De beste tips

Kramp verminderen

#1. Recept om kramp op t lossen

Als u kramp heeft, dan weet ik de ideale remedie. Meng 200 ml warm water (+- 38°C) met 50 ml halfvolle melk (koud), 2 takjes tijm, 3 blaadjes munt, 350 gr bloem, 1 rauw ei, 7 schijfjes komkommer van +- 1 cm dik en 2 aardbeien (4 druiven indien u geen aardbeien ter beschikking heeft). Mix dit tot u een glad geheel bekomt, indien uw structuur te lopend is voegt u nog wat bloem toe, is uw structuur te vast dan voegt u nog wat melk toe. Breng dit mengsel overvloedig aan op de plaats waar u kramp heeft (bv. uw kuit, uw buik, ...). Laat 15 min. inwerken en spoel af met lauw-warm water. Uw kramp zou nu verdwenen moeten zijn.
Kramp verminderen

#2. Zeep onder het onderlaken bij het voeteneind

Een goed middel tegen nachtelijke kramp in voeten en/of kuiten is: een stuk zeep onder het onderlaken aan het voeteneinde te leggen. Het helpt prima!
Kramp verminderen

#3. Magnesium tabletten werken om het te voorkomen

Magnesium tabletten slikken 1x per dag, ik heb er baat bij.
Bekijk 21 andere tips

De nieuwste tips

Kramp verminderen

Kramp in kuiten weg door schaar

Iedere nacht hevige krampen in de zijkant van mijn kuiten, de tip een stuk sunlightzeep in bed hielp bij mij niet. Wat wel helpt is een schaar onder het hoeslaken bij het voeteneind. Het klinkt raar, maar mij hielp het van mijn krampen af, haal ik de schaar weg dan komen de krampen terug.

Kramp verminderen

Kramp verminderen met een katoenen draadje

Doe een katoenen touwtje om de enkel en  je hebt geen kramp meer.

Kramp verminderen

Appel

Als je buik pijn heeft eet dan appel dat helpt

Nog 21 andere tips

Kramp verminderen

Tip van oma: zeepje bij het voeteneind

De tip over wat te doen bij nachtelijke krampen in de benen, vaak gehoord van oudere mensen:
" Een zeepje aan het voeteneind onder je laken leggen".
Mijn echtgenoot had ook krampen in zijn benen, zeepje in bed en weg waren de krampen! Na maanden dacht ik hem te testen, het zeepje stiekem weggehaald en ..... de volgende nacht weer krampen!

Kramp verminderen

Een warme kruik om de doorbloeding te stimuleren

Nu ik zwanger ben, heb ik veel kramp in mijn benen en voeten. Elke nacht. Sinds ik elke avond een warme kruik bij mijn voeten leg, heb ik er helemaal geen last meer. Ik denk dat de warmte de doorbloeding stimuleert.
Kramp verminderen

Een nagelveil onder je hoeslagen.

Een nagelvijl onder je hoeslaken of laken leggen helpt ook goed en het helpt ook gelijk voor energien die je die dag hebt opgelopen weg halen en ook vemoeiheid van die dag trekt weg wel ieder keer omdraaien want je nagelvijl gaat bol staan en dan komen de punten om hoog en die moeten omgedaaid horen anders prik je je er aan en dat is niet de bedoeling.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kramp verminderen

Komkommerplakjes inwrijven op de plek en afspoelen

Last van kramp? Een stuk komkommer afsnijden (in plakjes). Op de kramp wrijven, even in laten trekken (3/4 Minuten). Afspoelen en de kramp is verdwenen.
Kramp verminderen

Stukjes zeep in je bed

Kramp in benen ??? Twee stukjes zeep in je bed leggen, een links en een rechts naast je voeten. En ja de kramp is weg.
Kramp verminderen

Huismiddeltjes tegen handkrampen

De spieren masseren of wrijven en natuurlijk thee drinken: kamillethee en groene thee helpt goed tegen kramp in je handen.
Kramp verminderen

Melk en zuivelproducten tegen krampen.

Vaak nachtelijke kramp in je kuiten? Elke dag tenminste 1 glas melk drinken. Ik merk het meteen als ik een paar dagen geen melk of ander zuivelproducten op heb, dan schiet het er weer in. Amders geen problemen. Deze tip kreeg ik ooit van mijn moeder en het werkt al jaren bij mij.
Kramp verminderen

Hoes met varens bij het voeteneinde

's Nachts last van kuitkrampen ? Maak een hoes en steek er varens in. Leg deze onder je hoeslaken aan het voeteinde. Gagarandeerd geen kuitkrampen meer. Tip van mijn vriendin Katja. Succes, Pascale.
Kramp verminderen

Banaan eten

Het is idd vaak een magnesiumtekort. Je kunt ook 's avonds een banaan eten. Hier zit veel magnesium in. Zelf slik ik elke dag tijdens het avondeten een tabl van 400 mg magnesium. Tegen mij is verteld dat je nooit teveel kan slikken, omdat je het teveel aan mag. gewoon uitplast.
Kramp verminderen

Leg een kussen onder je benen in bed

Als men in bed last krijgt van kramp in de benen, leg deze dan iets hoger door er een kussen onder teleggen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kramp verminderen

Tamme kastanjes in een washand onder je matras

Zoek zelf een handje vol tamme kastanjes. Stop deze in een washandje of iets degelijks en leg die onder je matras. Ieder jaar de kastanjes verversen en de nachtelijke krampen zijn verdwenen.
Kramp verminderen

Zeep in een washandje bij je voeten tegen kramp

Leg een stuk zeep in een washandje aan het voeteinde onder het laken(donsdeken)van jouw bed en je hebt geen krampen meer.
Kramp verminderen

Bio Active

Komt vaak door een tekort aan magnesium. Bio Active magnesium kan je gaan nemen.
Kramp verminderen

90 graden strekken op een koude vloer

Heeft u kramp in de benen? ik heb het vaak zovaak dat er een harde schijf ontstaat ziet er raar uit maar het beste wat je er tegen kan doen is uw voet 90 graden strekken en op de koude vloer gaan staan met 1 been helpt het beste en ik heb geen opgezwolle kuit meer!
Kramp verminderen

Leg dat dit onder je matras

Als je veel last hebt van krampen 's nachts moet je een stukje zeep onder je matras leggen. Helpt echt.
Kramp verminderen

Sunlight in een washand bij je voeten

Leg een stukje Sunlightzeep in een washandje bij uw voeten. Hoe het kan, dat weet ik niet, maar sinds ik dit doe heb ik geen last meer van kramp. Deze tip kreeg ik van iemand die net als ik elke nacht naast het bed stond vanwege de kramp in voeten of benen.
Kramp verminderen

Tonic helpt tegen kramp

Tegen kramp kun je Tonic drinken. Er zit een bepaalde stof in die helpt kramp tegen te gaan. Ik heb ook Sunlightzeep in bed en een ijzervijl onder mijn matras.
Kramp verminderen

Eet rode of blauwe druiven voor de antioxidanten

Kramp in de benen, dan rode of blauwe druiven eten (antioxidanten).
Kramp verminderen

Zoutoplossing drinken

Als u last heeft van kramp drink wat vaker een zoutoplossing.
Kramp verminderen

Zuig op een suikerklontje

Als je last hebt van kramp, zuig op een suikerklontje en de kramp wordt al minder na één minuut. Na een kwartier is de kramp helemaal verdwenen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kramp verminderen

Kinnine in Tonic helpt bij het voorkomen

Last van kramp in de kuit (midden in de nacht)? Drink een glaasje tonic (zonder gin) voor het slapengaan. Kinine is de werkzame stof die er voor zal zorgen dat je geen kramp meer krijgt in je kuiten.