De beste tips

Prullenbak schoonmaken

#1. Vieze geurtjes in de afvalemmer

Nare geurtjes in de afvalemmer kun je reduceren door een panty te vullen met kattengrid en deze onderin je afvalemmer te doen. Dit werkt overigens ook voor de koelkast! Het staat alleen heel raar, zo"n panty worst in je koelkast.

Prullenbak schoonmaken

#2. Bespaartip afvalemmer

Gebruik voor uw kleine afvalbakjes plastic draagtasjes of groentenzakjes.
goedkoper als pedaalzakken van de rol.

Prullenbak schoonmaken

#3. Stinkende vuilnisbak onder de douche

Stinkt uw vuilnisbak ook zo? Maak hem onder de douche(als u zelf ook gaat douchen) schoon met een afwasborstel en afwasmiddel en droog hem af. Doe onderin de vuilnisbak een klein beetje waspoeder. Vuilniszak erin...klaar!
Doe dit één keer per maand en je vuilnisbak stinkt nooit meer!

Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Prullenbak schoonmaken

Voorkom prullenbak die stinkt

Stinkt je prullenbak? 

In de prullenbak wordt van alles ingegooid. Maar een stinkende prullenbak? Daar zit je niet op te wachten. Zo zorg je ervoor dat je vieze vuilnisbak geuren voorkomt:

- Kattenbakvulling in je vuilnisbak: Leg wat kattenbakvulling op de bodem van je vuilnisbak om de vervelende geuren in je vuilnisbak te houden. De kattenbakvulling absorbeert geuren en vloeistoffen. Vervang de kattenbakvulling regelmatig.

- Soda in je stinkende prullenbak: Strooi wat soda op de bodem van de vuilnisbak of direct in de vuilniszak om soda de vieze geuren te laten absorberen. 

- Bleekwater: Bleekwater is ontsmettend en heeft een sterke geur, wat goed is voor die overheersende vuilnisbak geuren. Wees voorzichtig met het gebruik van bleekwater als je je vuilnisbak schoon wilt maken. Probeer een variant aan te schaffen die beter is voor het milieu.

- Leg een krant onderin: leg onder de vuilniszak een krant. Gaat de zak onverhoopt lekken, dan hoef je niet je hele vuilnisbak schoon te maken, alleen de krant te verwisselen en zo dus ook de vieze geuren.

Prullenbak schoonmaken

Tips voor zakjes in prullenbakken

Om de kleine afvalbakjes op het aanrecht (of douche of waar dan ook) schoon te houden en makkelijk te legen kan je ook hondenpoepzakjes gebruiken.

Voor het groene afval kan je van die biologisch afbreekbare poepzakjes gebruiken.

Werkt erg handig en is een klein rolletje.

Wel even kijken waar je ze koopt, bij sommige winkels zijn ze best duur, ik koop ze zelf op internet via een online dierenwinkel waar ik voer e.d. voor mijn hond koop.

Prullenbak schoonmaken

Keukenpapier onderin afvalbak

Schone tafel afvalbakjes: Gewoon onderin een velletje (of 2) keukenpapier leggen en het vuil schuift er zo uit met legen.

Nog 1 andere tip

Prullenbak schoonmaken

Ongedierte in afvalbak

Voor schone afvalbakken; knoop aan de handvaten van je rolemmers een pantykousje met daarin wat geur of mottenballen en hang die in de rolemmer. Je hebt de hele zomer geen last meer van vieze geur en vliegen of ander ongedierte in je bak. Tijdens het legen van de bak blijft het kousje gewoon hangen.

Bekijk ook: Maden uit de container verwijderen

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen