De beste tips

Hoofdpijn

#1. Parfum op voorhoofd

Mijn oma deed me altijd een beetje parfum op mijn voorhoofd en hoofdpijn was weg.
Hoofdpijn

#2. In het donker douchen

Heb je hevige hoofdpijn of migraine ga dan in het donker onder de douche zitten. De douchekop zo laag mogelijk zetten en laat het water maar over je heen stromen en rustig ademhalen. Door de stralen op je hoofd laat het je hoofdpijn langzaam verdwijnen en je wordt er nog een rustig van !
Hoofdpijn

#3. Drink glas cola

Heb je erge hoofdpijn?! Heel vervelend he. Nu DE TIP: Drink een groot glas Cola het helpt echt en dan even rustig aan doen. Veel succes
Bekijk 76 andere tips

De nieuwste tips

Hoofdpijn

Keltisch zeezout tegen hoofdpijn

Last van hoofdpijn probeer dit eens,neem een klein lepeltje keltisch zeezout en los dit op in een glas water,drink dan nog wat water na en dan zal je hoofdpijn snel weg zijn.

Je kan het evt nog 1x herhalen.

Hoofdpijn

Weg met hoofdpijn

. Soms sta ik ‘s morgens op met hoofdpijn,  gelukkig niet elke dag. Ik drink dan twee grote glazen warm water uit de kraan. Binnen een half uur is mijn hoofdpijn dan weg.

Hoofdpijn

Eten

Mijn oma zij altijd: neem een glas cola en eet eat zoute schips en doe iets aan wat lekker zit dan kom ik elk 1 een beetje parfum op je voorhoofd doen 

Nog 76 andere tips

Hoofdpijn

Neem geen Aspirine

Als je hoofdpijn hebt raad ik het af om een asperientje te nemen.
Ik heb hier een paar andere tips die beter en sneller werken.

1. ga in het donker douchen en zet de stralen niet te hard. Het helpt het beste met lauw water. Voor mij is dat rond de 32 graden, voor anderen mensen kan het natuurlijk anders zijn. WAARSCHUWING:
Doe dit NOOIT met migraine!

2. Doe een geurende olie op je slapen waar je rustig van wordt en die je lekker vind ruiken natuurlijk. (Iets zoals lavendelolie) Masseer je slapen goed en na 5-10 min. Is het over.

3. Ontspan je wenkbrauw spieren en probeer niet te veel aan je hoofdpijn te denken.

4. Drink gemberthee en als je tegen zuur kan, doe je er een dun schijfje citroen in.

Ik hoop dat deze tips voor jullie helpen, als dat niet zo is, zou je me een groot plezier doen om dat in de reacties te zetten.
Veel suc6!💙

Hoofdpijn

Tijgerbalsem

Smeer een beetje tijgerbalsem op de slapen! Dit helpt tegen hoofdpijn.
Hoofdpijn

Nat washandje op je hoofd

Leg een natte washandje op je hoofd en het is over.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdpijn

Water drinken en augurken eten

Als je erge hoofdpijn hebt: veel water drinken en augurken eten. Het klinkt verschrikkelijk als je migraine hebt, om augurken te eten, MAAR HET WERKT!
Hoofdpijn

Ontspannen samen met je kat

Heb je hoofdpijn? Als je een kat hebt ga dan met je kat ergens liggen (bank,bed) aai je kat op zijn hoofdje zodat hij zich ontspannen. Doordat hij zich gaat ontspannen ga jij je ook lekkerder voelen. Succes en beterschap! PS: Deze tip werkt ook als je veel stress hebt.
Hoofdpijn

Tips om hoofdpijn te verminderen

Hoofdpijn is vervelend, niemand heeft graag hoofdpijn. Hoofdpijn kan soms heel storend zijn en heel vervelend. Met deze tip maakt u uw hoofdpijn alvast iets draaglijker. Manieren om hoofdpijn te reduceren: - maak cirkelvormige bewegingen met je wijsvinger en middelvinger op je slapen. Breng eventueel kalmerende olie aan op je vingers om soepelder over je huid te wrijven. Lavendel en kamille zijn erg ontspannend. Doe dit 1 minuut of langer. - wrijf net boven je wenkbrauwen, van het midden (de kant van je neus) naar de buitenkant. Herhaal dit 10 keer. - doof de lichten en sluit de gordijnen. Sluit je af van alle geluiden. Leg je neer of ga zitten en adem enkele keren diep in en uit. Ontspan. - minimaliseer het gebruik van mobieltjes. Kijk niet naar tv, computers en andere schermen. - drink thee. Neem een thee waar je van ontspant. Kamillethee is erg ontspannend. - meng 1 banaan, 4 aardbeien, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel honing en smeer dit mengsel op je voorhoofd en slapen. Ontspan voor 10 minuten en haal het mengsel met een tissue van je hoofd. Wanneer het mengsel verwijderd is, neem dan een bevochtigde doek (lauw water) en wrijf je voorhoofd schoon. Gebruik liever geen water om het mengsel ervan te halen aangezien dit hoofdpijn kan verergeren wegens temperatuursveranderingen in snelle mate. - los 1/4 blokje kippenbouillon op in 250 ml warm kokend water. Drink op. Indien u dit echt niet binnenkrijgt kan u ook een bouillonsoep drinken (liefst kippenbouillon daar deze bouillon belangrijke voedingsstoffen bevat om hoofdpijn te reduceren). - laat 1 steranijs weken in 200 ml halfvolle warme melk. Drink op. - enkele mensen ondervinden minder hoofdpijn nadat ze tijm eten. Natuurlijk hoeft u dit niet gewoon op te eten. U kunt een tijmsoepje maken. Tijmsoep is ook voordelig bij buikpijn. - Meng kruidnagel, rozemarijn en tijm fijn en voeg dit mengsel toe aan uw maaltijd (soep bij voorkeur). Dit mengsel heeft ontspannende eigenschappen waardoor hoofspijn vaak vermindert. - gebruik geen sterk geurende shampoos of douchegels wanneer u een douche neemt. Neem liefst een koude tot lauwe douche. Bij voorkeur dimt u de lichten. - eet een banaan of witte druiven - eet geen chocolade, drink geen koffie of cola. Deze bevatten allemaal cafeïne en dit staat bekend als één van de oorzaken van migraine. Ik hoop dat deze tips helpen. Ik ondervind veel minder hoofdpijn nu ik deze tips gebruik. Veel kenissen van mij gebruiken ze ook en ik heb enkel positieve feedback gekregen. Veel succes! ~Johan
Hoofdpijn

10 Tips tegen hoofdpijn

Ik heb een paar tips kijk maar voor jezelf:

1. Neem een glaasje COLA ZERO als je dat niet hebt kan je ook een normale cola nemen.

2. Ga douchen op lauwe tempratuur en doe het licht uit. Let op: doe dit NIET als je Migraine hebt!!

3. Drink VEEL water. De kans is groot dat je die dag niet zo veel hebt gedronken. Dan is het handig dat je wel wat drinkt. Anders droog je uit.

4. Ga lekker naar buiten een frisse neus halen al is het maar een kwartiertje.

5. Doe wat tijger balsem op je slapen. Je zult zien dat je met 5 tot 10 min geen hoofdpijn meer hebt.

6. Drink niet alleen water maar ook anderen dingen. Zoals limonade of ander drinken dat zoet is. Dat zou kunnen werken.

7. Denk er niet te veel aan en ga leuke dingen doen bijvoorbeeld met je broertje, zusje of met je kinderen naar buiten heb je ook gelijk tip 4 gedaan😁.

8. Doe een koud washandje op je voorhoofd je zult zien dan het snel weg gaat.

9. Eet wat zouts dan blijft het vocht in je lichaam en gaat je hoofd pijn sneller weg.

10. Neem een thee lepeltje suiker. Dat zorgt er voor dat je suikerspiegel om hoog gaat en het dus beter wordt voor je hooft.

Dit waren mijn tips. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Sterkte!!❤

Groetje Madeleine

Hoofdpijn

Probeer niet te fronsen

Door stress ga je ongemerkt fronzen ofwel je spiertjes op je voorhoofd, wenkbrouwen en rond de ogen aanspannen. Dit veroorzaakt pijnen die over worden gedragen naar andere delen van het lichaam, met name nek en of rug. Door met je knokkel van een vinger horizontaal je voorhoofd, wenkbrouwen en rond de ogen te gaan scannen kan je de druk weghalen van de spiertjes. Dit doe je als volgt: begin net boven de wenkbrouwen en zet je knokkel van je vinger op een bepaalde plek, oefen met je knokkel een druk uit op deze plek en beweeg met deze druk je knokkel horizontaal langs een denkbeeldige lijn, bijvoorbeeld de lijn van de ene wenkbrauw naar de andere. Zogauw je een gevoelig plekje voelt dan stop je daar en maak je met je knokkel cirkel achtige rondjes, eventueel met het opvoeren van de druk van je knokkel. Niet te hard want dat werkt averechts, de druk op deze zere plek moet wel te verdragen zijn. Herhaal deze procedure langs je gehele voorhoofd. Na verloop van tijd weet je ongeveer waar de pijnlijke plekken zitten en kan je, waar je ook bent en zonder dat het echt opvalt, deze plekken snel vinden en behandelen. Zie het maar als een soort voorhoofdmassage. Heeft mij altijd geholpen, zeker bij vele stress situaties!
Hoofdpijn

Maak rondjes op pijnlijke plekken

Dit is makkelijk en niet vermoeiend: Wrijf of maak stevig met je vingers rondjes op de plek waar je hoofdpijn hebt, na enkele ogenblikken ik de hoofdpijn weg!
Hoofdpijn

Voetenbadje

1. "Normaal" hoofdpijn: de voeten gedurende enige tijd in een kom met warm water zetten 2. Migraine: zodra je merkt, dat migraine opkomt, veel drinken. Frisse lucht en maccaroni eten (energierijk voedsel) helpt bij mij ook altijd.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdpijn

Warme melk met anijspoeder

Heb je hoofdpijn maak dan warme melk klaar met 3 blokjes anijspoeder helpt snel.
Hoofdpijn

Eet suiker

Heeft u aan houdende hoofdpijn dan kan het zijn dat uw suikerspiegel te laag is dan neemt u een lepel chocolade pasta of druivensuiker en binnen 15 minuten neemt hoofdpijn af.
Hoofdpijn

Toco-Tholin op de slapen masseren

Bij hoofdpijn twee druppels Toco-Tholin op allebei de slapen zachtjes inmasseren. Het voelt verfrissend aan, en het helpt binnen enkele minuten. Een of twee druppels hiervan in de mond is ook erg verfrissend.
Hoofdpijn

Verschillende reden van hoofdpijn en om je hoofdpijn te minderen

  1.  Als je hoofd pijn hebt kan dat door verschillende dingen komen, zoals op een scherm kijken. Door het licht kan je hoofd + ogen pijn doen, probeer ook pauzes te nemen zodat je hoofd, vooral hersenen kunnen rusten.
  2. door stress kan het ook komen probeer goed en rustig adem te halen en probeer er met iemand over te praten of gebruik een stress bal.
  3. slaap meer als je weinig en/ of laat slaapt gaat je hoofdpijn doen, je hebt voldoende slaap nodig, anders gaat het slechter met je lichaam en gaat je hoofdmeester pijn doen
  4. Als je hoofdpijn super erg is bel de huisarts, je kan daarna een paracetamol in nemen, als het meevalt dien een paracetamol in.  Een paracetamol is de makkelijkste oplossing tegen pijn dus dat is het handigst, tenminste niet als je super grote wonden of pijn hebt, als je hoofdpijn echt zo pijn doet dat de paracetamol niet werkt, bel de huisarts, als je het nog niet hebt gebeld, of ga naar iemand voor hulp

hopelijk helpt dit 😊

Hoofdpijn

Slapen met gordijnen dicht

Je hebt allemaal verschillende tips ik heb zelf migraine. En ik heb een paar tips maar ik weet niet als het bij jullie helpt zo ja laat even weten zou fijn zijn.👍🏼

Til 1: blijf rustig en denk niet veel aan je hoofdpijn

Tip 2: het klinkt heel simpel maar ga even slapen met gordijnen dicht

Tip 3: doe een nat doekje op je plek op je hoofd waar je pijn hebt en ga even liggen of even slapen

Tip 4: snijd een citroen door de helft en leg het op je hoofd waar je pijn hebt of snij de citroen in plakjes

Hoofdpijn

Koud nat washadje

Hoofdpijn: een koud vochtig washandje tijdens het slapen op het voorhoofd leggen zorgt ervoor dat u heerlijk in slaap valt.
Hoofdpijn

Koud voetenbadje en chips eten

Ik besloot de tip 'Neem een warme douche' op te volgen. Helaas was de geiser op dat moment kapot gegaan en kwam er alleen koud water uit de kraan. Toch heb ik de bodem van het bad gevuld met koud water en lavendel geurende zeep. Daar ben ik met mijn voeten in gaan zitten en heb ik een klein schaaltje chips voor het zoutgehalte gegeten, al zittend op de badrand was de hoofdpijn na 10 minuten zo gezakt dat ik ontspannen op bed kon gaan liggen. Dus, misschien een tip voor iedereen die echt alles heeft geprobeerd! Voor mij werkt het, en ik hoop dat ik er iemand mee kan helpen.
Hoofdpijn

Hoofdpijn door lage suikerspiegel

Het kan zijn dat je hoofdpijn komt door een te lage suikerspiegel , eet dan een beetje suiker of chocopasta . Het kan ook komen door de stress , laat in dit geval water over je hoofd stromen (onder douche) of leg een washandje met koud water op je hoofd. Het is ook heel belangrijk dat je iets gaat doen , dan denk je er minder aan en dan gaat het sneller weg. Veel water drinken zou ook kunnen helpen.
Hoofdpijn

Hitte pleisters

Hitte pleisters! Ik heb nu al 2 dagen een hitte pleister op mijn hoofd (wanneer ik thuis ben) en moet zeggen dat dit wel werkt! Het ziet er niet uit en is warm op je voorhoofd, maar ik ben wel van mijn hoofdpijn af! Het kan wel zo zijn dat de hoofdpijn terug komt zodra je de pleister eraf haalt of als 'ie uitgewerkt is. Je kunt dan gewoon een nieuwe erop plakken!
Hoofdpijn

Ontspan en drink water

Ontspannen en veel water drinken.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdpijn

Dansen

Ga dansen dat helpt tegen hoofdpijn. Beweeg jezelf maar raak!

Hoofdpijn

In het donker liggen

Als je hoofdpijn hebt ga dan even in het donker in je bed liggen. Dan heeft je hoofd even rust. En drink er water bij of neem een asperientje.
Hoofdpijn

Wat te doen tegen hoofdpijn

Ik las een tip hierop voor hoofdpijn: spuit een beetje parfum op je hoofd, DOE DIT NIET! Ik heb het gedaan, en daarna ging ik even slapen, toen ik wakker werd was mijn hoofdpijn veel erger!

Wat moet je wel doen?

1. Leg je scherm aan de kant.

2. Ga lekker op de bank/bed liggen.

3. Maak het een beetje donker, dus lampen uit, gordijnen dicht.

4. Ga even naar buiten frisse lucht happen.

5. Ga onder de douche staan.

Hoofdpijn

Pepermuntolie

Een paar druppels pepermunt olie op de slapen, pas op dat het niet in de ogen komt, diep inademen.
Hoofdpijn

Slapen

Slapen help ook goed tegen hoofdpijn

Hoofdpijn

Koud washandje

Neem een washandje of schoon doekje en maak dat kleddernat met ijskoud water. Beetje uitwringen i.v.m. met druppelen en vervolgens in je nek leggen. Rustig ermee gaan zitten of liggen, dan voel je de hoofdpijn langzaam wegtrekken.
Hoofdpijn

Smintje tegen pijn in het hoofd

Wat bij mij heel goed helpt wanneer ik hoofpijn heb is een smint nemen!! En daarnaast veel water drinken.

Hoofdpijn

Aardappelplakjes op de slapen

Bij hoofdpijn plat op bed gaan liggen met enkele dikke plakjes rauwe aardappel op de slapen.
Hoofdpijn

Te weinig gedronken

Hoofdpijn? Ik merk vaak dat ik het krijg als ik te weinig gedronken heb, paar glazen water en dan ben ik er in een paar minuten vanaf.
Hoofdpijn

Druk uitoefenen op drukpunten

Bij hoofdpijn lichte druk uitoefenen op de volgende drukpunten: Vingertoppen en tenen, slaap en wenkbrouwen. Dit kan verlichting geven bij sterke steken en ploteling opkomende hoofdpijn. Om te voorkomen voldoende drinken, vochttekort geeft net als bij een kater (dan is het vocht weg door de alcohol) hoofdpijn. Ook cafeïne neemt vocht weg (cola, koffie). Veel mensen hebben ook last van tomaten en chocola, probeer deze drie dingen een voor een een week te vermeiden en kijk wat helpt.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdpijn

Verse gemberthee

Als u last van hoofdpijn heeft,dan kan dit u helpen. Haal een stukje verse gember bij de groenteboer rasp daar een paar reepjes van (7)ongeveer. Plaats het in een grote mok of soepkom. Vervolgens kookt u water en giet het op de gember ,u laat het 5 minuten in trekken en u kunt het opdrinken. Bij mij helpt het altijd me hoofdpijn is dan verlicht.
Hoofdpijn

Oude sokken in azijn

Bij hoofdpijn (oude) sokken in azijn dompelen en dan de kousen om je voeten doen.
Hoofdpijn

Hoofdpijn tips

Als je hoofd pijn hebt kan je een paar dingen doen dezen helpen mij ook
1.zit je op een scherm kijk dan even weg
2.Pak een was hand en leg hem op je hoofd
3.drink genoeg water of wat anders maar wel veel drinken
4.denk ergens anders aan dit ver komt stress en van stress kan je ook hoofdpijn krijgen
Succes ik hoop dat dit werkt en veel sterkte

Hoofdpijn

Nek koelen

Als je last hebt van hoofdpijn kan je de spier in je nek koelen. Binnen 10 min is de hoofdpijn weg.
Hoofdpijn

Ontspannen

Bij hoofdpijn, als ik er aan denk, is een goede remedie, om te ontspannen en tegen jezelf te zeggen, het is vanavond weg, of morgenochtend als je naar bed gaat bijvoorbeeld, vertrouw erop. Het is geen hokuspokus. Bij mij werkt het goed, als ik het niet vergeet te zeggen tegen mezelf. Soms s"avonds merk ik: " hee, ik heb geen hoofdpijn meer. de moeite van het proberen waard.( ik denk niet dat het werkt bij ernstige hoofdpijn of ernstige spanningen. Dan kan je beter, je problemen, oplossen, (is altijd beter, om de oorzaak te zoeken. sterkte!
Hoofdpijn

Slapen met aardappel op voorhoofd

Snij een rauwe ongeschilde aardappel in plakken en leg dit op je gehele voorhoofd en slapen. Met een theedoek diagonaal opgevouwen houd je ze op hun plek. Na 10 minuutjes de aardappelschijven omdraaien, dan volen ze weer lekker koel aan. Het helpt geweldig.
Hoofdpijn

Eau de Cologne 4711

Bij hoofdpijn op de slapen 2 druppeltjes Eau de Cologne 4711 doen. Mijn oma deed dat ook altijd en bij mij helpt het ook. Is bij elke drogist/parfumerie verkrijgbaar
Hoofdpijn

Jeneverbessen in kussensloop

Stop standaard ongeveer 10 jeneverbessen in je kussen sloop. En je migraine blijft weg. Wel elke week verversen. Anders drogen ze teveel uit.
Hoofdpijn

Thee van verse peterselie

Heeft u hoofdpijn; kook een struikje verse peterselie circa 7 minuten in water, drink het kookvocht op, en het verdwijnt snel!
Hoofdpijn

Muntolie op slapen smeren

Als je heel erg last hebt van hoofdpijn, vermindert en verlicht dit de pijn: Smeer wat muntolie op je slapen en op voorhoofd (een paar druppels in genoeg).

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdpijn

Handwarmer

Pak een handwarmer maak hem warm en leg hem op je hoofd je zult zien binnen paar minuten is je hoofdpijn weg.
Hoofdpijn

Citroensap op nuchtere maag

Last van hoofdpijn? Op je nuchtere maag een glaasje water met citroensap.
Hoofdpijn

Suikerdrankjes

Ik heb al heel mijn leven last van hoofdpijn, terwijl ik altijd heel veel dronk. De dokter vroeg me wat ik dronk, en ik antwoordde water. Zij adviseerde mij om ook eens AA of andere sportdrankjes te drinken, om het het suikergehalte in je hoofd op peil te houden. Sindsdien heb ik veel minder last van hoofdpijn! Doen dus..
Hoofdpijn

Groene planten

Groene planten helpen dat je minder last van hoofdpijn krijgt. Dus veel groene planten in je huis.
Hoofdpijn

Water opsnuiven

Een beetje water opsnuiven omwille van de zuurstof erin
Hoofdpijn

Drink lichte thee

Als u lichtelijke hoofdpijn heb drink dan thee (wel lichte thee) het werkt ook voor je maag
Hoofdpijn

Zwarte koffie

Neem een sterke kop zwarte koffie. Of neem een stukje bittere pure chocolade..en neem even rust.
Hoofdpijn

drink een glas cola

drink cola zero als je het niet hebt dan normale cola

Hoofdpijn

Zoek afleiding

Ga iets doen, bijv. iets lezen met een flesje water erbij, denk er vooral niet aan, niet de hele tijd van: "Ik heb hoofdpijn ik wil er van af". Dan wordt het langzamerhand minder.
Hoofdpijn

Vermijd chocolade en koffie

Als u migraine heeft zal ik u aanraden geen chocolade en koffie te nemen want dat veroorzaakt vaak nog veel meer hoofdpijn.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdpijn

hoofdpijn

Handje amandelen eten
Hoofdpijn

Water met citroen en himalaya zout

Glas water, halve citroen persen en een lepel Himalaya zout. Het is heel vies maar na een uur merk je al verschil.
Hoofdpijn

Slapen en rust

Gewoon slapen, als je slaapt rust je lichaam uit en dus ook je hoofd, bij mij werkt het altijd
Hoofdpijn

Nat washandje

Een nat washandje op je voorhoofd leggen, even laten inwerken. De hoofdpijn trekt langzaam weg
Hoofdpijn

Espresso met ijsblokjes en citroensap

Espresso met ijsblokjes en citroensap. Helpt snel en altijd tegen hoofdpijn, ook bij bijvoorbeeld een kater. Lekker? Nee, maar wel zonder hoofdpijn!
Hoofdpijn

Niet op uw mobiel

Als u op uw mobiel gaat, krijgt u juist meer hoofdpijn. Je kan wel bijvoorbeeld even iets tegen iemand zeggen via WhatsApp. Ik zou gewoon lekker in je bed liggen!
Hoofdpijn

ga slapen

ga slapen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hoofdpijn

Parfum op je hoofd spuiten

Ik weet dat het gek klinkt maar het werkt echt. Het beste is om het op je voorhoofd en op de zijkanten van je hoofd te doen. Na ong 10 minuutjes moet het al een stuk minder zijn geworden. P.S: Het maakt niet uit welke parfum
Hoofdpijn

Hoofdpijn

Als je hoofdpijn hebt moet je een beetje parfum op je hoofd spuiten en dan kom je van je hoofdpijn af

Hoofdpijn

Magnesium bij hoofdpijn

Wanneer je vaak gespannen bent of stressvolle situaties meemaakt, verbruikt je lichaam meer magnesium. Bij magnesium tekort treedt pijn op. Buikpijn, spierpijn, nekpijn, maar ook vaak hoofdpijn. Een probaat middel is het magnesium tekort opheffen door magnesium citraat (liefst in vloeibare vorm) in te nemen . Dit middel heeft ook al vaak succes geboekt bij evenwichtstoornis. Zodra de duizeligheid begint, elk uur 20 tot 50 druppels magnesium, verdund met wat water innemen. (even in de mond houden voor je het doorslikt, zodat het sneller in je bloed wordt opgenomen). Als de duizeligheid afneemt, of na een dag de frequentie afbouwen tot 3 á 4 x daags 50 druppels. Bij een druk en/ of stressvol leven wordt geadviseerd dagelijks magnesium te gebruiken om zo tekorten te voorkomen. Let op! Bij nierproblemen raadpleeg eerst een arts!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdpijn

Onderbuik masseren

Heeft u migraine en wilt u niet de vervelende bijwerking van de medicijnen probeer dan de volgende tip,ga op de rug liggen en wrijf met de handen over uw linker onderbuik(darmen)totdat het begint te borrelen en uw migraine verdwijnt langzaam, meestal moet u daarna w.s naar het toilet, doordat uw darmen beginnen te werken,succes !
Hoofdpijn

Hoofdpijn

Gaan liggen met je hoofd op een kussen.
Hoofdpijn

Smeer wat vicks vaporub onder je neus

Vicks vaporub onder je neus smeren. Dit werkt bij mij echt heel goed bij gewone hoofdpijn binnen een paar minuten is je hoofdpijn al stukken minder. Bij Migraine weet ik niet of het werkt.

Hoofdpijn

Warme douche of bad

Neem een warme douche of een ontspannend bad, als je gaat douchen kan je ook het licht uitdoen (je moet NIET het licht uitdoen bij migraine) als het daarna nog niet helemaal over is ga dan ontspannen op bed liggen
Hoofdpijn

Magnesium

Neem magnesium. Magnesium is een voedingssuplement die spieren laat ontspannen. Hoofdpijn is een soort spierpijn, dus magnesium kan helpen. Kan ook gebruikt worden in combinatie met andere tips
Hoofdpijn

Voorhoofdmassage

Ik geef mijzelf altijd een voorhoofdmassage van een halve minuut.

Hoofdpijn

Parfum op je voorhoofd

Doe parfum op je voorhoofd, het klinkt misschien een beetje raar maar het helpt echt!
Hoofdpijn

Glas cola of blokje chocolade

Ga rustig zitten en drink een glaasje koude cola .Het helpt echt als het nog niet helpt drink dan maar nog een glaasje cola. Helpt dat niet hier is nog een tip: Neem een grote schep chocolade pasta of neem een blok chocolade en dat helpt ook wel voor hoofdpijn. Roselin
Hoofdpijn

Douchstraal op je hoofd

Als je last van hoofdpijn hebt moet je gaan douchen. Niet normaal douchen maar je moet onder de straal gaan zitten van de douchekop en de douchekop helemaal omlaag zetten .Als je de lamp van de badkamer uitzet, gaat de hoofdpijn sneller weg.
Hoofdpijn

Douchen en ontspannen

Als je hoofdpijn hebt, kan je het volgende doen: 1. Ga onder de douche staan en laat het water rustig over je heen stromen en adem diep in en uit 2. ontspan je en wrijf over je hoofd 3. slapen inmaseren.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdpijn

Slapen masseren

Je slapen masseren totdat het wat minder wordt.
Hoofdpijn

Gemberthee

Tegen de misselijkheid bij migraine een flinke pot sterke gemberthee. Pijnstilling is een onderdrukking van het symptoom, pak de oorzaak aan. Zoek de oorzaak .
Hoofdpijn

Citroensap

Citroen sap drinken.
Hoofdpijn

Citroensap

Citroen sap drinken dan is je hoofdpijn weg
Hoofdpijn

Koud washandje op voorhoofd

Een was handje die kou is op je voorhoofd doen en er niet er aan denken zoek afleiding en natuurlijk water drinken
Hoofdpijn

Drink water met citroen -of limoensap

Drink water met citroen of limoensap tegen hoofdpijn. Als je tegen zuur kan, lekker veel.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.