De beste tips

Computer schoonmaken

#1. PC schoonmaken

Eens per jaar maak ik mijn PC schoon, d.w.z. alles gaat eruit, voeding, schijven, geheugen enz. behalve het moederbord plus processor. Met spuitbus samengeperste lucht kast van binnen schoonblazen, losse delen apart schoonmaken. Daarna alles weer inbouwen en aansluiten. Overigens geen werkje voor beginners
Computer schoonmaken

#2. Sneller werkende PC

Ga na voor het werk dat je op je computer doet of de pc vaak op jou(w invoer) moet wachten of dat jij op de pc moet wachten. Is dat laatste het geval, duik dan de energie-instellingen in die je vast met goede bedoelingen op maximale energiebesparing hebt gezet en zet deze op maximale prestaties. Hierdoor zal de pc de taak sneller afwerken, ben je sneller klaar en kan de pc sneller uit. Op het einde van de rit bespaar je alsnog energie.
Computer schoonmaken

#3. Computer schoonmaken met Ragebol

Als de computer veel geluid aan het maken is bij de ventilator, komt dit vaak door stof. Veel stof in de systeemkast kan je afnemen met een ragebol. Doe de systeemkast open, ram de ragebol erin, ga voorzichtig heen en weer. Een stofzuigersessie rond de kast: En het geluid is weg!

De nieuwste tips

Computer schoonmaken

Computer schoonmaken met tandenborstel

Een computer schoonmaken is erg belangrijk om te doen. Op die manier zorg je ervoor dat de computer goed werkt. Ik haal altijd al het stof weg met een tandborstel. Dan weet ik zeker dat het schoon is als ik aan het werk ga.