De beste tips

Buikkrampjes baby

#1. Rensing is een wondermiddeltje

Veel mensen kennen het wondermiddeltje van apotheek Rensing niet. Maar het werkt als een trein en mijn baby heeft geen last meer van gehad van krampjes. Echt een aanrader! Tevens sturen ze het ook gewoon naar je op als je niet langs kan komen

Buikkrampjes baby

#2. Venkelthee tegen krampjes

Heeft een baby last van darmkrampjes. Geef hem een paar theelepeltjes venkelthee. Laat bij borstvoeding de moeder het ook drinken.
Buikkrampjes baby

#3. Water koken en afkoelen voor drinken

Kook water en laat het afkoelen tot het drinkbaar is. Doe er wat van in het flesje en geef dat je baby. Mijn zoontje had er ook last van. En toen ik deze tip kreeg van onze huisarts gingen de klachten vrijwel meteen weg.
Bekijk 10 andere tips

De nieuwste tips

Buikkrampjes baby

Overstappen van kraanwater naar Spa blauw

Onze kleindochter had enorm veel last van krampjes, vooral in de avonduren. Alle tips zijn geprobeerd, ze heeft zelfs speciale voeding gekregen maar niets hielp. Uiteindelijk zijn wij er, eigenlijk per toeval, achtergekomen dat als we de fles met Spa blauw maken geen last meer heeft van krampjes. (Als je het nagaat is het misschien ook wel logisch, er zijn allerlei toevoegingen aan het kraanwater, waaronder chloor en fluor, om de kwaliteit hoog te houden)

Buikkrampjes baby

andere speen drink fles

We gebruikten een Avent 0+ en door om te schakelen naar een hardere speen was het opgelost doordat ze niet meer zo gulzig kon drinken

Buikkrampjes baby

Sab simplex

Mijn zoon had lange tijd last van hevige buikkrampjes. Zo erg dat hij huilde en krijste van de pijn. Infacol, venkelthee, massage hielpen niet. Het enige wat heeft geholpen was Sab Simplex. Online te verkrijgen via Duitse apotheek.

Nog 10 andere tips

Buikkrampjes baby

Rooibos thee aanmaken met flesvoeding

Ik maakte rooibos thee aan met de flesvoeding, en mijn kindje had er baat bij.
Buikkrampjes baby

Venkelthee helpt tegen krampjes

Als je je kleintje krampjes heeft geef hem/haar dan 10 cc venkelthee van zonnatura voor de fles voeding of gewoon tussen door helpt PERFECT!!
Buikkrampjes baby

Buikje föhnen bij krampjes

Ons kindje had erg veel last van krampjes. Onder de warme douche en de straal op haar buikje werkte ontspannend. Föhnen Ook goed werkte: Rompertje omhoog en dan haar buikje föhnen. Let op: Op de zachtste stand! en draaiende bewegingen maken met de föhn (met de klok mee). Wrijf altijd met je vrije hand over het buikje, zodat je het zelf voelt als het te warme wordt!!!!! Onze dochter was daarna weer helemaal rustig! Bijkomend effect: Het geluid van de föhn werkte voor onze dochter al rustgevend.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Buikkrampjes baby

Babymassage tegen krampjes

Laat de baby op de rug liggen en til zijn/haar knietjes zo ver mogelijk tegen haar buikje. Door de druk komen gasjes vrij en zal de kramp verminderd worden of overgaan. Til de baby op je arm op de volgende manier: Zorg dat de baby op zijn/haar buik op je arm ligt, zodat je ermee kunt lopen. De onderkant van de baby (geslachtsdeel) rust dan op je hand. Het hoofdje ligt dan rustend op je onderarm tegen/naast je elleboog. Kijk of het voor jezelf goed voelt. Bovenstaande dingen leer je ook bij babymassage. Kan ik elk ouder aanraden. Een babyhangmatje werkt ook voor veel babys. Een draagzak in een bananenvorm. Daarin ligt de baby ook in een kommetje, waardoor de krampen sterk verminderen of niet meer voelbaar zijn voor de baby. Mijn kindje was sowieso in elke draagzak tevreden. Doordat hij/zij de geur van mama en/of papa voortdurend bij zich heeft, weet de baby dat ie veilig is en kalmeert dan. Vooral bij de moeder zal het rustig worden, vanwege de feromonen
Buikkrampjes baby

Buik aaien bij krampjes

Draai met de palm van je hand met de klok mee op het buikje van uw baby.
Buikkrampjes baby

Venkelthee tegen krampjes

Geef hem een paar theelepeltjes venkelthee. Dit kan al bij heel jonge baby"s.
Buikkrampjes baby

Rooibos thee voor darmkrampjes

Rooibos thee werkt zeer goed bij een baby. Eerst maak je de thee en die doe je gewoon inplaats van water tussen de pap. Wij hebben al vaak mensen met een baby dit advies gegeven en het werkte tot nu toe nog bij elke baby. En zelfs bij mezelf.
Buikkrampjes baby

Kiwisap tegen darmkrampjes

Als je baby last heeft van buikkrampjes geef je kindje dan 2 keer per dag een paar theelepeltjes verse kiwisap. Dit kan al bij erg kleine baby"tjes die nog volop aan de borst of fles zitten. Het is lastig om wat sap uit de kiwi te krijgen maar met wat drukkengeweld van de lepel lukt het aardig. (sapcentifuge werkt ook prima) Je zult merken dat de krampjes minder worden of zelfs zullen verdwijnen.
Buikkrampjes baby

Baby wiegen tegen krampjes

Leg de baby op z"n buikje op je arm met het hoofdje naar je elleboog en zn beentjes richting je hand. En dan heen en weer wiegen.
Buikkrampjes baby

Handwarmer

Niks is fijner dan een kruik als je zelf buikpijn hebt. Een handwarmer in een hydrofiele washand, kun je gebruiken als kruik voor je kleintje. Makkelijk op de plaats te houden als je het kindje draagt met de buik op je arm en het hoofd in je elleboogholte. (Google 'krampjes houding' voor een afbeelding)