De beste tips

Wc pot schoonmaken

#1. Azijn en zuiveringszout

Heeft u geen zin om u wc een volledige beurt te geven? maar wilt u de wc een opfrisser geven, doe dan het volgende. Pak een pakje baking soda, ook wel bekend als zuiveringszout.

Strooi dit door de wc pot en giet hier schoonmaak azijnop. Schrik niet! Er ontstaat nu een chemische reactie, het begint namelijk lichtelijk te borrelen. Dit is niet schadelijk, zorg er alleen wel voor dat alles goed geventileerd is. Het gebruik van azijn en baking soda is volledig natuurvriendelijk, u kunt dus gewoon doorspoelen.

Wc pot schoonmaken

#2. Cola in de WC pot

Als je last heb van kalkaanslag, urinezuur of bruine vlekken in je wc-pot, gooi er dan een liter Cola in en laat dit een nacht staan, je zult van het resultaat versteld staan.
Wc pot schoonmaken

#3. Flink veel schoonmaakazijn erin

Gooi 's-avonds een ½ fles schoonmaakazijn (super goedkoop spul) in de wc en de volgende morgen is hij als nieuw.

Bekijk 3 andere tips

De nieuwste tips

Wc pot schoonmaken

Urinesteen verwijderen

Urinesteen verwijderen maak de toiletpot droog en giet schoonmaakazijn op de urinesteen. Na een uur schoonschrobben met een groen sponsje. Als het erg hardnekkig is schrobben met een GROF SCHUURPAPIERTJE! Ik had al van alles geprobeerd en mijn man was bijna zover dat hij een nieuwe wcpot ging kopen.... maar dat hoeft allemaal niet want dit werkt.

Wc pot schoonmaken

Urinesteen verwijderen: huismiddeltjes

Als je urinesteen wilt verwijderen werken de volgende middeltjes goed:

Azijn: Laat azijn 8 uur in de pot zitten en de urinesteen is weg. (Dit werkt ook goed als je een sterk vervuilde wc wilt schoonmaken)

Wc schoonmaken met soda: Doe dit samen met azijn en laat de dit 10 minuten bruisen. Je kan ook de soda met groene zeep combineren.

Bleekmiddel en chloor: werken niet zo goed en zijn bovendien schadelijk voor het milieu.

Urinesteen voorkomen? Goed schoon houden die WC!

Wc pot schoonmaken

Bruine kalkaanslag WC verwijderen

Veel sites raden dure middeltjes aan, daar heeft niemand zin in. Een HG middel wat de WC zeker schoon zal maken is soms ook te sterk. Wat goed werkt is simpelweg schoonmaakazijn! Ram gewoon voor het slapen gaan een enorme dosis schoonmaak azijn in de pot. Doe er nog wat zuiveringszout bij en de volgende dag is de bruine kalkaanslag weer weg!

Nog 3 andere tips

Wc pot schoonmaken

Emmer met groene zeep

Vul een emmer met groene zeep opgelost in water dit is gelijk een natuurlijk ontsmettingsmiddel, doe de wc bril ermee en tegels en wasbakje e.d. Het water waar je mee gepoetst hebt in de pot gooien, toiletborstel erdoorheen halen en een uurtje laten staan niet meteen doorspoelen, je wc glanst weer
Wc pot schoonmaken

Water van de handwas

Als je je water van je hand was in de wc laat staan +/- een uur blinkt je wc als nooit tevoren.
Wc pot schoonmaken

Schoonmaakazijn doet wonderen

Last van kalkaanslag in de WC pot? Flinke scheut schoonmaakazijn in de pot en poosje laten staan en je kan de kalk gemakkelijk verwijderen.

Gloor bleekt alleen maar, de kalk blijft gewoon zitten.

test