De beste tips

Voetschimmel

#1. Gelletje tegen voetschimmel

Ik deed bij voetschimmel mijn voeten 10 minuten per dag in een badje azijn. Nu gebruik ik echter een gelletje van Mycosan. Na toepassing van het gelletje de voeten niet afdrogen, maar laten drogen door de lucht. Na 5 dagen is de schimmel verdwenen en blijft deze schimmel ook weg. Voeten die week niet wassen met zeep.

Voetschimmel

#2. MIR-methode bij verwijderen voetschimmel

Ik heb al jaren last van voetschimmel / kalknagels. En dankzij de MIR-Methode verdwijnt de voetschimmel als sneeuw voor de zon.

Voetschimmel

#3. Kokosolie!

Kokosolie! Ik had al jaren last van voetschimmel en van alles geprobeerd (middeltjes van de dokter, adviezen van deze site, etc.) Nu las ik dat er in kokosolie / kokosvet laurinezuur zit. Blijkbaar is dit o.a. een sterk anti-schimmelmiddel, en zou het werken tegen voetschimmel. Na 2 dagen smeren voelden mijn voeten al veel beter aan, geen schimmel / kloofjes meer te bekennen. Ik blijf nog wel even smeren voor de zekerheid. En ik eet het ook, want het zou inwendig ook schimmels tegengaan die ook weer voor o.a. voetschimmel kunnen zorgen. Ik heb gewoon goedkope kokosolie gebruikt, maar de kwaliteit van duurdere merken zou nog wat beter moeten zijn.
Bekijk 49 andere tips

De nieuwste tips

Voetschimmel

Ochtend urine

Elke ochtend onder de douche over je voeten heen plassen 

Voetschimmel

Zee, zout water

Loop eens lekker over het strand en door het water met je voeten. En je hebt meteen een leuk uitje. Wel de voeten naderhand goed spoelen en drogen.  Als onderhoud middel gebruik ik iedere dag tea tree olie voordat ik sokken aan doe. Het werkt!

Voetschimmel

100% Manuka olie (Living Nature)

Druppel/smeer de Manuka olie 2 a 3 dagen in op de voeten/tenen.

Na een paar dagen is de schimmel weg. 

Nog 49 andere tips

Voetschimmel

Smeren met sudocreme

Tip voor voetschimmel.

1. Alle velletjes tussen de tenen verwijderen door eroverheen te wrijven
Met de vinger
Niet eraan trekken dus. En je handen wassen
2. Voor het slapen gaan licht insmeren met sudocreme (deze gebruiken ze ook voor babytjes)
Het gaat wel even jeuken maar de volgende dag is het weg
Ik heb het nog een keer herhaalt
Heb er nu geen last meer van.

Voetschimmel

Voetenbad met soda

Jaren heb ik last gehad van hardnekkige voetschimmel. Alle smeersels geprobeerd inclusief maandelijkse bezoeken aan een dermatoloog. Op internet kwam ik deze tip tegen; maak een badje met heet water (zo heet mogelijk) een paar scheppen soda er in en dan proberen om zo snel mogelijk met je voet in het badje te gaan (pas op voor verbranding) Ik heb het dagen achtereen gedaan en ik ben helemaal schimmelvrij!
Voetschimmel

Insmeren met azijn

Elke dag insmeren met azijn en niet afspoelen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Voetschimmel

Tea tree olie

Na 4 weken een smeerseltje van de apotheek te hebben geprobeerd (zonder resultaat), ben ik overgestapt op tea tree olie 2 x per dag. Het werkt! Ik ben er nu 4 dagen mee bezig en geen nieuwe blaasjes meer. 2 weken volhouden en dan is het helemaal verdwenen.
Voetschimmel

Kokosolie

Schimmel en blaasjes die open knappen op je voeten? Ik heb alle dure zalfjes van dokter / apotheek gehad, niks hielp. Todat ik hier las : Kokosolie. Ik heb een grote pot gehaald. Na 2 dagen al resultaat, nu een weekje later, het is zo goed als weg! Wondermiddel. Ik smeer het 2 x per dag op de plekken en ik ben er gewoon vanaf. Bedankt voor de TIP.

Voetschimmel

Massage olie werkt beter dan Daktarin

Voor de handel geen droog brood in te verdienen, maar tot mijn opperste verbazing werkt het veel beter als daktarin: Teentjes na het douchen insmeren met een beetje massage olie!. Binnen een week verdween de schimmel. Ik blijf maar doorsmeren want het is ook wel lekker en heb het idee dat ik er nu definitief van af kom.
Voetschimmel

Kokosolie en Sokken

Smeer na het douchen je voeten in met kokosolie en trek sokken aan. Niet uitspoelen, de huid neemt het vet op. Drie keer per week is voldoende. Kokosolie haal je gewoon in de supermarkt, BIO kokosolie b.v. zonder kokosnootgeur.
De voetschimmel verdwijnt, ook de eelt gaat weg!

Voetschimmel

Bad met zeezout

Voeten in een bad met zeezout.
Voetschimmel

Olijfolie

Heb vele jaren last gehad van voetschimmel. Van mijn huisarts de tip gekregen om mijn voeten regelmatig in te smeren met olijfolie aangezien hier een stofje in zit wat schimmels tegen gaat. Als nabehandeling van een voorgeschreven(pillen)kuur ben ik mijn voeten hier een paar keer per week mee gaan insmeren (nu af en toe nog steeds) en kan iig zeggen dat de schimmel nooit meer is teruggekomen.
Voetschimmel

Blauw potje blistex

Smeer er blistex op. Het blauwe potje. Blistex is helend voor je lippen, maar ook voor handen en voetschimmel.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Voetschimmel

Infrarode sauna

Jaren lang voetenschimmel die maar steeds terugkomt. Bezoek sinds 2 maanden een sportclub met infrarode sauna, en geloof het zelf niet- de schimmel is weg!! De huid aan de voeten is als nieuw. Nu kan dit zelfs werken bij kalknagel problematiek ?  Want daar ligt aan ten grondslag ook de schimmel.  Om het voordeliger te maken kun je een infra rood lamp aanschaffen. Let daarbij op de kwaliteit. Succes

Voetschimmel

Blackheadmasker (peel-off)

Ik had niks in huis voor mijn schimmels (want het was al een tijdje geleden dat ik het nog had gehad) maar het deed echt pijn, dus ik was bereid alles te proberen... Toen zag ik de tube staan van een peel off blackhead masker en aangezien ik die niet meer gebruikte dacht ik van, why not try it on my feet lol. Behalve het leuke effect dat je de vorm van je tenen ermee af kreeg, waren mijn schimmels echt zo goed als weg, toen ik dichterbij de peel off keek, zag ik dat die witte dingen van schimmels in het masker zijn blijven plakken. Ik heb het masker de volgende dag er opnieuw op gedaan en ik heb zo goed als geen schimmels meer! En het gaf ook nog eens een kalmerend effect tijdens het laten drigen van het masker + het voelde fris aan, wat de irritatie/pijn van de schimmels verdoofde. Voor blackheads te removen vond ik het niet effectief, maar voor de schimmels te removen : hell yes! Ik was zo verrast dat ik dacht van dit moet gewoon geweten worden °●° Hopelijk werkt het bij de rest ook allemaal, success!!!
Voetschimmel

Was je sokken binnenstebuiten

5 minuten in een bak met handwarm water, voeten voorzichtig droogdeppen (NIET WRIJVEN), evt. even keukenrol tussen de tenen weven zodat de voeten goed droog worden. Voeten insmeren met een paar druppel Tea Tree Oil. Wachten tot het ingetrokken is in de huid. Dan de voeten insmeren met een vette crème, bijvoorbeeld Lanette-vetcremé 10%. Dit omdat de tenen anders erg droog en pijnlijk (zelf ervaren) worden en je er last van kan krijgen. Dus altijd vette crème erop doen. Elke dag schone sokken aan en TIP van de apotheek sokken binnenste buiten uittrekken en zo wassen, zodat alle losgelaten huidschilfers uitgewassen worden.
Voetschimmel

Aanstippen met spiritus

Bij voetschimmel de tenen met gewone huishoud spiritus deppen, de alcohol dood de schimmel direct, je moet het wel 3 maanden volhouden totdat de nagel er weer goed uitziet. Veel goedkoper dan whiskey, zoals iemand hiervoor heeft aangeraden.
Voetschimmel

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide. Koop een fles waterstofperoxide van 3% (bij de Kruidvat voor € 1,-). Iedere avond de oppervlakte schoonmaken, de waterstofperoxide op een wattenschijfje doen, op de oppervlakte deppen, door de lucht laten drogen en tada! Binnen een paar dagen helemaal weg. Klinkt eng, waterstofperoxide, maar als je het voorzichtig gebruikt, kan je het zelfs voor acne gebruiken in je gezicht. Wel altijd op een onopvallend stukje van je lichaam uitproberen voor de reactie.
Voetschimmel

Regelmatig naar het zwembad

Voetschimmel verdwijnt!!!

Ik had ernstige voetschimmel. Zalfjes en pillen hielpen niet meer. Afgelopen zomer nam ik een zomerabonnement op het zwembad. Ik ben 5x een uur lang achter elkaar in het water geweest. Dus 5 weken lang elke week een uur. Daarna heb ik geen last meer gehad van voetschimmel. Succes en zwem ze!

Voetschimmel

Zilversokken

Zilversokken! Dat zijn sokken waar zilverdraad in verwerkt is. Ze zijn helaas niet goedkoop, maar na jaren voetschimmel ellende en talloze zalfjes en tips geprobeerd te hebben, uiteindelijk toch maar 2 paar gekocht. De jeuk werd gelijk al minder en na een maand was de schimmel bijna verdwenen en geen nieuwe plekjes meer. Een opluchting als je wanhopig bent van de jeuk aan je voeten.
Voetschimmel

Gooi oude katoenen sokken niet weg

Gooi oude katoenen sokken niet weg;gebruik ze om uw voeten mee af te drogen wanneer u last heeft van b.v.voetschimmelinfectie(dan hoeft u niet iedere keer een hele handdoek in de wasmand te gooien.
Voetschimmel

Olijfolie

Mijn zoon had een ernstige infectie aan zijn voeten opgelopen, zo erg dat er zelfs pus uit kwam en niet een beetje ook, de dokter had dit ook nog niet eerder zo erg gezien, en gaf mij 15 jarige zoon een paar keer het medicijn TERABINOFINE (voor volwassenen), wat maar tijdelijk hielp😞 , na 3 maanden waren we het echt zat, dus kijken op OMA WEET RAAD ik had de tip van kokosolie hier gelezen, mijn dank daarvoor 🙏🏼,  alleen wordt kokosolie hard en knapte de voeten weer open, dus dan maar OLIJFOLIE, dat werkt echt voor veel dingen!!!! Ook voor Smetplekken, droge voeten/huid etc. 

Ik hoop dat deze tip meer mensen kan helpen. Succes

Voetschimmel

Henna -Azijn

Ik had last van voetschimmel en gaf aan dat ik naar de apotheek zou gaan om een zalfje. Mijn ouders hebben daar heel wat ervaring mee en ze hebben me aangeraden om henna met azijn (1 op 1) te mengen en deze op te warmen. Nadat de henna net niet te heet is zodat je je voet niet zou verbranden, deze insmeren en een sokje erover aandoen en zo gaan slapen. In de ochtend heb ik deze gewassen en ik heb er geen last meer van! Nadeel is uiteraard dat je huid zal verkleuren vanwege de henna. 

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Voetschimmel

Ontsmetten met Whiskey

Laatst een tip gekregen van een Chinese masseur: bij voetschimmel de voeten drie keer per week behandelen met Whiskey. Dit ontsmet goed en na enkele weken ben je ervan af.
Voetschimmel

Appelazijn

Na jaren last gehad te hebben van eelt kwam ik erachter dat het door voetschimmel kwam. Middeltjes van de huisarts hielpen niet. Na aanraden heb ik appel azijn gebruikt, na het douchen met een washand pure appel azijn erop gesmeerd en na n paar dagen was ik er vanaf!
Voetschimmel

Vermijd varkensvlees

GEEN VARKENSVLEES ETEN. Dat hielp mij om van mijn voetschimmel af te komen. Ik eet het nog wel af en toe op brood en heel af en toe als ik bijvoorbeeld wordt uitgenodigd. Maar ik heb er geen last meer van.
Voetschimmel

Massage olie

Ik wil het bovenstaande bericht van Pieter reageren, dat het bij mij niet binnen 1 week kan genezen! Ik heb al 3 weken lang twee keer per dag mijn hele voeten (ook tussen tenen) gespoeld met het water en ingesmeerd met de massage-olie. Ik was mijn voeten om twee dagen met zeep en dat doe ik niet elk dag. Want als het te vaak met zeep is gewassen, dan wordt de huid zwak. Zodat het schimmel makkelijker leven kan blijven. Vóór en ná het gebruik met de massage-olie blijft de voetschimmel nog steeds en het jeukt 1x per één of twee dag. Verder heb ik wat schilfers op mijn voetzool en ik verzorg mijn voeten zo hygiënisch mogelijk. Dus de massage-olie kan bij mij de voetschimmel niet binnen 1 week genezen, terwijl het wel bij Pieter binnen 1 week kan genezen. Dus nu kap ik ermee met de massage-olie en ik ga gewoon de medicijnzalf van mijn huisarts gebruiken, dat moet het vast wel helpen.
Voetschimmel

Wekelijks voetenbad

Geen zin en tijd voor dagelijkse aandacht voor je voeten? 1x per week een voetbad van 20 minuten met 2 stuks voetbad bruistabletten in warm water. Na 10 minuten je voeten tussen de tenen goed droog en schoon wrijven en dan terug het voetbad in voor de resterende 10 minuten. Insmeren met voetencrème helpt daarna tegen huiduitdroging. Na 3 sessies of 3 weken ben je van je voetschimmel af. Voor blijvend resultaat 1x per maand herhalen.
Voetschimmel

100% lavendel-olie werkt ook

Lavendel-olie (100% zuivere etherische olie, geen goedkoop industrieel spul) werkt bij mij heel goed. Eigenlijk is tea-tree olie nog beter, maar lavendel-olie kan dus ook. Een paar druppels op een stukje toilet-papier, de schimmel daarmee wat inwrijven en het stukje papier tussen de tenen steken (als de schimmel daar vertoeft ;-) ) om alles droog te houden.
Voetschimmel

A. Vogel Creme Bioforce

Creme bioforce (gebruikt bij tepelkloven en luieruitslag). Heb het 1 nacht gebruikt. Maar echt een wereld van verschil.
Voetschimmel

Wassen met detol handen zeep

Detol handen zeep, daarmee uw voeten elke dag wassen en goed drogen. Niet langer dan 2 weken gebruiken want het maakt uw huid droog.
Voetschimmel

voeltschimel weghalen

als je voetschimmel hebt dan moet je je voeten een bakje azijn stoppen en daarna goed afspoelen met water en drogen met een handdoek. tenslotte moet je een paar druppeltjes citroensap tussen je tenen gooien. Dan is het helemaal weg. Het klinkt raar maar geloof oma maar  

Voetschimmel

Smeren met Citroenmelisse tinctuur

Last van voetschimmel : smeer het 2 keer per dag in met citroenmelisse tinctuur en je bent er binnen een mum van tijd af. Werkt prima.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Voetschimmel

Stop je voeten in een bad met stroop strooi erna wat kaneel over heen ik he dit zelf 3 dagen gedaan het is helemaal weg ik had ook lats van kalknagels die zijn nu oom weg

In stroop zit een bepaald stofje dat schimmel dood laat gaan de kaneel maakt dat sterker

Voetschimmel

Voetenbadje van klimop, knoflook en schoonmaakazijn

Maak een voetenbadje met blaadjes van klimop. Flink wat blaadjes gebruiken. Ik knip ze in kleine stukjes en giet er daarna twee volle waterkokers met gekookt water op. Laten trekken en afkoelen. Aanvullen met water als nodig is. Ook gooi ik er nog een paar teentjes knoflook bij en een flinke scheut schoonmaakazijn. En dan lekker lang met je voeten in het badje zitten. Minimaal een half uur om te zorgen dat de huid week wordt en het daar onder ook zijn werk kan doen.

Voeten afdrogen en klaar.

Bij lichte schimmelinfectie is 1 voetenbadje al voldoende.

Voetschimmel

Appelazijn en A. Vogel Creme Bioforce

Last van voetschimmel? Hier nog een hulpmiddeltje om er snel vanaf te komen. Was je voeten met alleen kraanwater en dep ze droog. Neem dan een doekje en doe daar een scheut (appel) azijn op en was hiermee je voeten maar droog ze niet af dus gewoon oplaten drogen. Als je dit de eerste keer gebruikt kan het effe gaan prikken. Je kunt ook gewoon een voetbadje maken met (appel) azijn en daar 10 minuutjes je voeten in laten weken ook dan de voeten niet afdrogen. Doe dit ongeveer een weekje 1x per dag en je bent er snel vanaf. Krijg je nu droge voeten door de azijn smeer ze dan in met A vogel bioforce creme en je voeten zijn weer mooi en schimmelvrij.
Voetschimmel

Aanstippen met olijfolie

Mijn oudste zoon had schimmel tussen de tenen, wat vaak komt doordat de tenen dicht op elkaar staan en er dan vocht achter blijft na het douchen waardoor het daar tussen gaat broeien. Enkele weken heeft hij toen meerdere malen per dag een wattenstaafje gedrenkt in olijfolie op de schimmel gedaan en daarna was het helemaal weg. Belangrijk is dan wel om de ruimte tussen de tenen goed droog te blijven houden, zeker na het douchen.
Voetschimmel

Oregano; het sterkste anti schimmel plantje

Er bestaan veel middeltjes tegen voetschimmel. Mijn ervaring is dat niets zo effectief is als oregano. 

Je maakt simpelweg een nat mengsel (met heet water) met oregano en heet water. Op die manier krijg je een soort oregano papje. Dit smeer je tussen je tenen. Vervolgens dek je het af met folie en laat je het een half uur zitten. Bij mij blijft het na 1 keer gebruiken, meerdere weken weg.  Mocht je ervoor willen zorgen dat het wegblijft dan zul je ook je schoenen moeten behandelen. Ik gebruik het nu gewoon zodra het terug komt. 

Voetschimmel

Voetschimmel weg ermee

Neem wekelijks een lauw badje met een goede geut Lysterine en een glaasje azijn er in. Dit werkt ontsmettend en je voeten ruiken er fris van. Veel succes, groeten Didi

Voetschimmel

voetschimmel verwijderen.

Dep met een watje voorzichtig wat  kamferspiritus op de aangedane plek en laat dit in drogen !!!!!!

Dit kan even een vervelend gevoel geven, doch is zo verdwenen!!!

Twee keer per dag  doen en na enkele dagen is de schimmel verdwenen.

Voetschimmel

Manuka olie (van Living Nature) tegen voetschimmel

Paar druppels olie aanbrengen/smeren en na 3 dagen voetschimmel volledig verdwenen..

Voetschimmel

witte koolblad om je tenen wikkelen met verband erom heen doen

paar koolbladeren om de voet doen sok of verband erom heen en paar uur laten zitten  witte kool bladeren 

Voetschimmel

ph verlagen

Voetschimmel kan het best gedijen op vochtige en warme plekken, dus bvb tussen de tenen in sokken en gesloten schoenen. Dit komt vooral dat de ph waarde van de huid daar gaat stijgen en dus minder zuur wordt. Heb je bovendien last van zwetende voeten (de meeste mensen in meer of mindere mate), dan zet die basische omgeving zich ook over in je sokken en zo naar je schoenen, waardoor je steeds opnieuw de risico zone gaat vormen voor nieuwe infecties. De beste oplossing om de voetschimmel voorgoed te laten verdwijnen, is elke dag gedurende 1-2 weken je voeten en vooral de plekken tussen de tenen, goed in te smeren met azijn of citroensap, zodat de ph gaat zakken. Dit doe je voor je in je schoenen stapt en voor je naar bed gaat. Je voeten erna niet afspoelen en zeker niet wassen met zeep. Bovendien elke avond je schoenen ook een behandeling geven met citroensap of azijn. Je hoeft niet te overdrijven, gewoon een klein beetje, vooral waar de tenen zitten. Na drie dagen is de schimmel zo goed als dood, maar de behandeling moet dan nog wel een weekje doorgaan, om de huid zelf sterker en zuurder te maken. Nadien ben je van de voetschimmel verlost. De voeten zullen ook minder transpireren. Draag je vaak synthetische sokken of schoenen met synthetische voering, is het wel aan te raden om de behandeling 1x week verder te zetten, zodat de ph waarde niet opnieuw kan gaan stijgen, waardoor je terug gevoeliger wordt voor het oplopen van een infectie

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Voetschimmel

kort door de bocht

Voor mijn vogeltjes met kalkpootjes gebruik ik auto-olie. De mijt gaat daarvan dood en de pootjes zien er na maanden weer gewoon en gezond uit.

Ik heb al ruim 50 jaar last van voetschimmel en kalknagels. Geen smeersel dat helpt. Dus maar eens WD40 er overheen gespoten. Prikte de eerste keer wel een beetje. Maar de volgende dag zag en voelde ik alleen maar verbeteringen. Jeukt en schilfert sindsdien ook niet meer. Nu spuit ik het elke week een keer over mijn voeten en is het tientallen jaren oude probleem opgelost.

Ter overweging: als je in een autogarage ofzo werkt, zijn je handen ook de hele dag vettig.

En weer wat geleerd van die kanaries........

Voetschimmel

Appelazijn

Wat ook werkt is keukenpapier/tissues drenken met onverdunde azijn. Tussen de tenen zetten.

Vervolgens boterhamzak(wegwerp) of XL diepvries zak om je voet doen en dat 10 minuten.

Het gaat beetje prikken.... Betekent dat het werkt.

Je kan het ook verdund doen maar dan langer dan  10 minuten houden 

Voetschimmel

Talkpoeder

Paar dagen talkpoeder erop..help de blaasjes uitdrogen en weg is de jeuk.
Voetschimmel

Eucalyptus olie

Druppel wat eucalyptus olie op je voeten en masseer goed,ook tussen je tenen en je nagels. Binnen de kortste keren ben je van de voetschimmel en kalk nagels af. Vergeet natuurlijk niet om de besmetting bron aan te pakken, anders blijf je bezig. Succes! PS. Zuiveringszout helpt ook goed tegen voetschimmel, gewoon wat in je schoenen en sokken strooien.
Voetschimmel

Vicks vaporub

Heb met m'n voetschimmel (zwemmerseczeem) meer dan 1,5 week dagelijks of tweemaaldagelijks een ruim halfuur in warme badjes schoonmaakazijn en ook soda gezeten, regelmatig met schoonmaakazijn aangestipt en het leek zich niet meer verder uit te breiden. Genezing vond ik helaas niet heel overtuigend of duidelijk/snel gaan. Misschien was azijn iets effectiever dan soda, maar ben daar ook niet helemaal uit... De echte genezing zette voor mn idee flink in nadat ik ipv de badjes azijn/soda een keer een bad met bleek nam en ging smeren met Vicks vaporub. Helaas wel wat andere narigheid van het tweede bleekbad gekregen: kennelijk veel teveel bleek erin gedaan, dat begon gigantisch te prikken bovenop de voet en heb daar nog een bloedende /open wond aan over. Daarna niet meer met bleek gedaan dus... azijnbad prikt dan ook weer meer. Dus wees gewaarschuwd! Sowieso bleek natuurlijk nooit tegelijk met iets combineren ivm chloordampen en in het bijzonder zéker niet met azijn!! Misschien is smeren met Vicks en alleen azijnbadjes ook al voldoende... kan ik nu niet meer testen nu het allemaal flink geneest... succes!
Voetschimmel

Masseren met schuursponsje

Heb al jaren last van voetschimmel vanalles geprobeert maar niks helpt er tegen zelf zalfjes en medicijnen mochten geen baat erbij hebben maar nu heb ik een vrij simpele en makkelijke oplossing gevonden. Je kent vast wel van die gekleurde schuursponsjes doe op het groene schuurvlak wat handzeep erop en ga lekker je voeten ermee "masseren" ook tussen de tenen en droog ze daarna zorgvuldig droog en na een paar dagen zul je versteld staan van het resultaat.
Voetschimmel

Calendula of Purol

Calendula(zalf, creme of gel) of Purol (zalf), nadat je je voeten hebt gewassen en vooral zeer goed hebt gedroogd (met de föhn!).
Voetschimmel

Kampferspiritus

Je kan hem goed onder controle houden met kampferspiritus: 1x per dag tussen de tenen druppelen.
Voetschimmel

Zinkolie

De voeten "s morgens en "s avonds na het wassen en drogen insmeren met zinkolie. Wel de sokken aanhouden "s nachts, anders veeg je het er zo weer af en je hebt het bed niet onder de olie. Wil ook wel eens helpen tegen zweetvoeten.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.