De beste tips

Winterhanden

#1. Winterhanden: Rozemarijnolie

Al jarenlang last gehad van verschrikkelijke winterhanden. Tot ik een maand geleden bij de Erica top advies kreeg. Je handen insmeren met een mix van rozemarijnolie en sesamolie. (Kaneel, gember, kamille, steranijs schijnt ook te helpen.) Ik drink nu elke avond een kop kaneelthee (met echte kaneelstokjes) en smeer mijn handen goed in met de olie-mix. Na een weekje was alles helemaal verdwenen. Ik ben nog steeds verbaasd, maar super blij! (Wel bijhouden in de winter, anders komt het weer op)
Winterhanden

#2. Appelazijn helpt tegen winterhanden

Ik heb al 6 jaar last van verschrikkelijke winterhanden, de hele winter door. Nu ben ik door toeval van mijn winterhanden af. Ik ben begonnen met het nemen van appelazijn (de troebele) om mijn lichaam te ontgiften, betere doorbloeding te krijgen en voor de gewrichten. En nu blijkt dus dat het een positief effect heeft op mijn winterhanden, ze zijn weg. 2 theelepels appelazijn in een sapje of water per dag nemen, dat is het!
Winterhanden

#3. Olie

Insmeren met olie en lang blijven wrijven
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Winterhanden

Ginko Biloba pillen

Ik heb een sinds een aantal jaar last van winterhanden en voeten en alle verschillende tips geprobeerd. Niks gewerkte echt. Tot ik ergens iets las over het homeopathische middel Ginko Biloba. Het stimuleert de doorbloeding. Ik heb het bij de Holland & Barrett gekocht en ik merkte na 1 week al verschil. De blaartjes en roodheid op mijn handen trokken weg! Niet viel later werd de jeuk en roodheid op mijn voeten ook minder. Ik nam eerst 1 pil van 120 mg en daarna tijdelijk 2 pillen op een dag. Wel even checken of het samen kan met andere medicatie (mocht je medicatie slikken).

Winterhanden

Afkomen van winterhanden door uierzalf

Uierzalf!

Ik had zelf erg pijnlijke, gezwollen vingers en rood/paarse plekken tegen mijn nagelriemen aan. Goed ingesmeerd met uierzalf (Etos) en afdekken met wat pleisters. Volgende dag al een stuk minder rode, gezwollen vingers. Pijn was helemaal weg.

Dag 2 bijna niets meer van te zien.

Winterhanden

Rauwe aardappel

Bij warme en jeukende winterhanden deze insmeren met rauwe aardappel, helpt direct.

Nog 1 andere tip

Winterhanden

Uierzalf op de handen

Ik had altijd last van winterhanden totdat iemand me aanraadde er uierzalf op te smeren. Gewoon te koop bij de supermarkt en bij de drogist. Bij mij hielp het fantastisch. Merkte na een dag al duidelijk verschil.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen