De beste tips

Migraine

#1. Appelsap drinken verhelpt migraine

Appelsap drinken zodra je vlekken gaat zien, andere dingen met appel werken ook. De migraine zet dan niet door.
Migraine

#2. Leg theezakjes op je hoofd bij migraine

Leg 2 theezakjes op je hoofd en je wordt al gauw beter!
Migraine

#3. Anticonceptiepil veroorzaakte migraine

Jarenlang heb ik migraine gehad, totdat ik gestopt ben met de anti-conceptiepil. Sindsdien nooit meer een aanval gehad en dat is nu anderhalf jaar geleden. Had ik dit maar eerder geweten... Iedereen die er mee te kampen heeft wens ik heel veel sterkte!

Bekijk 19 andere tips

De nieuwste tips

Migraine

koude doek

ik heb vaak last gehad van migraine hoofdpijn aanvallen en wat ik dan altijd deed was gelijk in bed gaan liggen, een doek onder de koude kraan en op je hoofd leggen. en het belangrijkste is niet op je telefoon! zo ging mijn migraine redelijk snel weg. Ik heb sinds een tijdje amper meer last van migraines sinds ik veel meer water drink, dat zou ook kunnen helpen.

Migraine

Pijn verlichtend voor migraine

[Ik ben gediagnosticeerd bij de huisarts met migraine]

Als je migraine hebt is het het beste om niet in te spannen en rustig te gaan liggen in een donkere kamer. Geen schermpjes. En natuurlijk ibuprofen of paracetamol, maar ik ben daar persoonlijk niet zo van en kies vaak voor een natuurlijkere oplossing en dit werkt echt altijd.

Migraine

Migraine door LEDlicht en digitaal geluid

LEDLicht en digitaal geluid veroorzaken bij mij chronische migraine en ernstige neurologische stoornissen. 

Het zijn beide onderbroken golven (0/1, aan/uit, zoals een stroboscoop) die voor het oog/oor niet waarneembaar zijn, maar wel voor de hersenen. Voor iedereen belastend, voor sommige mensen overbelastend.

LEDlicht is daarnaast ook een complexe fysiologische prikkel.   Onderzoeksjournaliste Anna Levin schreef een  boek over de impact van nieuwe lichtsoorten: ´Incandescent. We need to talk about light.´ www.lightaware.org

Basis: Onze planeet en alle leven op Aarde is ontstaan en gedijt onder licht opgewekt door warmte: incandescent light (zoals zonlicht (daglicht en nachtlicht), vuur, gloeilampen en hallogeenlampen..) Dit is  eenzelfde complexe fysiologische prikkel die natuurlijk interageert met de omgeving  (mens, dier, flora..) Licht opgewekt op een andere manier (LED, spaarlampen..) is een andere fysiologische prikkel en heeft een andere interactie.

Onderzoek wijst uit dat dit  ´nieuwe licht´ vaak negatieve gevolgen heeft: vermoeidheid, hoofdpijn, oogschade, brain fog, burnout, slaapproblemen, migraine, zenuwpijn, neurologische stoornissen en uitval, verstoorde hormonen..                                     Ook sterfte van vleermuizen, koraalriffen..       Het is niet zo milieuvriendelijk of energiebesparend is als waarmee het ´verkocht´ wordt.                                                             Er is aan geen enkele voorwaarde van de EU voldaan tot het uitrollen van LED op grote schaal.

In Europa waren in 2018  meer dan 200.000 mensen geïnvalideerd  door de nieuwe lichtsoorten.  Ik zit niet mee in dat cijfer, ik kreeg toen nog enkel de boodschap ´Dat kan niet´.

Het kan wel. Helaas.

Iedereen, alle leven op aarde, is lichtgevoelig. Misschien word jij ook wel ziek van LEDlicht? Verzorg je goed: LED- en schermlicht vermijden en puur daglicht of licht van vuur als brein´herstel´. 

Nog 19 andere tips

Migraine

Naturel chips eten bij migraine aanval

Zo heb ik heel vaak migraine gehad en slik ik daar ook medicatie voor. Maar zoiets kun je natuurlijk vanwege de bijwerkingen niet te vaak doen. Ik kreeg een tip van een vriendin die ook kampt met migraine. Door naturel chips te eten wanneer er een migraine aanval opkomt. En moet zeggen, het helpt echt!
Migraine

Gemberpoeder drinken tegen migraine

Elke dag een theelepeltje gemberpoeder in water oplossen(het is echt niet lekker,dus een groot glas water erna drinken)Had al jaren migraine maar na deze tip al 10 maanden zonder. Had ik dat maar eerder geweten!
Migraine

Lavendelthee helpt bij migraine

Bij mensen met (erge)migraine kan (zelfgemaakte)lavendelthee ook helpen. Je kan lavendelthee ook kopen in een biowinkel (bijvoorbeeld biovita). Lavendelthee kan ook helpen tegen hoofdpijn, misselijkheid & duizeligheid.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Migraine

Triptanen slikken bij migraine

Ik heb al 3 jaar last van migraine en ongeveer 1-2 aanvallen per week.
Ik slik nu ook triptanen het helpt echt dus dat zou ik iedereen ook aanraden.
Maar wat ook helpt is of een washandje met ijsblokjes op de plek te leggen of een warme kruik. Bij mij helpt dat maar bij iedereen is het anders.

Migraine

Stomen en neusspray met zeezout tegen migraine

Als ik een migraine-aanval voel aankomen krijg ik ook altijd last van één verstopt neusgat. Ik neem dan -naast naturelchips en magnesiumabletten- neusspray met zeezout en ga stomen. Het helpt echt! Soms wordt de aanval minder heftig en soms gaat het zelfs weer over! Het masseren van mijn schouder en nek biedt ook verlichting.

Migraine

Zoute appel verhelpt migraine

Stukjes appel even in licht gezouten water spoelen en dan opeten. Bij mij was de migraine in 3 minuten weg. Hield nog wel een zeer lichte hoofdpijn maar die verdween ook brij snel. Dus zonder medicijnen van de migraine af
Migraine

Slapen

Ga liggen in een donkere ruimte en sluit je ogen, maak het jezelf convertabel en ga lekker slapen.
Migraine

Dieet tegen migraine

Snoep verstandig, geen blauwe kleurstof (haribo). Eet/drink en slaap regelmatig, volg een dieet dit doet echt wonderen, dus zo min mogelijk koolhydraten geen gist, zo vers mogelijke producten. Alleen brood uit de vriezer geen vers brood. Geen koffie/thee suiker cacao, varkensvlees, kaas, alchohol, aspartaam,citrusvruchten. Zelf heb ik na 10 jaar ontdekt hoe ik aan migraine kom en dat is door een te hoge bloeddruk ik slik nu medicijnen en de werking is geweldig zelfs tijden de menstruatie blijft het uit.
Migraine

Tips bij migraine

Bij migraine stroomt er teveel bloed ineens naar de hersenen. Houding: schouders altijd laten hangen en hoofd niet naar voren buigen als je tv kijkt of achter de computer zit. Ogen ontspannen. Chocolade kan migraine opwekken het kan hormonaal zijn (rondom menstruatie) Veel water drinken helpt ook goed.
Migraine

Warm/ koudwashandje

Ik heb persoonlijk dat een warm washandje op mn voorhoofd werkt maar voor sommige werkt een koude heel goed

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Migraine

Douchen

In het donker onder de douche zitten, water over je gezicht laten stromen. Ogen dicht houden. Net zolang tot het afzakt.
Migraine

Natte theedoek

Doe een natte, koude theedoek strak om je hals en hierover een droge sjaal en ga dan op bed liggen. Je valt zo al snel in slaap en als je wakker wordt is de theedoek bijna droog en warm en de migraine weg. Tip van mijn eigen oma.

Migraine

Waterijs vermindert pijn bij migraine

Een aantal dagen geleden een flinke aanval gehad. En een (frambozen) waterijsje heeft bij mij de pijn stukken verminderd.
Migraine

Bananen, aardbeien en wijn veroorzaken migraine

Na jarenlang last te hebben van migraine en alles geprobeerd te hebben.... Ben ik erachter dat ik het krijg van bananen (zitten erg veel fungizonen in) , aardbeien ( veel histamine) en wijn. (Sultieten?). Ik eet en drink dit nu al een paar maanden niet en nog geen enkele noemenswaardige aanval gehad.
Migraine

Douchen

Ik heb al 12 jaar migraine en wat bij mij helpt is echt onder een warme douch staan want daar gaat de hoofdpijn van weg het komt helaas wel meer twrug bij mij als ik de douche weer onderuit stap. Een natte koude handoek op mijn hoofd als je probeert te rusten / slapen als je migraine. Hou een eetdagboek bij dan kun je zien of het in verband staat met een voedsel of drinken ik ben namelijk allergies voor cacaopoeder, caffeine, theeine, kaas, rode wijn. Ik hoop dat mijn tips gaan werken
Migraine

Sint-janskruid helpt bij migraine

St. Janskruid schijnt een goede werking te hebben tegen migraine. Dit is verkrijgbaar in verschillende vormen, als olie, tabletten, maar ook als thee. Het wordt voornamelijk tegen neerslachtigheid gebruikt maar schijnt ook een goede werking te hebben tegen migraine.
Migraine

Ik heb zelf al jaren last van migraine niks bleek te helpen het eengiste wat hielp tijdens de aanval was met een nat koud washandje op mijn bed gaan liggen en drukken op mijn voorhoofd maar tot voor kort heb ik mijn oplossing gevonden ik voor mijn migraines of hoofdpijnen altijd aankomen en zodra ik dan ook maar een klein beetje hoofdpijn voel (en voel dat het migraine word) pak ik een paracetamol van 1000 MG tot nu toe heeft dit iedere keer gewerkt ik hoop dat dit voor jou ook werkt!
Migraine

Triptanen

Het enige wat helpt bij hormonale migraine is het slikken van triptanen. Ik slik Maxalt en mag nu van de dokter gaan proberen om 2 dagen voor mijn menstruatie al Maxalt te gaan slikken en dan elke dag tijdens mijn menstruatie. Kijken of ik zo mijn migraine de baas kan zijn! Het is namelijk een hel!
Migraine

De ergste pijn bij migraine grotendeels doorbreken/voorkomen

Zodra je merkt ( lichtflitjes/de helft niet kunnen lezen) 1000 paracetamol innemen, en een uur later weer 1000 paracetamol.

Als het gaat ; naar buiten rustig gaan wandelen in de natuur /neem rust.

Heel soms moet ik nog 1x 1000 paracetamol innemen, meestal niet !

Hou een dagboek bij van wat je eet/gebeurd, er kan een aanleiding zijnvan je migraineaanval.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.