De beste tips

Citrusvruchten persen

#1. Citrusvruchten geven meer sap als ze verwarmd zijn

Citrusvruchten geven meer sap vrij wanneer ze eerst 10 a 20 sec. op vol vermogen in de magnetron verwarmd worden. Laat ze even liggen en pers ze daarna uit.
Citrusvruchten persen

#2. Citrusvruchten persen met sapcentrifuge

Wil je echt het meeste uit jouw citrusvruchten halen dan moet je ervoor kiezen om een sapcentrifuge te gebruiken. Deze centrifuge zorgt ervoor dat je elke druppel van de citrusvrucht eruit krijgt.

Citrusvruchten persen

#3. Citrusvrucht in de magnetron voor het persen

Als ik een citrusvrucht wil persen, merk ik altijd dat er redelijk weinig sap uit komt. Door de vrucht 15 sec in de magnetron te doen, zorg je er voor dat ze meer sap geven. Na ze even te laten liggen, krijg je extra sap hier uit.

De nieuwste tips

Citrusvruchten persen

Citrusvruchten rollen voor persen

Voordat je een citrusvrucht gaat persen, is het verstandig om deze eerst een aantal keer over een vlak oppervlak te rollen. Het rollen van een citrusvrucht zorgt er namelijk voor dat er meer sap vrij komt. Op het moment dat je deze gaat persen, krijg je er dan ook meer sap uit. Het kan handig zijn om hier gebruik van te maken. Dit komt omdat je hierdoor meer uit je citrusvruchten krijgt dan je misschien zou denken.