Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Dompel de kaarsen onder in een bak met een handje vol zout. Daarna gewoon laten drogen. Niet afdrogen. Je zult zien, ze branden heel mooi, zonder te lekken.

Cristel
2 0


Aangekoekt kaarsvet van kandelaars en theelicht houders zijn te verwijderen door ze een kwartier in een klein emmertje te doen met gloeiend heet water en een eetlepel soda. Kaarsvet weekt los en kandelaars zijn weer helemaal schoon.

Ilona
2 0


Leg kaarsen van te voren in zoutwater en ze druipen niet!

1 1


Kaarsen aansteken in een stolp gaat makkelijk met een spaghetti-stokje, goedkoper dan speciale lange lucifers.

1 0


Kaarsen druipen ook niet wanneer ze 24 uur voor gebruik in de vriezer worden gelegd.

Christl
1 0


Kaarsen branden langer als je wat zout in de brandende pit strooit.

Dick Bakker
1 0


Om kaars(en) standaard(s) goed schoon te krijgen:leg een stukje keuken rol in de oven op een bakplaat zet of leg de standaards er in. kijk uit met het eruit halen.

0 0


Om gestold kaarsvet te verwijderen leg je de kaarsenhouders gewoon een paar uur in de diepvriezer en alle druppels komen heel makkelijk los.

Karel Claessens
0 0


Als je kaarsvet op de vloer is gedruppeld kan je dit makkelijk verwijderen door een papier erop te leggen en hier dan met een strijkijzer over heen te gaan.

Sandra Aarnoudse
0 0


Leg de kandelaar in de gootsteen, en giet er kokendwater overheen. weg zijn de kaarsvetresten.

Rieky
0 1


Kaarsenstandaards komen gemakkelijk zelf onder het kaarsvet te zitten. Ga je het er af krabben, dan beschadig je de standaard makkelijk en het is lastig om bij sommige plekjes te komen. Bij een metalen kaarsenstandaard kan ipv een oven ook de fohn helpen. Plaats de kaarsenstandaard op keukenpapier of een oude doek. Richt de fohn op het opgedroogde kaarsvet en dit zal vloeibaar worden. Dep het met keukendoek of WC papier weg. De kaarsenstandaard zal er weer als nieuw uitzien.

Gert Hunink
0 0