De beste tips

Goud schoonmaken

#1. Goud schoon bruisen met Steradent

Gouden sieraden kun je schoon bruisen, door ze in het water te leggen met een bruistablet die ze gebruiken om een kunstgebit te reinigen.
Goud schoonmaken

#2. Goud schoonmaken met krijt

Als je goud, zilver of koper weer als nieuw wilt krijgen moet je een schoolbord krijtje fijn maken tot het poeder is dan een paar waterdruppels erbij tot het een dikke brij is, dat met een schone doek op het voorwerp doen en het goed inwrijven in de zelfde richting dan gaan er ook de kleine krasjes uit en met een schone doek na wrijven succes.
Goud schoonmaken

#3. Tandpasta

Als je sieraad vies is dan moet je lauwwater in een beker doen dan pak je een tube tandpasta en een borstel dan doe je tandpasta op je vinger dan smeer je op het goud en dan spoel het af en dan is het weer schoon

De nieuwste tips

Goud schoonmaken

Soda beetje,dreft,ammoniak scheutje.

Bakje warm water, daarin oplossen twee grote theelepels soda (roeren), dan kneipje  Dreft, en een scheutje ammoniak erbij doen. Weer alles roeren armbandjes ect..erin doen, even 3 minuten laten staan! Afspoelen met koud water! Na afloop een zonnebril opzetten, het blink je weer tegemoet!

Goud schoonmaken

Gouden sieraden koken in zilversoda poeder

Vul een pannetje halfvol met water en 3 eetlepels Zilversoda poeder, stop de gouden sieraden (zonder stenen) hierin en breng alles aan de kook. Na een paar minuten is al duidelijk te zien dat het vuil loslaat van je sieraden. Alles in een zeefje afgieten en afspoelen met warm water. Het goud opwrijven met een theedoek.