De beste tips

Bospeen schoonmaken

#1. Pannenspons vs dunschiller

Worteltjes - speciaal de kleine bospeen- schrappen vind ik altijd lastig werk. Met een dunschiller blijft er hast niets over.Met een mes breekt het snel af. Met de nagelborstel gaat het niet grondig genoeg. Na vele borsteltjes uitgeprobeerd te hebben, vind ik het volgende het meest succesvol: Neem een grove pannespons (geen spons, alleen die ijzeren draadjes) (niet geïmpregneerd met zeep) en haal er een klein stukje van af. Dit gebruik je. Leg een wortel plat neer op een snijplank. Borstel nu met de pannenspons steeds vanuit het midden naar het uiteinde toe. Omdraaien voor de volgende helft, goed afspoelen... klaar. Het stukje spons was ik mee in de vaatwasser in een messenvakje. Zelfs de kinderen willen hier wel weer mee helpen en kunnen het goed doen.
Bospeen schoonmaken

#2. Bospeentjes schoon maken voor het koken

Als ik bospenen wil koken, zorg ik er altijd voor dat deze schoon gemaakt zijn. Dit komt omdat je door het schillen vaak vrij weinig over houdt. Een pannenspons is vaak het meest effectief om hier voor te gebruiken.
Bospeen schoonmaken

#3. Bospeen schoonmaken onder de kraan

Bospeen is lekker om te eten. Echter is het soms lastig om deze schoon te maken. Dit komt omdat je bij het schillen van bospeen vaak vrij weinig over houdt. Hierdoor is het een veel betere optie om bospeen schoon te maken onder de kraan. Dit doe ik altijd door de peen goed om te spoelen.