De beste tips

Cyclamen in vaas

#1. Cyclamen als snijbloemen gebruiken

De bloemen van cyclamen kunt u ook als snijbloemen gebruiken. Kerf de stelen een flink stuk in en zet ze diep in het water.
Cyclamen in vaas

#2. Snijbloemen optimaal

Cyclamen in vaas is geen enkel probleem. Het is leuk om ze als snijbloemen te gebruiken. Als je ze als snijbloemen gebruikt, wordt het veel makkelijker voor je om het mooi te schrikken. Daarnaast is het zo dat als je ze op de juiste manier af snijdt, ze een heel stuk langer mee gaan dan wanneer je dit niet zal gaan doen.
Cyclamen in vaas

#3. Cyclamen in vaas geen voeding toevoegen

Het beste is om Cyclamen in vaas te hebben, zonder de voeding. Snijbloemvoeding is totaal niet geschikt voor dit soort bloemen. Kies er daarom altijd voor om deze niet te gebruiken. Op die manier zullen de cyclamen een heel stuk langer mee gaan dan wanneer je de voeding wel gebruikt. De voeding kan zo schadelijk zijn, dat de bloemen misschien de volgende dag al dood aan het gaan zijn. Dat zal zonde zijn en je kan er dan beter rekening mee houden. Deze tip heb ik zelf helaas al eens moeten ervaren en het werkt echt als je er geen voeding bij gaat gooien.