De beste tips

Stoffen bank schoonmaken

#1. Stoffen bank ontvetten

De bank inspuiten met ontvetter, met een sponsje en water dikke vlekken en vuil verwijderen, en vervolgens met een handdoek de vlekken eraf wrijven en daarna een laken op de bank leggen en strijken maar. Ik gebruik witte handdoeken en lakens daarvoor dan zie ik hoeveel vuil ik heb kunnen verwijderen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze vlekken er niet uit willen bij gaat het er gewoon met 40 graden eruit.
Stoffen bank schoonmaken

#2. Oude vlekken uit stoffen bank verwijderen

Hoe je oude vlekken het beste uit een stoffen bank kunt verwijderen ligt ook een beetje aan de vlek zelf.

Bij bijvoorbeeld oude vlekken van Braaksel, Frisdranken, Lijm en Make-up kun je het beste met een sopje van water en wolwasmiddel aan de slag.

Zijn de oude vlekken van Bijenwas, Mascara, Olie, Smeervet, Verf of Vlees, jus en boter dan werkt Terpentine weer beter.

Alcohol werkt daarbij weer goed tegen oude vlekken van Stiften en/of wijn.

Bij oude huidvet-vlekken kan je weer het beste aan de slag met afwasmiddel.

Hoe dan ook moet je proberen de stoffen bank niet te beschadigen tijdens het schoonmaken. Dus deppen en goed veel water gebruiken. Succes!

Stoffen bank schoonmaken

#3. Stoffen bank onderhouden

Door de stof regelmatig even goed te stofzuigen voorkom je dat er een hoop vuil gaat ophopen. Vlekken moet je direct aanpakken door te deppen met lauw water. Eens in de zoveel tijd de bank afnemen met een schoon vochtig microvezeldoekje zorgt ervoor dat je vuil meeneemt dat er niet zo goed met de stofzuiger afkan. Als je dit regelmatig doet, houd je de bank netjes. Je kunt een bank ook eens in de zoveel jaar laten reinigen door een professioneel bedrijf.

Bekijk 6 andere tips

De nieuwste tips

Stoffen bank schoonmaken

Muffe geur bank verwijderen met ethanol

Doordrenk muffe gebieden met ethanol en laat het daarna rustig verdampen. 

Ventileer de ruimte goed, ga niet in de damp zitten en gebruik uiteraard geen vuur/sigaretten in de buurt van de bank.

Stoffen bank schoonmaken

Stoffen bank schoonmaken met ontvetter

Een stoffen bank kun je goed schoonmaken met ontvetter. Door ontvetter in combinatie met wat water en een sponsje, is het mogelijk om grote vlekken en vuil van de bank te verwijderen. Hierna kun je een laken op de bank strijken. Hierdoor kun je zien hoeveel vuil je hebt verwijderd. Het vuil dat op het laken is gekomen, kun je makkelijk in de wasmachine er af wassen.
Stoffen bank schoonmaken

Uitgebeten vlekken

Uitgebeten vlekken zijn lastig om nog te verwijderen, vaak zijn dit soort schades wel nog door garantie of verzekeringen af te dekken. Als het echt niet meer te verhelpen moet je met een professioneel reinigingsbedrijf in contract treden.

Nog 6 andere tips

Stoffen bank schoonmaken

Huidvet verwijderen uit stoffen bank

Het vet van de huid kan aardige vlekken achterlaten op een stoffen bank. Je hebt hier allerlei dure middeltjes voor, maar je kan in de praktijk dit huidvet ook goedkoop weg krijgen. Begin met het stofzuigen neem daarna indien mogelijk het stof van de bank af. Kan je het stof niet van de bank krijgen dan moet je met een klodder afwasmiddel aan de slag. Breng dit afwasmiddel redelijk dik op de huidvet vlek op de stoffen bank aan en laat dit een half uurtje intrekken. Dep daarna met wat warm water deze vlek langzaam weg. Zorg daarna dat de stoffen bank weer wat goed kan drogen.

Stoffen bank schoonmaken

Lus uit stoffen bank haken

Gebruik een haaknaald om de lus weer te verdelen over de bank heen. Dit doe je door de draad telkens ietsjes hoger op de bank een beetje aan te trekken. Het kost wat tijd, maar lus verdwijnt spoorloos!
Stoffen bank schoonmaken

Stoffen bank opfrissen met baking soda

Je kan je stoffen bank heel goed op frissen met pure baking soda.
Zo heb ik het gedaan, goed stofzuigen. Daarna met de hand flink soda ingewreven, nacht in laten trekken daarna stofzuigen. De kleur komt weer terug en waterkringen verdwijnen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Stoffen bank schoonmaken

Baking soda haalt vieze geuren uit de bank

Strooibakingsoda op de bank...werk het een beetje in en laat het even zijn werk doen. Opzuigen na een tijdje en evt als extra nog een keer de bank afdoen met een lap gedrenkt in witte azijn...niet al te nat. ( doe dit op een zonnige dag zodat je hond lekker buiten kan liggen en de bank goed kan drogen)

Stoffen bank schoonmaken

Als je bank naar rook stinkt probeer dan deze tip

Ik heb een bank gehad die erg stonk naar de rook en heb die 1 week 2x daags met een plantenspuit ingespoten met schoonmaak azijn en na een week was het weg. Ik heb dit wel in de zomer gedaan zodat het goed droogt.
Stoffen bank schoonmaken

Hondenlucht uit stoffen bank verwijderen

Een hondenlucht die een stoffen bank laat stinken kan je het beste schoonmaken met veel water en soda. Drogen kan goed in de zon!