De beste tips

Behang verwijderen

#1. Heet water met Dreft gebruiken

Een emmer vullen met warm / heet water en er een goeie scheut dreft door heen doen vervolgens pak je een verfroller met een zachte vacht en maak je die goed nat met het sopje en rol je van onder naar boven op het behang. Als het goed nat is laat het behang aan de onderkant al gelijk los en kun je zo een hele baan eraf trekken.

Behang verwijderen

#2. Behang Verwijderen Dasty

Wil je lekker gaan behangen en moet je er eerst nog wat oud behang verwijderen? Gebruik dan Dasty om het oude behang te verwijderen. Deze ontvetter even laten intrekken en je trekt het oude behang er zo vanaf!

Behang verwijderen

#3. Behang makkelijk eraf krijgen

Om behangpapier gemakkelijk af te krijgen volstaat gewoon om een emmer lauw water te vullen met een goede scheut azijn erin.

Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Behang verwijderen

Verwijderen met een Onkruidspuit

Vul de onkruidspuit met kokend heet water. Spuit het gedeelte helemaal nat. Wacht enkele minuten, en tadaaaa; met behulp van een plamuurmes, haal je het er zo af. Als er 2 lagen zitten, moet je de 2de laag ook nog spuiten.

Tip: spuit alvast een groot oppervlak, dan kan je vlugger werken om het er af te halen met het plamuurmes!

Behang verwijderen

Beste manier om behang te verwijderen

Ik verwijder mijn behang altijd met een scheut wasverzachter die ik vervolgens in het behang laat intrekken. Vervolgens laat ik Dasty in het behang trekken en daarna kun je het eenvoudig eraf halen. Hierbij plak ik ook altijd alles goed af zodat het water niet in bijvoorbeeld mijn stopcontact terecht kan komen.
Behang verwijderen

Oud behang verwijderen

Als je oud behang wil verwijderen kun je het allerbeste een emmer vullen met gewoon warm / heet water en met een behangers (blok)kwast insmeren. Even vijf minuten wachten en je haalt het er zo af met een spatel. Het moet wel heel goed nat gemaakt worden, en goed laten inwerken. Geheid succes

Nog 2 andere tips

Behang verwijderen

Behang verwijderen tip

Kokend water met een scheut wasverzachter even intrekken en het gaat er zo af of kokend water met Dasty van de (wibra), insmeren en gaan!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Behang verwijderen

Behang nat maken voor verwijderen

Behang verwijderen kan een vervelende klus zijn. Door het behang in te smeren met een sopje van biotex en lauwwarm water wordt het een klusje van niks. Stukjes die niet goed nat zijn nog een keer vochtig maken.