De beste tips

Bank schoonmaken

#1. Eerst water gebruiken tegen vlekken op bankstel

Voor dat je grijpt naar allerlei middeltjes zou ik eerst lauw water proberen en de vlek deppen met een doekje. Veel bankstellen zijn geïmpregneerd en daardoor gaan vlekken er met water vaak al heel makkelijk uit. Als het met lauwwarm water niet lukt, dan kun je het altijd nog proberen met de middeltjes die in andere tips worden aanbevolen. Gebruik nooit teveel van de middelen, want dat kan blijvende schade opleveren. Oftewel: ga gewoon voorzichtig te werk.

Bank schoonmaken

#2. Leren bank mooi houden

Uw leren bankstel blijft als nieuw, als u hem behandeld met wonderolie, verkrijgbaar bij de drogist. Neem een emmer hand warm water, een scheut olie, en een spons, die u hiervoor reserveerd. Knijp de spons flink uit in het water, en ga ermee over uw bankstel. Het werkt als bodylotion. Kleine barstjes verdwijnen, en uw leer trekt helemaal droog.
Bank schoonmaken

#3. Schoenenspray op de bank spuiten

Spuit ongeveer 1x in de 2 à 3 maanden uw bank in met een spuitbus, waar je je suède schoen mee inspuit, om deze te beschermen tegen vuil en water. Uw bank krijgt een onzichtbaar laagje. Bij vlekken en vocht krijgt u het moeiteloos schoon, omdat het geen kans krijgt om in te trekken.

Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Bank schoonmaken

Bank schoonmaken met shampoo

Alleen voor stoffen banken werkt het om Shampoo in te zetten voor de grote schoonmaak. Je moet het dan onverdund op de bank aanbrengen, laten schuimen en uiteindelijk afnemen met een droge absorberende doek.

Bank schoonmaken

Vlekken uit bank van eco-leer

Wij hebben twee banken (BePure Home rodeo) gemaakt van ecoleer. Onze kinderen hebben er al behoorlijk wat vlekken op gemaakt die met vochtige doeken niet meer te verwijderen zijn. Na een tip van de schoonmaakmiddelen-leverancier van mijn werk zijn we gewezen op Roveq hygiënische reiniger (koop de fles van 1 liter geconcentreerd die je moet verdunnen). Dit spul verwijderd de vlekken echt super! 1:5 verdunnen, veel erop sprayen, 10 minuten laten inwerken en goed met natte microvezel doek afnemen. Het laat geen vlekken achter en verkleurd het leer niet.

Zie hieronder een foto van een bankkussen die ik voor de helft heb schoongemaakt.

Ik heb geen aandelen in Roveq 😉

Bank schoonmaken

Vlek van spijkerbroek op bank

Gewoon met Groene zeep op een spons, en na wassen met een schoon doekje. Grauwe aanslag van spijkerbroeken vliegt er af.

Nog 1 andere tip

Bank schoonmaken

Velours bank schoonmaken

Uw velours bankstel vooral de leuningen worden weer schoon, met shampoo. Zelfs pen en viltstift krijgt u er af.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen