Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Haarborstel schoonmaken

Hoe kan je het beste een borstel of een kam schoonmaken?

Het is gewoon vies om altijd maar een bos haren in de kast te leggen na het kammen of het gebruiken van de haarborstel. Maar hoe maak je je kam goed schoon? Oma weet wel wat je moet doen om jouw haarborstel goed schoon te maken.

Haarborstel Schoonmaken: Shampoo

Haarborstels kun je ook goed schoonmaken door ze te laten weken in warm water met een scheutje shampoo. Dit werkt vanzelfsprekend ook bij een kam of een ander soort borstel. 
Wel is belangrijk om te vermelden dat niet alle haarborstels goed nat kunnen worden, als je liever de kam of borstel niet nat wilt maken en toch de borstel goed wilt reinigen. Probeer dan met de ene kam de andere kam uit te plukken. Daarvoor moet je dus wel twee kammen hebben!

Tip #3168
4 0
Bakje lauw water en soda maakt haarborstel schoon

Haarborstels krijg je schoon door ze even in een bakje met lauw water met wat soda te zetten. Laat ze een half uur tot een uur staan en je kan ze schoon uit het water halen.

Diana
Tip #2384
3 0
Haarkammer in ammoniak reinigt als nieuw

Haarkammen die vies zijn, kun je een dagje in een laagje ammoniak leggen. De viezigheid tussen de tanden laat vanzelf los. Even afspoelen en klaar is kees. Scheelt weer met nieuwe kammen te kopen !

Mariel
Tip #1264
3 0
Haarborstels/kammer laten weken in water met shampoo

Zijn jouw haarborstels en of kammen soms ook zo vies van alle haarlak en gel resten dan kun je ze even een paar uurtjes laten weken in water met shampoo erin en ze zijn weer als nieuw.

Ingrid
Tip #1342
2 0
Water en detol maakt haarbostel goed schoon

Warm water met een flinke scheut dettol erin. Kammen en borstels erin, even laten weken en dan afspoelen. hygienisch en super schoon.

Silvia
Tip #5394
1 0
Warm water met Steradent maakt reinigt de haarborstel

Haarborstels en kammen krijg je ook prima schoon door aan het warme water een tablet steradent (of andere tabletmerk voor het schoonmaken van gebitten) toe te voegen, 15 minuten laten liggen, borstels met de borstelgedeelte over elkaar halen (kammen)en de nog resterede haren zijn als sneeuw door de zon verdwenen.

Joke
Tip #5657
1 0
Haarbostel in warm sopje met shampoo maakt schoon

Zitten uw kammen en borstels ook onder de opgedroogde gel en haarlak?? Gooi ze een paar uur in een warm sopje gemaakt van shampoo!! daarna even afspoelen en ze zijn weer als nieuw! (uit uw haar verdwijnt toch ook de gel als u het met shampoo wast?)

Claudia
Tip #2222
1 0
Haarborstel in de vaatwasser maakt hem goed schoon

Om ze mooi weer schoon te krijgen doe ik ze af en gewoon in de vaat wasser.

Tip #1375
0 0
Kam/borstel meewassen met lingeriesetje

Doe je kam/borstel in een lingerienetje en was deze gewoon mee met je handdoeken in de wasmachine.

Tip #1909
0 0
Haarbostel in vaatwasser laten meedraaien

Gewoon in de vaatwasser mee laten draaien!

Tip #3900
0 0
Kam/bostel in warm soptje shampoo maakt schoon

Leg de kammen en borstels in een warm sopje met haarshampoo. Gegarandeerd haarvrij en geen viezigheid meer.

Tip #4824
0 0
Sopje shampoo maakt haarborstel als nieuw

Kammen en borstels gewoon even in een sopje met shampoo zetten en ze zijn weer als nieuw.

Ina
Tip #5059
0 0
Scheerschuim helpt bij schoonmaken haarborstel

Neem scheerschuim en smeer dit op de schoon te maken borstel, laten inwerken half uurtje later kun je de borstel uitspoelen en alles is schoon. Ook de ingedroogde restjes gel laten meteen los.

Kim
Tip #4690
0 0
Emmer water met dreft maakt haarborstel schoon

Kammen en haarborstels kun je simpel reinigen in een emmer warm water met een paar druppels Dreft afwasmiddel (of een ander merk). Even laten weken en dan kun je zo alle vuil eraf spoelen.

Angie
Tip #5239
0 0
Stuk oude panty houdt de haarborstel haarvrij

Om een haarborstel schoon en zo haarvrij mogelijk te houden doe ik er een stuk oude panty of kniekousje omheen. Hierdoor komen de haren na het borstelen op de panty en 1x in de week haal ik het er met haar en al af!

Kirsten
Tip #4664
0 0
Haren uit haarborstel halen

Met een gewone kam kun je heel makkelijk alle haren uit je haarborstel kammen

HandyGirl
Tip #16505
0 0