De beste tips

Wintertijd

#1. Gordijnen open doen

Daglicht zorgt ervoor dat het biologisch klokje weer goed staat. Gordijnen open en veel naar buiten dus! Geen last van de wintertijd omschakeling!
Wintertijd

#2. Pak de buitenlucht

Sta meteen op als de wekker gaat in de nieuwe wintertijd. Vooral niet blijven liggen. Niet toegeven aan vermoeidheid. Lekker stuk wandelen in de buitenlucht. Nog gezond ook!
Wintertijd

#3. Wintertijd al eerder beginnen

Waarom wachten tot de dag van wintertijd zelf? Begin al enkele dagen eerder met een uur alles eerder te doen. Dus een uur eerder eten en op de bank. Slapen hoeft nog niet een uur eerder, maar mag ook door dit op te bouwen. Zo went het lichaam aan het verschil.

De nieuwste tips

Wintertijd

30 Oktober: wintertijd

Wanneer de wintertijd ingaat, zult u daar wellicht iets van merken. Uw biologische klok kan namelijk verstoord raken. Wanneer u op 30 oktober 's morgens wakker wordt, is het een uur vroeger dan de dag ervoor in de zomertijd. Dat wordt nog even heerlijk omdraaien in bed. Maar het is wel slim om ’s avonds een uur eerder naar bed te gaan. Anders kan het de ochtend erop erg lastig worden om uit bed te komen.

Wintertijd

Wintertijd wennen: ritme

Om snel aan wintertijd te wennen gaat u iedere dag op hetzelfde tijdstip naar bed en staat u op hetzelfde tijdstip op. Zo komt u snel in het juiste ritme.