Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zet de ventilator die u zomers voor verkoeling gebruikt voor de vriezer. IJs smelt sneller door wind dan door warmte en geen gevaar dat u met een fohn de elementen beschadigd.

5 0


Als je vriezer ontdooit is, de vriezer met een schoonmaakdoekje inwrijven met dun laagje glycerine (te koop bij drogist). Daardoor hecht het ijs niet aan de vriezerwand en bij de volgende keer ontdooien (met de fohn) laat het ijs makkelijk los.

1 0


Ik heb de vriezer vaak bijna leeg , om energie te sparen vul ik de vriezer van onderen af aan op met lege dozen je kunt dan ook makkelijker bij je spulletjes.

Grietje
1 0


Liefst in de winter doen. Inhoud kan dan buiten staan, zonder dat het al te snel ontdooit. Deur openzetten. Wat (oude) handdoeken aan de voorkant op de grond leggen, en een bakje in de vriezer zetten, voor het overtollige smeltende ijs op te vangen. Stekker eruit trekken van diepvries, en met een haarfohn warme lucht in de diepvries blazen. Pas op dat de fohn niet nat wordt!! Daarom de fohn ter hoogte van de deur houden. Zo ontdooit het ijs sneller en kunt U de spullen weer inruimen.

1 0


Zet om de vriezer snel te ontdooien en pan (of emmer) gloeiend heet water in de vriezer. Als je er een paar (oude) badlakens onder legt, is de vriezer ook nog eens niet kletsnat na het ontdooien. Daarna lappen met water en azijn en je bent ook nog eens van de vervelende luchtjes af.

1 0


Waarschuwing voor ontdooien met heet water. Mijn praktisch nieuwe koel-ijskast ging hiermee kapot. Monteur vertelde dat de thermostaat dat niet kan behappen.

Frederika
1 0


Ook een hekel aan de diepvries schoonmaken? Geen fohn, bakje water, maar een 2 liter fles met kokend water! Heel voorzichtig tegen de ijslaag aanzetten en rustig met de opening langs de wanden. Het ijs vliegt eraf! Wel eerst de spullen uit de diepvris halen natuurlijk. Succes...

0 0


Neem een grote spuit van ongeveer 60 cc (als je er aan kunt komen). Zuig er dan net kokend water mee op en spuit dan langzaam je spuit leeg over de bevroren delen van je vriezer. Het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Denk er wel aan om handdoeken neer te leggen op de grond, anders word het zo nat.

Debbie
0 0


Zet 2 of 3 pannen met water op het gas breng ze aan de kook zet vervolgens onderzetters in de vriezer pannen met heet water erin, deur dicht en regelmatig kijken en dooiwater weg dweilen indien nodig een keer herhalen het werkt geweldig.

Bert
0 0


Als je de vriezer snel wilt schoonmaken moet je er een kommetje warm water in zetten de deur dicht doen en de stekker er uit halen en je zult zien naar 10 min is al het ijs ontdooit je moet wel een paar stukken keukenrol in de vriezer leggen om het kommetje.

Maickel
0 0


Met behulp van de warme lucht van een haarfohn kan je je vriezer vlot ontdooien en dan vervolgens schoonmaken.

- Stefanie -
0 0


Voor het ontdooien van je vriezer moet je je fohn gebruiken, na 5 a 10 min begint het te kraken en valt het er zo af. Handig en snel !

Angelo
0 0


Een plantenspuit(hoge druk) vullen met warm water en hiermee de lege diepvries van boven naar beneden bespuiten. Een heel snel resultaat.

Vic
0 0


De diepvries ontdooi ik altijd met mijn haardroger. Diepvries uiteraard uitzetten, de haardroger op de hoogste stand en in een mum van tijd vallen de ijslagen gewoon af en die kunnen gewoon opgepakt worden, geen wateroverlast of zo.

Oma Erika
0 0


Zet op elke plaat een bak met warm water (liefst kokend heet). En vervang de bak als die kouder is geworden met weer heet water. Zo bent u misschien wel even bezig, maar het gaat heel snel op deze manier. Ps. Leg een paar handoeken voor de vriezer, anders heeft u uw vloer nat.

Kaatje
0 0


Diepvriezer geheel leegmaken, incl. laden. diepvriezer uitzetten. pannetjes met kokend water erin zetten. deur dicht. na korte tijd hoor je de ijsstukken al in de pannetjes met water vallen. doorgaan tot de gehele vriezer ontdooid is. werkt echt perfect!

Ingrid
0 0


Om snel je vriezer te ontdooien: Vriezer leeghalen en met een plantenspuit met warm water erin op het ijs spuiten. Zo is je vriezer snel ontdooid.

Mirjam
0 0


Diepvries snel ontdooien met ofwel een haardroger, op hoogste stand, ofwel met een electrische verfstripper.

Egbert
0 0


De vriezer ontdooien als het buiten vriest. Zo kun je de inhoud van de vriezer langer goed houden zonder dat je moet haasten omdat de produkten ontdooien.

Monique
0 0


Zet twee grote pannen met heet water op. Haal ondertussen alle spullen uit de vriezer en kijk of er spullen wegkunnen. De stekker er uit halen en een paar badlakens en oude handdoeken onderin de vriezer en plaats een pan met heet water helemaal onderin en de tweede halverwege de vriezer. Doe de deur van de vriezer dicht doen. Na een paar uur de vriezer uitlappen met heet water en een beetje huishoudazijn. Hij is weer helemaal schoon!!

Jannie
0 0


Om mijn diepvriezer te ontdooien gebruik ik een blaaskacheltje (niet te warm zetten).Zodra al het ijs ontdooit is probeer ik hem zo goed mogelijk droog te maken met een doek. Daarna zet ik het kacheltje nog een poosje aan zodat hij goed droog is (als er geen vocht meer in zit bevriest hij ook niet meer zo snel). Op mijn kacheltje zit ook een koele stand die ik dan aanzet zodat hij afgekoelt is voordat ik de vriezer weer aanzet. Dit geld natuurlijk alleen voor een kastmodel.

Ineke
0 0


Voor het snel ontdooien van de vriezer voor een schoonmaakbeurt; leegmaken, stekker eruit, bakje met kokend water op de bodem leggen, deur sluiten. Na ongeveer 10 minuten is al het ijs gesmolten en kan je het schoonboenen.

Eser
0 0


Vul een paar pannetjes met heet water (bijv. met water uit de waterkoker) en plaats deze in de lege diepvries, deur dicht en het ontdooien gaat super snel!

Priscilla
0 0


Smeer een dun laagje Vaseline op de pas ijsvrijgemaakte wanden van de diepvrieskist zou blijft deze maanden ijsvrij.

Geert
0 0


Het ontdooien van de vriezer gaat super snel en gemakkelijk met een föhn houd hem er voor en zie het ijs smelten.

Karin z
0 0


Als je de diepvries wil ontdooien dan moet je dat doen als het buiten vriest want dan kun je alles buiten zetten.

Heidi
0 0


Diepvries uitzetten en het aangevroren ijs deppen met een spons met heet water. Daarna kun je met een ijskrabber (autoruiten) het ijs er makkelijk afkrabben.

Wies
0 0


Beste jaargetijde: de winter. Je kunt de inhoud van de vriezer dan namelijk buiten leggen. Eventueel kun je de inhoud ook in thermotassen/koelboxen stoppen. Haal de gehele vriezer leeg (incl. laden). Zet de vriezer uit. Plaats de lekbak voor de vriezer en zorg dat de uitloop in de bak uitkomt. Vaak is dit een rubberen gootje of een pijpje wat je naar buiten kunt trekken. Plaats een ventilator op een krukje voor de vriezer, en richt de luchtstroom naar het bovenste deel van de vriezer. Je zorgt er op deze manier voor dat je lucht op kamertemperatuur door de vriezer circuleert. Een vriezer met 4 laden is op deze manier in ca. 30 minuten ontdooit. Ga niet met een krabber aan de gang. Je hebt kans dat je hiermee schade aanbrengt. Na het ontdooien vriezer schoonmaken en laten drogen!!!!! Hierna kun je de vriezer weer aanzetten.

Michel Besseling
0 0


Toen wij terug kwamen van vakantie bleek onze diepvries geheel ontdooit te zijn wegens stroomstoring met inhoud. STINKEN! De lucht kregen wij er niet uit totdat mijn man op het idee kwam om ons stoomapparaat met RhinoCaps capsules (3 per keer) erin aan te zetten, deur bijna dicht. Dit hebben wij meerdere malen herhaald en de lucht is weg (ook die van de RhinoCapsules.

Diny
0 0


U dient uw koelapparaten ( vriezer koelkast) regelmatig te ontdooien/schoonmaken. • Zet de vriezer – koelkast op nul. • Leg geheel onderin een absormat die het smeltwater absorbeert. • Plaats in het midden een pan of teil met heet water wat het smelten zal versnellen. • U neemt het apparaat af met een mild sopje waarin een lepel soda is opgelost. • U neemt het vervolgens af met schoon water met daarin een scheut azijn. • Droog het apparaat grondig • Smeer de koelelementen in met glycerine

Kitty Meijers
0 0


Trek je vriezer uit de stroom en leg een doordrenkte handdoek in je vriezer (de handdoek kan je gewoon doordrenken met kraan water) deur open laten en binnen 5 min kan je hele plakkaten ijs er gewoon uit pakken.

Joost
0 0


Zet een waxinelichtje of klein kaarsje onderin de vriezer, om de vriezer te ontdooien. Deze blijft warmte afgeven en zorgt voor luchtcirculatie in de vriezer. Dit vind ik veel makkelijker dan pannetjes gekookt water die afkoelen en steeds gewisseld moeten worden. Twee aandachtspunten: Laat de deur op een klein kiertje openstaan, zodat het kaarsje zuurstof krijgt en niet uitgaat. Plaats het kaarsje in een houdertje met een dichte bovenkant (theepotwarmer/ geurverspreider), anders valt er water of ijs in en gaat het kaarsje uit. (En: blijf er altijd zelf bij, zodat je in de gaten hebt wat er gebeurd - een kaarsje = vuur!)

Annette1987
0 0


Snel je vrieskast ontdooien: Gebruik de haarfohn of zet er een pan heet water in.

Dominique Dahmen
0 0