De beste tips

Zweetvoeten

#1. Listerine met azijn tegen zweetvoeten

Neem een half kopje Listerine (blauw) en een half kopje azijn en doe dit in een teiltje. Voeg een heel kopje warm water toen en meng dit geheel. Daarna 15 min met je zweetvoeten onder het mengsel! Je komt niet alleen van je zweetvoeten af, ook al je dode huidcellen laten los. Met een stukje puimsteen kun je deze er heel goed af schuren... Resultaat: zachte, doorbloede, geurloze voeten!

Zweetvoeten

#2. Theebadje tegen Zweterige Voeten

Ik heb heel lang last gehad van zweetvoeten. Af en toe komt het weer op en dan doe ik mijn voeten ongeveer een week lang elke avond 20-30 minuten in een badje warme thee. Dit werkt echt prima. Deze tip heb ik van Dr. Oz, die af en toe in de Oprah Winfreyshow kwam en nu een eigen show heeft. 

Zweetvoeten

#3. Zweetvoeten Insmeren met azijnwater

Als je van zweetvoeten af wilt kun je het beste na het wassen de voeten insmeren met azijnwater. Dit zorgt ervoor dat zweetvoeten veel schoner blijven of dat de zweetvoeten zelfs helemaal weg kunnen gaan. Ook bij zweetvoeten van kinderen kan je azijnwater goed toepassen. 

Bekijk 55 andere tips

De nieuwste tips

Zweetvoeten

Insmeren met zinkolie

Na het douchen,smeer zinkolie op de voet- zolen en tussen de tenen, trek schone sokken aan en ga hiermee slapen volgende dag weer na douchen weer insmeren,  s’avonds voeten wassen en weer insmeren, sokken erover (zinkolie vlekt nogal) en doe dit 7 dagen achter elkaar.  Geen nare geuren meer en droge voeten voor lange tijd 

Zweetvoeten

Sokken in Olijfolie

Drenk uw sokken in olijfolie, gedurende 15 minuten. Besprenkel sokken vervolgens met  wat agavesiroop. Gr Bets en Gre

Zweetvoeten

Poeder

Je moet poeder in je sok doen en dan krijg je minder zweet voeten

Nog 55 andere tips

Zweetvoeten

Speciaal poeder tegen zweetvoeten

Haal talkpoeder of van die speciale poeder tegen zweetvoeten. Hou 2 weken vol om iedere ochtend en avond je voeten in koud water te wassen, hoeft niet lang maar eventjes. Daarna in je sokken poeder doen, soms in je schoenen. Na die 2 weken heb je er nooit meer last van. Ikzelf heb het 2 weken gedaan, ben er nu al 5 jaar vanaf.
Zweetvoeten

Inlegzolen van cederhout

Ik heb bijna alles al geprobeerd zalfjes, geurvreters, talkpoeder etcetera, maar ik bleef maar stinkende zweetvoeten houden. Via via kreeg ik een tip, en ik gebruik nu inlegzolen gemaakt van cederhout. Dit is een soort natuurproduct en dat neutraliseert op 1 of andere manier de geur. Ik kan nu gewoon 's avonds na een dag werken mijn schoenen uittrekken zonder mijn vrouw het merkt! Ik heb ze besteld op Internet via www.nosweat.nl. het werkt super, en uh ik heb geen aandelen van dat bedrijf hoor :-). Succes ermee.
Zweetvoeten

Paardenmiddel tegen Zweetvoeten

Een echt paardenmiddel tegenzweetvoeten is het insmeren van de voeten met Dampo of Tijgerbalsem . Het schijnt ook nog te helpen tegen kalknagels.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Zweetvoeten

Sprenkel citroensap over de voeten

Citroensap over de voet sprenkelen, werkt altijd bij mij.
Zweetvoeten

Last van zweetvoeten? Schoenen in de vriezer

Wil je van jouw zweetvoeten af? Draag dan altijd sokken of zooltjes van een natuurlijk materiaal. Wol , leer, cederhout. Als je schoenen stinken, doe ze een nacht in de vriezer om de bacteriën te doden die de stank veroorzaken.

Zweetvoeten

Theelepeltje boorzuurpoeder

Haal boorzuurpoeder bij de drogist, doe elke morgen 1 theelepel in de sok en in de schoen. Hou dit ongeveer 2 weken aan en je bent er vanaf. Komt het toch terug dan herhalen en het is over. Ik had zelf de voeten aan de onderkant gewoon kapot (bloed kwam er uit) Na de eerste keer kwam het later (ongeveer een jaar later)terug. Na het weer gebruiken ben ik er van af. Volgens mij is dit het goedkoopste middel. Gewoon proberen.
Zweetvoeten

Zeezout tegen zweetvoeten

Ik heb jaren last gehad van zweetvoeten, kreeg toen van iemand een tip 17 jaar geleden, warm water met zeezout "s avonds voor het naar bed gaan je voeten er ongeveer 10 min inhouden het water niet weg gooien maar de volgende ochtend je voeten 10 min in het zelfde water doen en dat 5 dagen achter elkaar, ik ben er al 17 jaar vanaf.
Zweetvoeten

Een voetbadje doet wonderen

Echte natte zweetvoeten? Neem 2/3 weken 2 keer per week een voetbadje van ong.10 min.met lauw water met een flinke scheut azijn.Je kan er dan weer een hele tijd tegen.
Zweetvoeten

Geen plakkende voeten meer

Als je een open schoen of sandaal hebt en de binnenzool kan eruit, leg dan een pantysokje over de zool en laat het elastiek aan de onderkant zitten. Je kunt dan steeds een ander sokje erom heen doen en je hebt geen plakkende voeten in de zomer.

Zweetvoeten

Door dauw gras lopen

Elke dag, een week lang, elke morgend (in de lente) op je blote voeten door de dauw lopen op het gras. Na een weekje ben je van je zweetvoeten af.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Zweetvoeten

Ochtendplas over de zweetvoeten

Als je 's morgens in de douche staat eerst over je voeten plassen en dan lekker gaan douchen. Je zult zien dat je een hele tijd geen zweetvoeten meer hebt!!!
Zweetvoeten

Puimsteenblok en wassen

Heb je last van zweetvoeten via via kwam ik tot de tip om je voeten ongeveer 2 maanden lang s'morgens en s'avonds te wassen en na het wassen er met een puimsteenblok over heen te wrijven. Hou dit vol voor een maand of 2 en raar maar waar ik ben ook van mijn zweetvoeten af.
Zweetvoeten

Zweetvoeten insmeren met zinkzalf

"s avonds je voeten insmeren met zinkzalf.Werkt perfect paar dagen volhouden en weg zijn de zweetvoeten
Zweetvoeten

Sudocréme samen met azijn

Ik zit ook al erg met dit probleem.

Ikzelf gebruik nou om de dag sudocreme op mijn voeten en elke week een voetenbad met veel azijn. Dat helpt mij wel erg goed!!

Zweetvoeten

Zinkolie in de avond

De voeten insmeren met zinkolie savonds sokken erom heen en herhalen , het helpt!
Zweetvoeten

Zinkolie tegen stinkende voeten

Jaren last gehad van transpirerende voeten. Bij de apotheek ZINKOLIE gehaald en een paar keer de voeten mee ingesmeerd. Werkt perfect.

Zweetvoeten

Zweetvoeten oplossing

Saliethee drinken, water tot 80° laten afkoelen dus niet kokend
Zweetvoeten

Meer bananen eten

Door bananen te eten gaan je voeten minder zweten.
Zweetvoeten

Zweetvoeten vanwege schoenen

In mijn ervaring komen zweetvoeten ook vaak voort uit het schoeisel dat je draagt. Bepaalde schoenen die te weinig ademen maar wel strak om je voeten zitten bijvoorbeeld. Dat kunnen verschillende soorten schoenen zijn: sportschoenen, laarzen, leren stappers, canvas schoenen, het maakt niet zoveel uit. Ook zijn bepaalde materialen misschien wat minder geschikt voor jouw voeten. Zo had ik een keer een paar Diadora's waar mijn voeten enorm in zweetten en heb ik bepaalde leren schoenen waarin ik er helemaal geen last van heb. De tip is dus: wissel eens va type schoen.

Zweetvoeten

Verschillende schoenen dragen

Nooit twee dagen achterelkaar de zelfde schoenen dragen. Schoenen hebben tijd nodig om het oude zweet en dus de geur kwijt te raken.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Zweetvoeten

Vanillesuiker tegen zweetschoenen

Om te voorkomen dat je schoenen naar je zweetvoeten ruiken: stop in iedere schoen 1 zakje vanillesuiker! Volgende dag andere schoenen aan, zakje weer in je andere schoenen, je schoenen zijn zweetvoetgeur-vrij!
Zweetvoeten

Geen wasverzachter voor sokken

Sokken niet in wasverzachter omspoelen, dit houdt namelijk vocht vast.
Zweetvoeten

Zweetvoeten laten weken

1 keer per dag de voeten even laten weken in badje water met scheutje ouderwetse dettol, dood de bacteriën die de geur veroorzaken.
Zweetvoeten

Draag sokken van katoen tegen zweetvoeten

Vermijd vooral sokken van synthetische materialen zoals polyester. Deze zijn veel te warm en je zal dus sneller last krijgen van zweetvoeten. Gebruik dus vooral katoen of wol
Zweetvoeten

Boorzuurschilfers helpen goed

Voetcare (boorzuurschilfers) !!!! Dat ik dit niet 20 jaar terug wist! Elke avond een theelepeltje schilfers in de schoenen en de volgende ochtend gewoon de schoenen aantrekken. Bij heftige zweetvoeten kan je sochtends een beetje in de sokken doen. Na een paar dagen is de geur helemaal weg! Het geeft me mijn zelfvertrouwen terug.
Zweetvoeten

Speciale geox schoenen

Ik heb vanalles geprobeerd om van mijn zweetvoeten af te komen, speciale cremes, azijn, zinkzalf, inlegzolen. Maar nu heb ik het gevonden en ik wil geen reclame maken, het is duur, maar helpt echt: geox schoenen.
Zweetvoeten

Voetenbadje met Badedas

Heb je last van stinkvoeten of zweet voeten was elke avond je voeten of neem elke avond een voetenbad met badedas.
Zweetvoeten

Schilfers van boorzuur

Een tip van mijn vader: boorzuurschilfers in je schoenen of kousen strooien. Gegarandeerd reukvrije voeten en kousen
Zweetvoeten

Groene zeep samen met azijn

Voetbad nemen van lauwwater met groenezeep en beetje azijn.
Zweetvoeten

Talk en babypoeder helpen

Strooi wat talkpoeder/babypoeder in je schoen en je hebt geen zweetschoenen meer. Vooral in de zomer met blote voeten in je schoenen helpt dit echt.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Zweetvoeten

Verschillende schoenen en sokken

Katoenen sokken, thuis op blote voeten of sokken lopen en niet iedere dag de zelfde schoenen aan (zodat ze kunnen 'luchten')
Zweetvoeten

Thee en azijn werken goed

Het werkt echt!
Na maanden lang zoeken en honderden euro's uitgegeven te hebben aan smeersels, poeders, sprays, zooltjes en schoenen.
Las ik ergens de tip van dr Oz. Namelijk dagelijks zo'n 30min in een bak met thee (totdat de stank weg is) en ook soms in een bak met water en azijn. En het werkt!!!

Zweetvoeten

Zweetvoeten tegengaan

Last van stinkvoeten? 

Smeer je voeten in met Sudocreme! Vooral goed tussen je tenen en ietwat onder de nagels. 

Doe dit na het douchen en/of voordat je je sokken aantrekt (ochtend). In avond voor slapen gaan, insmeren en met sokken aan naar bed. 

3 dagen en je bent van je stinkvoeten af. 

Wel zorgen dat je regelmatig wisselt van schoenen. De stank kan in de schoenen zitten. Deze moeten regelmatig goed luchten. 

Wonderspul. 

Zweetvoeten

Akileine zalf tegen zweetvoeten

Ik gebruik zalf tegen zweetvoeten, en mijn kinderen ook. Bij b.v kruidvat kun je akileine kopen, dit is een tube groen/wit en gegarandeerd uw bent van de zweetvoeten af
Zweetvoeten

Zinkolie werkt gewoon

Een paar dagen achter elkaar de voeten 's morgens en 's avonds goed wassen en daarna insmeren met zinkolie, verkrijgbaar bij de apotheek. Een schone "witte" sok erover. Helpt geweldig!
Zweetvoeten

Talkpoeder doet wonderen

Talkpoeder een of twee maal daags in de sok strooien.
Zweetvoeten

Wassen en kampferspiritus

Zweetvoeten? 's avonds een wisselbad voor de voeten, 10 tellen heet water tot boven de enkels, 3 tellen koud water tot onder de enkels dit een paar keer herhalen dan een half uurtje met de voeten omhoog en daarna insmeren met kamferspiritus.
Zweetvoeten

Groene schil van noten raspen

Groene schil van noten raspen en vermengen met zout. 2 uur in je voeten laten trekken en je bent een jaar van je zweetvoeten af.
Zweetvoeten

Flinke scheut javelwater

ELKE dag een voetbad met lauw water en daarin een flinke scheut javelwater. Gedurende een 20 tal minuten laten trekken en dit een paar weken volhouden! Succes gegarandeerd!!
Zweetvoeten

Begin met goede voethygiëne

Via via was ik aan het grasduinen op jullie site die vol goede tips staat. Echter bij zweetvoeten-tips wil ik toevoegen dat mensen met zweetvoeten afvalstoffen via de voeten elimineren. Ze moeten dus zorgen voor een goede voethygiëne. Want heel dikwijls worden mensen die van het zweetvoetenprobleem af zijn vervolgens veel vatbaarder voor longkwaaltjes. Maakte het mee met mijn jongste zoon, en staat eveneens vermeld in Dr. Vogel's boek.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Zweetvoeten

Jonge jenever in de schoenen

Erg veel mensen hebben last van zweetvoeten en verstoppen dit door geen schoenen uit te durfen trekken, of hebben elke week wel een paar nieuwe kousen gekocht omdat ze zich schamen wanneer een ander hun was doet. Geen probleem. TREK EEN PAAR OUDE KOUSEN AAN EN NEEM EEN PAAR OUDE LIEFST LEDER SCHOENEN WELKE JE BEIDE VULT MET EEN BORRELGLAS JONGE JENEVER. trek de schoenen aan en je moet een dag in de jenever soppen. Nooit meer last van zweetvoeten.
Zweetvoeten

Groene zeep tegen zweetvoeten

Was zowel 's ochtends als 's avonds de voeten met groene zeep. Hierdoor zullen uw voeten minder ruiken! Als de schoenen erg ruiken naar zweet, boen deze uit met groene zeep en laat ze daarna goed droog worden. Trek altijd schone, katoenen sokken aan, en strooi wat talkpoeder over de voeten.
Zweetvoeten

Handcrème tegen zweetvoeten

Elke dag je voeten wassen met zeep en inwrijven met handcreme en na een tijdje nooit meer zweetvoeten.
Zweetvoeten

Zinkzalf tegen zweetvoeten

Als je last hebt van zweetvoeten moet je 's avonds je voeten insmeren met zinkzalf, en er dan (oude) sokken overheen doen. Na een week heb je voor een paar maanden geen last meer van zweetvoeten:D!

Zweetvoeten

Sudocreme doet wonderen

Insmeren met sudocrem. Is eigenlijk voor babybilletjes maar helpt uitstekend tegen zweetvoeten. Een paar ochtenden of avonden achter elkaar insmeren en je bent voor lange tijd ervan verlost.

Zweetvoeten

Antibactieriële zilversokken

Zilversokken laten zweetvoetengeur na een uur verdwijnen. Zilver bezit antibacteriële eigenschappen. Bij gebruik van textielproducten waarin zilvergaren is verwerkt hechten positief geladen zilverionen zich aan de bacteriën die de geur veroorzaken en leggen hun stofwisseling lam, waardoor deze afsterven. Dit klinisch geteste en wetenschappelijk bewezen 'zilverionen-effect' treedt bij de meeste bacteriën na een uur op.
Zweetvoeten

Boorzuurschilfers tegen zweetgeur

Boorzuurschilfers in de sokken strooien vóór je ze aantrekt. Blijven herhalen. Na enkele weken ben je van je zweetvoeten verlost.
Zweetvoeten

Tip van de fysio: kampferspiritus

Een heel goed middel voor zweetvoeten is kampferspiritus, je komt van je zweetvoeten af en je loopt geen blaren omdat je voeten er ook nog eens harder van worden. Dit wordt meestal gebruikt om de tepels van een hond af te doen als de jonkie's gedronken hebben. Deze tip heb ik van mijn fysiotherapeut. EN HET WERKT!!!
Zweetvoeten

Rozemarijn en kamille werkt goed

Heb je last van zweetvoeten? Neem eens een voetenbadje met rozemarijn, tea-olie of kamille en zorg er voor dat ze eeltvrij zijn.
Zweetvoeten

Etherische olie van salie

Doe elke avond 1 druppel etherische olie van salie in elke schoen, de geur verdwijnt heel snel!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Zweetvoeten

Voeten insmeren met zinkolie

Paar nachten je voeten met zinkolie insmeren sokken aan en dan bent u echt van de zweetvoeten af als het na paar maanden weer opkomt zetten weer herhalen.
Zweetvoeten

Bevecht de bacterieën met podoform

Alle goede tips ten spijt, zweetvoeten ontstaan door bacteriën die door de warmtehuishouding van je lichaam (zweten) een fantastisch leven hebben in je schoenen en sokken. Er is maar 1 echt effectieve manier om te voorkomen dat je zweetvoeten krijgt en dat is er voor zorgen dat bacteriën niet kunnen ontstaan! Alcohol droogt niet alleen je huid uit maar werkt slechts korte tijd, smeerseltjes sluiten je zweetporien af waardoor je niet kunt zweten en dat is uitermate slecht en ongezond voor je voeten. Het enige product op de markt wat er voor zorgt dat zweetvoeten niet kunnen ontstaan doordat er een omgeving wordt gecreëerd waar bacteriën niet kunnen ontstaan heet Podoform en is verkijgbaar bij de betere Reformwinkel en drogist. Dagelijks simpelweg op je voeten en/of in je schoenen sprayen en nooit meer last van zweetvoeten!
Zweetvoeten

Soda neemt de geur weg

Last van schoenen/laarzen die naar zweetvoeten ruiken? Strooi er dan eens een flinke hand soda in. Nachtje laten staan en de volgende ochtend ruiken je schoenen heerlijk fris!
Zweetvoeten

Boorzuurpoeder in de schoenen

Ga naar uw drogist en vraag daar om boorzuurpoeder. Begin ermee als u nieuwe schoenen gaat gebruiken. Elke dag een theelepeltje in de schoenen en de vieze geur is en blijft weg! U zweet wel, maar het stinkt niet meer. Na jarenlang van alles proberen is dit het middel dat mij er echt vanaf heeft geholpen!
Zweetvoeten

Goedkope ijsthee werkt goed

Deze tip zag ik een keer bij die dokter die weleens bij Oprah komt! Het was een aflevering over zweetvoeten, sommige mensen werden er gek van! En dat kan ik me goed voorstellen. De dokter begon over ijsthee, gewoon simpele goedkope ijsthee. Of je maakt t zelf, dat kan natuurlijk ook. Neem dagelijks een voetenbadje van ijsthee, je moet het verschil na een paar dagen gaan merken.