De beste tips
Broccoli koken
Broccoli koken
Voor mooie groene broccoli, eerst water aan de kook brengen en dan pas rauwe broccoli erbij gooien. Zo blijven ook meer vitaminen behouden! (werkt ook bij andere groene groentes)
Broccoli koken
Kort stomen en de pan in
Wat mijn grootmoeder vroeg altijd deed: Stoom de broccoli (dus niet met heel veel water in de pan, alleen een bodempje) en dan na een korte stoom sessie van ongeveer 6 minuten moet je de broccoli een beetje aanbraden in een pan. Dan wordt broccoli echt heel lekker.
Broccoli koken
Water voor broccoli eerst koken
Voordat ik broccoli kook, zorg ik er altijd voor dat het water eerst kookt. Dit maakt namelijk dat de broccoli een stuk groener blijft. Verder maakt dit ook dat er meer vitaminen in de broccoli zelf blijven zitten.
Gerelateerde onderwerpen
Oma's aan de top
De nieuwste tips
Broccoli koken
Broccoli na koken in ijsbad
Altijd als ik broccoli kook, doe ik deze na de tijd in een ijsbad. Dit komt omdat een ijsbad er voor zorgt dat de broccoli zijn mooie kleur houdt. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je een mooi gerecht wilt maken. Als je een mooi gerecht wilt maken met broccoli, is dit altijd de manier waarop je dit moet doen.