Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

CD schoonmaken

Hoe kun je het beste een CD Schoonmaken?

Oma is tegen het weggooien van oude CD's. Deze zijn namelijk nog goed te gebruiken mits ze ook goed zijn schoongemaakt. En daar helpt oma graag bij! Lees alles over het CD Schoonmaken en krassen verwijderen van CD's.

Lauw water en handzeep

Was de cd met lauw water en een beetje handzeep of afwasmiddel. Je kunt dit het beste met de hand doen (zorg dat je geen ringen om hebt i.v.m. krassen).

Ellen
Tip #3883
7 1
CD inwrijven met tandpasta

Een klein kloddertje tandpasta naast het middengat leggen en met een zachte doek vanuit het midden in cirkels naar buiten toe uitwrijven, net zolang totdat de tandpasta er korrelig afvalt.

Marianne de Groot
Tip #4673
2 1
Krassen op CD/DVD verhelpen

Kleine krasjes op de afspeelkant van een cd krijg je weg met een klein beetje koperpoets op een zachte doek. Door een draaiende beweging over de kras te maken "polijst" je de kras zo weg. Naderhand nog even goed schoonwrijven met een zachte, niet pluizende doek.

Tip #1726
0 0
Zachte doek en koperpoets

Met een zachte doek en koperpoets, kunt u de fijne krasjes uit uw cd halen. Zorg dat u kleine ronde bewegingen maakt. U moet er wel wat geduld voor hebben.

Corine
Tip #4306
0 0
Tip voor krassen

Ik heb een tip voor krassen, als het lichte krassen zijn kan je tandpasta op de cd doen, daarna schoon maken met water.

Tip #8380
0 2
Polish draaiend aanbrengen

Polish die je gebruikt om je auto op te poetsen. Draaiende beweging inboenen en je cd werkt weer als nieuw.

Tip #7642
0 0
Lampenolie tegen krassen CD

Heft u een beschadiging of slaat hij over tijdens het afspelen, maak hem dan schoon met een klein beetje lampenolie, vanuit het midden met een zachte doek met ronde bewegingen wrijven.

P.O
Tip #4908
0 0
DVD krassen weg met tandpasta

Als er een krasje op je CD/DVD zit, smeer je hen in met tandpasta. 5 minuten wachten en schoonmaken met warm/lauw water tenslotte oppoetsen met badkamer/ keukenreiniger.

Ryan
Tip #5044
0 0
Krasjes CD weg krijgen

Weg te krijgen door met zilver- of koperpoets kleine cirkelvormige bewegingen met een zeer zachte doek te maken op het oppervlak. Wel eerst het poetsmiddel testen of dit het kunststof van de CD niet aantast!

Peter
Tip #5864
0 0
CD in de vriezer leggen

Als er veel krassen op de cd zitten, deze een uurtje in de vriezer leggen.

Kris
Tip #4320
0 3
Tandpasta gebruiken op krasjes

Beetje tandenpasta op een doekje, cd mee schoon wrijven.

Elles
Tip #4041
0 0
CD slaat over door kras

Cd"s die overslaan door kleine krassen, kan je weer bruikbaar maken door de reflecterende kant op te poetsen met koperpoets. Werkt alleen voor originele cd"s

Eelco
Tip #1780
0 0
Krasje CD repareren

Krasje op je cd en hij slaat over. Poets het weg met tandpasta en het werkt weer.

Henk
Tip #3643
0 0
Krassen CD

Als cd"r krassen hebben dan kun je deze beter niet schoonmaken met koperpoets of andere middelen, hierdoor gaat de cd stuk! Spoel de cd af onder de hete kraan en als deze erg bekrast is leg je hem in een bakje met heet water. voor de rest niets.

Hannez
Tip #3133
0 0
CD schoonmaken en repareren

Als de cd"s of DVD"s niet meer zo goed willen afspelen omdat er krassen op zitten is er nu een goede mogelijkheid om deze weer speelbaar te maken: het gaat zo in zijn werk: doe op de bekraste cd of DVD een paar drupjes TurtleWax autowas, wrijf het in de rondte in met een katoenen doek. daarna krachtig enkele minuten in de rondte polijsten tot alle krasjes verdwenen zijn.

Angelo
Tip #3000
0 0
Tip tegen CD krasjes

Als je krassen op je cd hebt kun je het beste schoonmaken met een schoon droog doekje met een drupje afwasmiddel erop goed insmeren en na wrijven met een droge doek.De cd werkt weer prima!!!

Lisette
Tip #2618
0 0
Koperpoets doen op CD krasjes

Beetje koperpoets goed uitvegen, daarna goed schoonvegen met zachte doek.

Tip #2265
0 0
DVD/CD slaat over? Autowax helpt!

Als je dvd/cd overslaat omdat er krasjes erop zitten kun je auto wax erop doen. Met een zacht doekje invegen dvd/cd speelt dan weer super goed af.

Bianca
Tip #2214
0 0
Zilverpoets om CD te maken

Oppoetsen met zilverpoets en je cd doet het geheid weer!!

Lenneke
Tip #2088
0 0
Shampoo inwrijven

Heb je krassen op je cd of je dvd?
Heel eenvoudig: Doe wat shampoo op je cd of je dvd, met een doek goed uit wrijven. Je cd of dvd doet het weer en zo is zo goed als nieuw.

Tip #15982
0 0