De beste tips

Zweet vlekken

#1. Vaatwasser glansspoelmiddel gebruiken

Is je kleding verkleurd onder de oksel door transpiratie? Spuit dan voordat je de kleding in de wasmachine stopt op de plekken in met glansspoelmiddel die je normaal gebruikt voor je vaatwasser. Gegarandeerd dat het schoon word.
Zweet vlekken

#2. Emmertje met azijn tegen geur

Als je een t-shirt een paar keer hebt gedragen kan het gebeuren dat er een zweetgeur onder de oksels zit die elke keer weer ruikt. Zet de shirts een nachtje in een emmer water met azijn (ongeveer een-derde fles), doe ze daarna in de wasmachine en weg is de geur. Komt de geur terug, gewoon weer herhalen. Ossengalzeep werkt ook, maar dat is meer werk omdat je de plekken in moet zepen, dat laten intrekken en dan wassen.
Zweet vlekken

#3. Emmer azijn

Het is idd een goed idee deze een nachtje in emmer met azijn te zetten. Maar dan heb je veel azijn nodig. Ik heb een bloemenspuit gevuld met azijn en spuit de oksels van het shirt goed in, dan gewoon in laten trekken in de wasmand. Na het wassen is alles weg.
Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Zweet vlekken

Zweet vlekken verwijderen op textiel.

Last van hardnekkige zweet vlekken op textiel (bijvoorbeeld matras overtrek of witte kussen overtrek) die zelfs na het wassen nog zichtbaar zijn?? Dan is er hier de oplossing. Laat de witte kussen overtrek een uurtje weken in warm water met soda kristallen (in een kuip) en spoel het daarna na met koud water en laten drogen. Of doe soda kristallen in de schuif van de wasmachine (houdt zelfs de wasmachine schoon) en was het textiel op de normale programma.

Zweet vlekken

Donker Shirtje

Kies gewoon voor een donker shirtje met een drukke print. Dan zijn de zweetvlekken veel minder goed zichtbaar dan bij een strak wit shirtje.
Zweet vlekken

Chloride o2 witte fles helpt

Op gele vlekken wat glansspoelmiddel van de vaatwasser doen, even in laten werken en daarna in de gewone was meewassen. Ook chloride o2 (witte fles!) op vlek doen op dezelfde manier helpt goed.

Nog 4 andere tips

Zweet vlekken

Zweetvlek met spoelgrans insmeren

Inspuiten met spoelglans voor de vaatwasser een paar uurtjes laten inwerken en daar na gewoon uitwassen en weg is de vlek.
Zweet vlekken

Vaste zweetgeur verwijderen

Als je een t-shirt een paar keer hebt gedragen kan het gebeuren dat er een "vaste" zweetgeur onder de oksels zit die elke keer weer ruikt. Zet de shirts een nachtje in een emmer water met azijn (ongeveer een-derde fles), doe ze daarna in de wasmachine en weg is de geur. Komt de geur terug, gewoon weer herhalen. Ossengalzeep werkt ook, maar dat is meer werk omdat je de plekken in moet zepen, dat laten intrekken en dan wassen.
Zweet vlekken

Vaatwastablet helpt goed

Op witte t-shirts krijg je na verloop van tijd gelige zweetvlekken. Zet de shirts een nacht in heet water met een vaatwastablet erbij. Zo worden ze weer prachtig fris wit.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Zweet vlekken

Doe keukenzou in het bakje

Zweetlucht die na het wassen in kleding blijft hangen, kun je laten verdwijnen door een schepje keukenzout in het spoelbakje te doen.