De beste tips

Winterdepressie

#1. Cocooning voorkomen

Een winterdepressie wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan vitamine D. Het tekort ervan geeft mensen het gevoel van "cocooning", in bed willen blijven liggen, niet de deur uit gaan, lusteloosheid. Een manier om dit tekort aan te vullen is om lekker buiten in de zon te wandelen, zonneschijn zorgt voor de grootste aanmaak van vitamine D... maar dat is niet zo makkelijk in de winter. Vitamine D kun je voor de rest ook aanvullen door het eten van vette zalm, Levertraan, Margarineboter en natuurlijk vitamine pillen. Probeer daarnaast zoveel mogelijk met daglicht naar buiten te gaan en vrienden en familie op te zoeken. Een ander middel tegen winterdepressie is verliefd worden, en misschien draagt vitamine D daar in de winter ook zijn steentje aan bij.
Winterdepressie

#2. Vitamine D tegen dip

Ik heb hier zelf heel lang last van gehad maar voel mij nu opmerkelijk goed door te vasten. Dat wil zeggen, 16 uur of langer per dag achter elkaar niet eten waardoor je lichaam zichzelf gaat opschonen. Zie ook de aflevering van dokters van morgen. Verder natuurlijk een goede vitamine D in de winter; Goede voeding veel groente fruit vezels en vette vis; De zon opzoeken (indien mogelijk); Buiten bewegen . Mocht je toch down blijven zijn er ook natuurlijk antidepressiva als sint-janskruid en saffraan.
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.

Gerelateerde onderwerpen