De beste tips

Bloedvlekken

#1. Ingedroogde bloedvlekken verwijderen

Na jaren verschillende tips uitgeprobeerd te hebben, is de tip met de shampoo (gebruik de 0%) het aller aller beste om bloedvlekken te verwijderen! Zelfs beter dan de professionele vlekkenverwijderaars. Mijn zoon heeft soms een bloedneus in bed, dan stond ik midden in de nacht met mijn handen in ijskoud water, dit hoeft niet meer. Een twee weken oude bloedvlek heb ik weggewerkt met shampoo: eerst nat maken met koud water, dan shampoo erop doen, in borstelen met een klein borsteltje, je ziet de vlek helemaal verdwijnen na 1 a 2 minuten poetsen, dan in de wasmachine wassen. Weg is vlek.

Bloedvlekken

#2. Glassex op bloedvlekken

zelfs ingedroogde bloedvlekken ( en ook andere vlekken trouwens zoals vetvlekken) gaan er geweldig uit met een beetje glassex. Gewoon erop spuiten, even inknijpen en in de machine doen.

Bloedvlekken

#3. Melk tegen bloedvlekken

Bloedvlekken verwijder je het allerbeste met melk. Tijdens de bevalling van mijn vriendin had de kraamhulp behoorlijk wat bloed over ons tapijt gelekt. Door er melk overheen te gieten en vervolgens weg te wrijven met een droge doek verdween al het bloed. Zelfs de kraamhulp, die al meer dan 30 jaar ervaring had, was verbaasd over het resultaat.
Bekijk 34 andere tips

De nieuwste tips

Bloedvlekken

Blok sunlight zeep

Wrijf met een beetje nat gemaakt blok over de oude en nieuwe bloedvlekken.  Dan in de wasmachine en de vlekken zijn weg. De ouderwetse sunlight zeepblokken kosten heel weinig en je doet er lang mee. Verwijdert ook smeer en olievlekken.

Bloedvlekken

Bloedvlekken verwijderen uit kleding

Week de vlek eerst een nacht in koud water. Los wat Vanish oxy action op in water en laat de vlek hierin weer een nacht staan. Volgende dag uitspoelen en de vlek is weg.

Bloedvlekken

Bloedvlek

Bloed verwijderen werkt t beste met n scherpe schaar ……..

Nog 34 andere tips

Bloedvlekken

Deppen met shampoo

De vlek insmeren met shampoo, even deppen en dan in de wasmachine, bij mij is het altijd gelukt.
Bloedvlekken

Tafelzout met koud water

Bij bloed op een matras een papje van tafelzout en koud water er op doen, tijdje laten inweken en wegkuisen met vochtig propere doek.
Bloedvlekken

Bloedvlek uit matras halen

Bloedvlek uit matras: Veel zout en klein beetje water, papje maken. Het papje op de vlek op het matras doen, even laten intrekken. Daarna het zout met een handdoek verwijderen en een beetje wrijven. Daarna met galzeep erop en met een paar tellen is de vlek verdwenen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Bloedvlekken

Melk op de bloedvlek

Melk op de bloedvlek en deze verdwijnt.
Bloedvlekken

Enzymen uit speeksel

Kleine bloedvlekjes kan je makkelijk verwijderen door speeksel (best van de persoon van wie het bloed is) op deze kleine vlekjes te doen. Dit klinkt misschien wat vies maar het werkt. Dit komt door enzymen die aanwezig zijn in ons speeksel die eiwitten afbreken. Natuurlijk moet het daarna wel nog in de wasmachine.

Bloedvlekken

Groene Biotex werkt

Bloed kun je verwijderen uit kleding door het in de biotex groen te zetten.
Bloedvlekken

Oude bloedvlekken laten weken

Oude bloedvlekken eerst nacht laten weken in koud water met een flinke scheut melk. Vervolgens gewoon wassen in wasmachine. Daarna laten drogen in de zon. De zon bleekt de vlekken en je ziet er niks meer van.

Bloedvlekken

Bloedvlekken verwijderen uit kleding

Als er bloed op kleding is gekomen dan werkt melk goed om de vlekken weg te halen. Deze tip werd hier meerdere keren genoemd en het was voor mij ook de oplossing.

Bloed op een wit jurkje was snel verdwenen door deze even in een pannetje met water te laten weken. Bijgevoegd: 3 foto's met de vlekken, een pannetje melk en het resultaat.

Bloedvlekken

Vloeibare vitamine C

Bloedvlekken kun je uitstekend verwijderen met ascorbinezuur, dat is vloeibare vitamine C. Veel drogisten verkopen het. Dit heb ik geleerd van de specialisten op gebied van wassen. Het resultaat is verbluffend.
Bloedvlekken

Melk werkt echt!

Op deze site las ik de tip over het verwijderen van bloedvlekken met melk. Het overhemd van mijn man zat helemaal onder de ingedroogde bloedvlekken (door een val). Melk over de vlekken gegoten en met een doek de vlekken weggewreven. Daarna laten weken in emmer koud water. Het werkt!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Bloedvlekken

Water en zout erover

De vlek nat maken/deppen met KOUD water en er zout over strooien (niet te veel), voeg ook iets melk toe en wrijf met je vinger/droge doek het papje over de vlek, laat het intrekken en was het er na een minuutje of twee af met KOUD water en de vlek is weg. Koud water is belangrijk anders gaat het bloed stollen en wordt hij hard en is verwijderen lastiger.
Bloedvlekken

Zout water op de vlek

Bloedvlekken kun je verwijderen met zoutwater. Of gewoon wat zout op de vlek en dan met water afspoelen.
Bloedvlekken

Waterstofperoxide werkt

Om nieuwe en oude bloedvlekken in een handomdraai te verwijderen: Doe wat waterstofperoxide op de vlek en dep het op met een (badstof-)doek. Herhaal deze handeling totdat de vlek is verdwenen. Probeer bij twijfels op de reactie van het materiaal op de waterstofperoxide dit eerst uit op een onopvallende plek. Waterstofperoxide is gewoon verkrijgbaar bij de drogist.
Bloedvlekken

Uitspoelen met melk

Als je hebt gebloed en het bloed komt in je kleren, spoel dat dan uit met melk!

Bloedvlekken

Bloedvlekken in Kleding

Het enige wat je nodig hebt is koud water en een oude tandenborstel die functioneert als borstel. Wel direct het bloed eruit spoelen. Meer dan dit heb je naar mijn ervaringen niet nodig. Eruit spoelen en gewoon wassen zoals je gebruikelijk doet.

Op witte kleding hetzelfde verhaal. Daarna in de zon hangen die bleekt het laatste uit je kledingstuk.

Bloedvlekken

Weken in koud water

De stof gewoon een tijdje in een emmer met koud water laten weken.
Bloedvlekken

Rijggaren rollen op vlek

Heeft u een bloedvlek op uw kleding? Pak een lange draad rijggaren (geen naaigaren) en maak deze nat met speeksel. Rol vervolgens met de draad over de vlek. Hierdoor verdwijnt de bloedvlek.

Bloedvlekken

Bloedvlekken verwijderen uit een matras

Heb wel eens gelezen met een doekje waterstofperoxide erop doen.....
Bloedvlekken

Waterstofperoxide 3% op vlek

Waterstofperoxide 3% op de vlek doen en dan in de wasmachine. Dit spul kan je halen bij Kruidvat, het staat bij de schoonmaakmiddelen.
Bloedvlekken

Koud water en zout

Als je bloed vlekken hebt op kleding maak je het nat met koud water doe je er zout op en schrobben, zo door blijven gaan en als het er nog zit in laten trekken met zout erop in koud water en dan volgende dag in de was.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Bloedvlekken

Koud water gebruiken

Als we bloedvlekken moeten weghalen is het begin en einde van iedere behandeling koud water. U zult zien dat met koud water haast alle vlekken verdwijnen. Zelfs oude bloedvlekken, geweest in water, lossen op. Hoewel heet water in het algemeen beter reinigt dan koud water, mag u voor het weghalen van bloedvlekken nooit heet of kokend water gebruiken. Het stollingsproces van het bloed zou daardoor bevorderd worden en de vlek wordt daardoor keihard. Wasbare kleding laat u weken in koud sodawater.
Bloedvlekken

Water en een flinke schep zout

Als er op de kleding bloedvlekken zitten week deze dan een nacht in koud water met een flinke schep zout erin opgelost.
De volgende dag het kledingstuk wat uitwringen en normaal wassen.

Bloedvlekken

Weken en wassen

Leg kleding met bloedvlekken in koud water en laat het een tijdje staan (bloed lost op in koud water) dan in de wasmachine wassen en vlekken zijn weg.
Bloedvlekken

Bloedvlekken uitspoelen

Verse bloedvlekken in kleding gewoon met koud water goed uitspoelen.
Bloedvlekken

Stijfsel op bloedvlekken

Maak een beetje stijfsel vochtig en wrijf op een bloedvlek. Last een tijd intrekken en borstel af en de bloedvlekken zijn verdwenen. Een goede tip van mijn grootmoeder.

Bloedvlekken

Bloedvlekken in witte kleding

Verwijder bloedvlekken ook op witte kleding door een emmer/teil te vullen met koud water en genoeg zout. Even laten weken en niks van te zien. Wel nog even wassen voor het overtollige zout!

Zelf een witte broek gehad met heftige bloedvlekken. Waren binnen 5 min. Opgelost!

Bloedvlekken

Zout, water en shampoo

De tips van anderen om zout en water of shampoo te gebruiken kun je ook goed samen gebruiken! Eerst met koud water het nat maken vervolgens met een klein borsteltje de shampoo goed inwrijven (ong 2 minuten) vervolgens het zout op de vlekken doen en dat ook goed inwrijven.
Bloedvlekken

Lauwe ammonia op de vlek

Bloedvlekken: Wat lauwe ammonia doet wonderen, ook bij oudere vlekken.
Bloedvlekken

Heet water en weken

Bloedvlek in je kleding?
Neem een emmer met heet water (heetste stand) en giet het in je teil/emmer.
Daarna leg je je kledingstuk erin todat het helemaal nat is.
Wrijf het kledingstuk terwijl het onder water is.
(pas op met het hete water)
Pak dan je wasmiddel en doe er een beetje op de plekken van het bloed.
Wrijf goed in en leg het kledingstuk in de teil.
Een nachtje laten intrekken en de volgende dag moet je het goed wrijven laat even drogen en was hem met je was mee.
Bloedvlek eruit, Kledingstuk schoon !

Bloedvlekken

Oude bloedvlekken

Oude bloedvlekken zijn moeilijk te verwijderen eerst in koud water met zout weken, daarna in koud water met wat Vanish laten weken.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Bloedvlekken

Spuug op de vlek

Bloedvlekken op kleding gaan goed weg met spuug/speeksel! Even wat spuug in de mond verzamelen, spuug op de vlek, even in laten trekken, daarna wassen in de wasmachine zoals gebruikelijk.
Bloedvlekken

IJsklontje gebruiken

Leg een schone doek onder de stof waar bloed op is gekomen. Neem een ijsklontje en wrijf er heel snel mee op en neer over de bloedvlek. Even volhouden en de vlek gaat helemaal weg.
Bloedvlekken

Deppen met spuug

Doe bij een bloedvlek wat "spuug" op de vlek en voorzichtig met een gaasje deppen, niet wrijven. Herhalen tot de vlek eruit is. Tip van mijn moeder die nu 88 jaar is!
Bloedvlekken

Koud water en keukenzout

Bloedvlekken verwijder je heel eenvoudig door koud water met keukenzout.