De beste tips

Afzuigkap filter schoonmaken

#1. Afzuigkap schoonmaken met babyolie

Maak uw afzuigkap eerst schoon met water en een doekje. Als de afzuigkap droog is pakt u een stukje wc papier en dan doet u daar een beetje babyolie op en smeert u uw afzuigkap mee in. De volgende keer kunt u er gewoon weer met een wc papiertje over heen. Denkt u dat hij weer dof wordt, dan gewoon herhalen.
Afzuigkap filter schoonmaken

#2. Afzuigkap schoonmaken met lampenolie

In de keuken heb je afzuigsysteem in het plafond trek ze eruit en maak ze schoon met lampenolie en het vet verdwijnt de volgende keer kun je het afnemen met keukenpapier.

Afzuigkap filter schoonmaken

#3. Afwasmiddel en soda om afzuigkap filters schoon te maken

Als de filters van je afzuigkap vies zijn, is het verstandig om deze schoon te maken. Dit komt omdat het schoonmaken van afzuigkap filters er voor zorgt dat je deze weer veilig kunt gebruiken. Anders heb je namelijk het gevaar dat je te maken krijgt met brand. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Afzuigkap filters kun je daarom schoonmaken met afwasmiddel en soda. Door eerst soda over de filters heen te strooien en deze vervolgens goed schoon te maken met warm water en afwasmiddel, zijn ze weer helemaal stralend en vetvrij.

De nieuwste tips

Afzuigkap filter schoonmaken

Afzuigkap filter in de vaatwasser

Om moeiteloos je afzuigkap filter schoon te houden, doe je hem frequent in de vaatwasser met de rest van de vaat en laat je hem goed uitdrogen voor hij weer de afzuigkap in kan.

Afzuigkap filter schoonmaken

Baking soda voor het schoonmaken van afzuigkap filter

Om mijn afzuigkap filters goed schoon te maken, strooi ik altijd een handje baking soda over de filters als ze in de wasbak liggen. Hierdoor worden ze namelijk altijd mooi schoon en vetvrij.