De beste tips

Zonneallergie

#1. Oma's Tips bij Zonne Allergie

De tips die ik altijd van mij oma meekreeg:

  1. Doe een hoed of pet op
  2. Doe een zonnebril op
  3. Insmeren
  4. Lekker in de schaduw blijven
  5. Drink veel water
  6. Eet watermeloen en komkommer
  7. Eet ijsjes (waterijsjes)
  8. Ga lekker binnen zitten

Succes =)

Zonneallergie

#2. Ga even onder zonnebank liggen.

Ga voordat je op vakantie gaat, of voordat het in eigen land zomer wordt, enkele keren onder de zonnebank. Niet te lang, maar gewoon om je huid voor te bereiden op de echte zon. Met een beetje voorgebruinde huid, krijgen zonneblaasjes veel minder kans.
Zonneallergie

#3. Calciumtabletten tegen zonne allergie

Artsen in Duitsland en zuid- europese landen adviseren dit allang: calciumtabletten. Overal te krijgen en bij mij werkt het.
Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Zonneallergie

jeuk stillen bij zonneallergie

Spray de jeukende huid met rozenwater,dat geeft direct verlichting!

Zonneallergie

Voor mij juist geen zonnebank

Ik heb de zonneallergie juist gekregen van de zonnebank, of liever gezegd zonnehemel. Voor mijn eczeem bezoek ik al bijna 30jr met regelmaat de zonnebank, voornamelijk in de winter. Gezien alles dicht zat ivm Corona had ik een zonnehemel van Philips gekocht. Daarna een heftige zonneallergie gekregen rond mijn hals. Ook nadien toen de zonnestudio weer open was kreeg ik hier last van. Ik ga Calcium proberen en hopen dat dit me gaat helpen. Gelukkig op andere plaatsen geen last.
Zonneallergie

Hooikoortstabletten voor zonneallergie

Die titel zegt het al maar iemand heeft mij ooit aangeraden hooikoortstabletten in te nemen en ik kan je vertellen bij mij doet het wonderen. Plus wat ook nog iets is om over na te denken is je zonnebrand. Bij mij verergerde de allergie door crèmes dus gebruik nu gel of olie

Nog 4 andere tips

Zonneallergie

Prikweg doet zijn werk

Uit wanhoop "prikweg" van VSM op de blaasjes gesmeerd. Verzacht direct en de blaasjes trekken weg. Zalfjes en medicijnen van de huisarts gehad zonder goede resultaten.
Zonneallergie

Komkommer helpt goed

Zonneallergie is huiduitslag dat optreedt bij blootstelling aan de zon. Na blootstelling aan UV-stralen ontstaan er rode, pijnlijke en/of jeukende plekken op je huid, vaak inclusief blaartjes of blaasjes. Meestal treden klachten op na zo’n 6-8 uur na blootstelling aan de zon, maar de klachten kunnen ook eerder of later optreden. Na een paar dagen verdwijnen de rode plekken vaak vanzelf en zie je er niets meer van. Hoe kan je het voorkomen? - Draag UV-beschermende kleding samen met goede zonnebrandmiddel (UVA- en UVB-filter en zonder extra stoffen zoals parfum en alcohol) - Uit de felle zon blijven, vooral tussen 12.00 en 15.00 uur. Komkommer kan je gebruiken om de huid verkoeling te geven en de jeuk te verminderen. Calciumtabletten kan je gebruiken om zonneallergie tegen te gaan.
Zonneallergie

Limoen tegen zonne allergie

2x daags 1 liter water met daarin 1 uitgeperste limoen. Sinds ik dit doe tijdens de zomer totaal geen last meer van zonne allergie. Wou dat ik dit jaren eerder had geweten had me veel leed op vakanties bespaard.In de winter drink ik 2x daags 1 geperste limoen zo op verkomt ook griep.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Zonneallergie

Lekker de zon in eigen land

Ga vanaf het moment dat de zon weer wat warmte geeft (begin van de lente) lekker in de zon zitten/wandelen/fietsen. Het liefst veel van je huid blootstellen zodat het rustig kan wennen aan de zon. Dit vind ik een gezondere manier dan de zonnebank, hoewel die ook werkt.

Oma's tips voor zonneallergie: Komkommer op de huid, kokosmelk, yoghurt, créme, etc.