De beste tips

Urine uit bank

#1. Bank met urinevlekken behandelen

Urinekringen en geur (van huisdieren) uit stoffen bank verwijderen: 

Pak een emmer warm water, goede scheut wasmiddel en een lepeltje Vanish. De bank met een sponsje hiermee inwrijven. Daarna een laken erop leggen zodat het overtollige vocht wordt opgenomen , een paar uurtjes wachten. Laken eraf en laten drogen, geur en vlekken zijn volledig verdwenen.

Urine uit bank

#2. Urinevlekken verwijderen uit Stof

Urinevlekken kunnen buiten dat het er niet fijn uitziet ook nog eens fors stinken. Als er urine op de bank of op stof is gekomen moet je snel te werk gaan. Als je de stof eraf kan halen moet je dit natuurlijk doen en direct in een sopje met wat koud water doen. Kan dit niet dan moet je direct de plek vochtig maken en deppen met wat koud water. Maak vervolgens een sopje met Azijn en Water en warmer water en maak hiermee de plek nogmaals schoon. Schrob niet teveel, dit kan het textiel beschadigen waardoor het urine in de stof trekt. Vooral deppen dus en daarna even het stof op de bank laten drogen.

Urine uit bank

#3. Kattenpis op de bank

Kat geplast op de bank? Dat kan opgelost worden. De vlek op nemen met keukenrol. Wrijf de vlek dan in met een sopje met biotex. Maak het droog met een doek en spuit het dan in met een plantenspuit met water en azijn.