oksels zit die elke keer weer ruikt. Zet de shirts een nachtje in een emmer water met azijn (ongeveer een-derde fles), doe ze daarna in de wasmachine en weg is de geur. Komt de geur terug, gewoon weer herhalen. Ossengalzeep werkt ook, maar dat is meer werk omdat je de plekken in moet zepen, dat laten intrekken en dan wassen.

Tanta Tingeleing
1 0


Inspuiten met spoelglans voor de vaatwasser een paar uurtjes laten inwerken en daar na gewoon uitwassen en weg is de vlek.

Wendy
1 0


Inspuiten met glansspoelmiddel voor de vaatwasser, inlaten trekken (ongeveer half uur) en dan wassen in de wasmachine.

1 0


Op gele vlekken wat glansspoelmiddel van de vaatwasser doen, even in laten werken en daarna in de gewone was meewassen. Ook chloride o2 (witte fles!) op vlek doen op dezelfde manier helpt goed.

Tamara
1 0


Als je een t-shirt een paar keer hebt gedragen kan het gebeuren dat er een vaste zweetgeur onder de oksels zit die elke keer weer ruikt. Zet de shirts een nachtje in een emmer water met azijn (ongeveer een-derde fles), doe ze daarna in de wasmachine en weg is de geur. Komt de geur terug, gewoon weer herhalen. Ossengalzeep werkt ook, maar dat is meer werk omdat je de plekken in moet zepen, dat laten intrekken en dan wassen.

Tanta Tingeleing
0 0


Al is je t-shirt of blouse gewassen tijdens het strijken komt de zweetlucht weer gewoon terug. Oplossing: azijn in het bakje van de wasverzachter doen zodat deze met de laatste spoelbeurt gebruikt wordt.

0 0


Zweetlucht die na het wassen in kleding blijft hangen, kun je laten verdwijnen door een schepje keukenzout in het spoelbakje te doen.

Cindy
0 0


Soms heb je kleren die na het wassen al snel weer naar zweet ruikt. Eigenlijk kan je die dan niet meer dragen. Koop dan een blue magic ball. Die werkt met zilverionen. Daardoor kunnen de bacterien die de geur veroorzaken niet meer groeien. je shirt blijft zeker 2 dagen geurvrij. Ook doodt het de ecoli bacterie. Als je de bal bij je was doet hoef je maar op 30 graden te wassen en het wordt niet alleen schoon maar ook de bacterien zijn dood. Ik gebruik het nu al enige maanden en het werkt echt.

Ilse
0 2


Op witte t-shirts krijg je na verloop van tijd gelige zweetvlekken. Zet de shirts een nacht in heet water met een vaatwastablet erbij. Zo worden ze weer prachtig fris wit.

Marjolein Rooij
0 0


Kleding een nachtje in een emmer water met veel azijn helpt bij mij niet tegen vlekken, maar wel tegen de zweetgeur! Ook gebruik ik geen deodorant uit de supermarkt meer. Ik heb geen vlekken meer en geen last meer van een zweetgeur onder mijn oksels.

0 0