De beste tips

Buikkrampen

#1. Hand in koud water

Als je buikpijn/buikkrampen hebt , je hand 30 sec in koud water houden en dan op je buik leggen terwijl je platligt op je rug , helpt echt en zeker ontspannen !
Buikkrampen

#2. Drankje van honing, laurier en zout

Mensen zeggen altijd dat je een warm kussentje op je buik moet leggen maar dit helpt totaal niet bij mij, wat wel werkt bij mij is een kopje heet water met een lepel honing en 3 blaadjes laurier en een vleugje zout (let op, heel weinig zout want anders kan de buikpijn erger worden) meng het mengsel en drink het rustig op.
Buikkrampen

#3. Hoofd hoger liggen bij krampen

Als je in de nacht last hebt van darmkrampen helpt het erg goed om met je hoofd wat hoger te liggen dus 2 kussens op elkaar. En een kussen onder je knieen.
Bekijk 8 andere tips

De nieuwste tips

Buikkrampen

Menstruatie pijn hulpmiddel

Ik heb sinds jongs af aan al erge krampen en rugpijn in de onderrug als ik ongesteld ben. Niets hielp, wat ik ook probeerde het deed altijd niets/weinig.

Het enige wat echt goed helpt is Aleve Feminax en een warme pittenzak in de onderrug en op de buik en op de eerste twee dagen geen tampons dragen.(Aleve Feminax is te halen bij de supermarkt servicebalie of drogist. Rond de 4/5 euro)

Sinds ik dit ooit ben gaan doen zijn de dagen een stuk prettiger geworden :) hopelijk kan iemand hier ook nog iets van opnemen in haar dagen!

Buikkrampen

Venkel thee

Venkel thee is een beproefd middel tegen Darmkrampen
Buikkrampen

Pepermuntje eten of pepermunt olie

Pepermuntjes of pepermunt olie kan buikpijn verlichten. Vanaf een jaar of 8 mag je pepermunt olie gebruiken. Pepermunt helpt goed bij buikpijn door spanningen/stress etc.

Nog 8 andere tips

Buikkrampen

tip tegen (menstruatie) buikkrampen

dit is wel bijna het allermakkelijkste om te doen en iedereen heeft het wel in huis namelijk gewoon een paracetamol! neem een paracetamol in en binnen 15 min zal je gelijk voelen dat de buikkramp minder wordt. paracetamol werkt ook tegen rug pijn, migraine of koorts tijdens de menstruatie.
Buikkrampen

Rollen met yogabal

Als je zo'n grote yoga bal hebt, ga er over heen hangen en rol zachtjes heen en weer. Door de druk op je buik, wordt de buikpijn wat minder.
Buikkrampen

Op je buik liggen bij krampen

Ga een kwartier op je buik liggen. Ook veel drinkbouillon heet opdrinken helpt wel eens.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Buikkrampen

Warmte

Bij buikkramp
Warme kruik maken op je buik leggen
Een kopje kamille thee drinken
Ademhalings oefeningen doen
Afleiding zoeken met een spannende serie
Even onder de wol gaan liggen en proberen te ontspannen

Buikkrampen

Gember thee of Lefax

Bij buikkrampen helpt Gember thee drinken en/of Lefax tot je nemen. Lefax is te koop bij de apotheek in Duitsland.
Buikkrampen

Buikkrampen

Wat bij mij al jaren helpt tegen buikkrampen/maagkrampen is een kopje thee met best veel suiker stuk of 7/8 klontjes. Lekker opdrinken en je zult zien dat je erna heel wat minder pijn of geen pijn meer zult hebben . Succes
Buikkrampen

Wandelen na het eten tegen buikkramp

Wanneer je buikkrampen hebt, heb je meestal de neiging om (vooral) na het eten meteen op de bank of in bed te gaan liggen. Dat moet je dus juist voorkomen. Ga na het eten even lopen of misschien zelfs rennen. Terwijl je rent/loopt voel je veel minder pijn. Na afloop mag je natuurlijk wel weer gewoon gaan liggen.
Buikkrampen

Melk met stroop drinken

Heel veel mensen zeggen dat je warme melk met honing of anijs moet drinken. Het werkt wel, maar wat beter werkt is stroop in je melk doen. Er zit een stof in stroop die je spieren laat ontspannen, dus ook je buikspieren.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.