Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spuitend blikje voorkomen

Hoe krijg je de druk van een blikje af zodat je deze zonder dat deze spuit kan opdrinken?

Heel vervelend zo'n spuitend blikje als je net na een harde dag werken een blikje wilt nuttigen. Werkt het oude 'tikken op een blikje' bijvoorbeeld wel echt?

Heen en weer rollen

Iedereen kent dat wel: Een blikje cola of bier valt nèt op de grond voordat je het wilt openmaken. Als je dit meteen doet, dan spuit het kostelijke nat je onder hoge druk tegemoet! Hoe kun je dit voorkomen? Welnu, leg het (nog gesloten) blikje op zijn kant en rol het een paar keer heen en weer...En voilà: De overdruk is weg en je kunt het blikje weer veilig openen!

Tip #2460
0 0
Tikken tegen zijkant

Als je een blikje hebt laten vallen vlak voordat je het open wilt maken, even met de vingers tegen de zijkant tikken. De koolzuur die zich door de drank gemengd heeft stijgt hierdoor naar de bovenkant van het blikje en je kunt het dan zonder knoeien openen.

Corry
Tip #2961
0 0
Blikje ronddraaien

Als je een blikje hebt laten vallen moet je het 1 keer langzaam naar je toe helemaal ronddraaien.Dan kun je het blikje gewoon openmaken

Tip #3702
0 0