De beste tips

Bruine aanslag WC

#1. Cola verwijdert aanslag in de wc

Aanslag in de wc (bruine randen door het water) krijg je weg door cola een poosje in de wc te laten trekken, dan borstel erdoorheen en klaar is kees.
Bruine aanslag WC

#2. Schoon toilet dankzij cola

Vieze vlekken in toiletpot. Giet voldoende Coca cola in WC Laat dit zo lang mogelijk intrekken Daarna toilet doorspoelen.
Bruine aanslag WC

#3. Chloortabletten als toiletreinigers

In de handel zijn van die dikke langzaamoplossende chloortabletten. Deze zijn eigenlijk bedoeld voor tuinzwembaden. Zij werken ook uitstekend in het waterresevoir van de WC. Bij elke keer doorspoelen desinfecteerd u uw toilet en 1 zo"n tablet gaat weken mee. Veel goedkoper dan die dure toiletreinigers.
Bekijk 13 andere tips

De nieuwste tips

Bruine aanslag WC

Citroen ontkalkt

Citroensap bevat natuurlijke zuren die effectief kunnen zijn tegen aanslag. Knijp het sap van een citroen in de toiletpot, laat het een tijdje inwerken en schrob dan voorzichtig met een toiletborstel.

Bruine aanslag WC

Baking soda

Een kopje baking soda in de toiletpot gooien. Zet er meteen de borstel bij in. Minimaal 15 minuten laten inwerken (tussendoor af en toe even borstelen). Tot slot nog een goed met de borstel boenen en dan het toilet doorspoelen.

Bruine aanslag WC

Chloor

Chloor (bleekwater) nooit mengen met andere stoffen!!! Alleen met water.

Levensgevaarlijk! Ivm ontstaan CHLOORGAS!!

Nog 13 andere tips

Bruine aanslag WC

Waterstrepen en urine aanslag weghalen

Haal waterstrepen (en waarschijnlijk ook urineaanslag) weg met behulp van dat zwarte waterproof schuurpapier. Ik heb korrel 400 gebruikt.
Eerst het schuurpapier even laten weken in water en dan schuren over de vlekken.
Binnen 2 minuten waren de kalkstrepen weg!!

Bruine aanslag WC

Toilet ontkalken met azijn

Gooi schoonmaak azijn in de toiletpot en laat dit een nacht staan. De volgende ochtend kun je zeer gemakkelijk de kalk weg borstelen.
Bruine aanslag WC

Afwasblokje tegen aanslag

Heb je erg vieze aanslag in het toilet of in een koffie of theepot, laat een afwasblokje een nachtje erin oplossen. Daarna is het brandschoon.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Bruine aanslag WC

Gebitsreiniger in de wc

Gooi 1x in de 2 maanden een bruistablet voor kunstgebit in de wc en laat het een nachtje staan! de wc is weer en blijft als nieuw.
Bruine aanslag WC

Cola in de wc pot

Doe voor het slapen gaan een flinke scheut (goedkope) cola in de pot en laat e.e.a. zo mogelijk de hele nacht intrekken.
Bruine aanslag WC

Alle soorten aanslag verwijderen

Alle aanslag van kalk urine zoals strepen e.d. zelfs een geheel zwarte wc door jaren geen onderhoud krijg je weer helemaal schoon met wat tijd en een stuk "puimsteen" de puimsteen is namelijk harder dan kalk en niet te hard om de glazuur van de wc te beschadigen, dus ook geen krassen maar een mooi schoon toilet. Wel zo handig als je bruine strepen boven bij de rand zitten waar veel andere middelen en tips niet werken omdat de meeste in het water zijn bedoeld. Dit is trouwens ook gewoon met puimsteen en een handschoen schoon te maken. Puimsteen voor wie het niet kent kun je ook kopen om het eelt van de voeten te schuren. Je kunt het stuk puimsteen echt jaren gebruiken voor het versleten is. Dus goed en goedkoop! Succes
Bruine aanslag WC

Schoonmaak azijn reinigt toilet

Gooi voordat he naar bed gaat een halve fles schoonmaak azijn in je toilet. De volgende dag even poetsen en hij is brandschoon! Zet de borstel er tijdens deze behandeling ook in.

Het is veel beter voor de natuur en voor je portemonee.

Bruine aanslag WC

Aanslag verwijderen met cola

Als je in b.v. je w.c of pannen aanslag zit, week het een paar uur in de cola en alles is weg!
Bruine aanslag WC

Wc-papiertje neerleggen voor bezoek

Vieze vlekken in de wc voorkom je door eerst wc-papier in de wc te leggen, en daarna je grote behoefte te doen. Hoef je het daarna niet meer schoon te maken.
Bruine aanslag WC

Steradent tabletten tegen aanslag in de wc pot

Aanslag in het toilet gooi er een paar steredent tabletten in de pot en de aanslag gaat weg.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Bruine aanslag WC

Afwasmachineblokje voor schone toilet

Bij een heel erg vies toilet, kun je voor het slapen gaan een afwasmachineblokje in de pot gooien. 's Morgens een borstel door de pot halen en hij glimt weer als een spiegel.
Bruine aanslag WC

Wc reiniger werkt als ontkalker

Koop de goedkoopste wc reiniger smeer je wastafel, douche/douchebak en of bad in, laat het 15 tot half uur in trekken. En dan een spons pakken en met water afspoelen voor wanden wc reiniger op spons doen en inwrijven. alles verdwijnt. En je kalk is verdwenen (hangt ook af van de hoeveelheid kalk.)
Bruine aanslag WC

Azijn reinigt toilet

Toilet hygienisch schoonmaken. Doe in een sproeifles voor de helft water en de andere helft azijn. Spuit dit op de de bril en op het toilet en neem het af met een stuk keukenrol. De bacterien zijn voor 99 % weg. Hygienisch toch!