De beste tips

Bladerdeeg maken

#1. Bladerdeeg zelf maken

Basis recept bladerdeeg om zelf te maken: 

1 kg bloem koud water(ijskoud)
1/2 kg harde boter

Bereiding: De bloem in de kneder brengen en op een lage stand zetten en geleidelijk water toevoegen totdat u een soepel deeg krijgt (of met de hand kneden). Indien nodig nog bloem of water bijvoegen.

Leg het deeg vervolgens op een voorgebloemde houten plank en  afdekken met huishoudfolie en een uur laten rusten in koelkast.

Ondertussen de boter kneden met de handen (niet laten smelten) Na een uur het deeg uit de koelkast nemen en uitrollen op een voorgebloemde tafel ongeveer 3 cm dik en in een rechthoek de boter verdelen in plakjes op 2/3 van het deeg 1/3 niet

Het niet beboterde gedeelte plooien over 1/3 van deeg met boter daarna de andere 1/3 hierover dan terug uitrollen in rechthoek het deeg terug 3 x 1/3 toeplooien en terug uitrollen - dit 3 maal herhalen

Hierna het deeg in plastic folie leggen op een houten plank een nacht in de koelkast doen. De dag erna is u deeg klaar voor gebruik

Men kan dit deeg voor alle taarten gebruiken. Zoals appeltaart, fonds voor biscuit enzovoort. Men bakt dit deeg af in een oven van 230 graden in de eerste 15 min en laten uitdrogen bij temperatuur van 170. Nooit de oven deur open tijdens het eerste baktijd smakelijk. 

Bladerdeeg maken

#2. Zelf bladerdeeg maken

Sinds kort heb ik ontdekt dat je bladerdeeg ook zelf kan maken. Ik vind dit vaak veel lekkerder dan de bladerdeeg van de winkel. Het is ook nog eens voor veel dingen te gebruiken. Zo kun je hier een heerlijke appeltaart mee maken.
Bladerdeeg maken

#3. Bladerdeeg koel houden bij zelf maken

Het zelf maken van bladerdeeg klinkt niet al te lastig om te doen. Echter kan dit redelijk lastig zijn. Je hebt alleen maar bloem, water en boter nodig. Echter is het hierbij belangrijk om er voor te zorgen dat je dit op de juiste manier te doen. Dit komt omdat het maken van bladerdeeg niet zomaar iets is om te doen. Bij het maken van bladerdeeg is het belangrijk om er voor te zorgen dat alles koud blijft. Anders gaat de boter namelijk helemaal in het deeg zitten. Hierdoor heb je geen laagjes.