De beste tips

Puistjes bestrijden

#1. Wrijf tomaat over puisten

Snij een tomaat open en wrijf het op je gezicht . Dan 15 minuten laten inwerken, de dag erna zijn ze weg.

PS. Reinigingsproducten werken natuurlijk ook altijd goed!

Puistjes bestrijden

#2. Slapen met blarenpleister op puist

Voordat je naar bed gaat, knip een blarenpeister in de vorm van je puist. Laat het een nachtje zitten en de volgende morgen is het pus en vocht in je puist verdwene.

Puistjes bestrijden

#3. Paracetemol mengen met water

Wat ook vaak helpt is om een paracetamol en een heel klein beetje water te mengen en dit vervolgens op het puistje smeren.

Bekijk 47 andere tips

De nieuwste tips

Puistjes bestrijden

puistjes bestrijden met baby-huidolie

 1. Was eerst je gezicht met water en desinfecterende zeep.
 2. Dep je gezicht droog
 3. Doe wat baby-huidolie (bij voorkeur zwitsal) op gezicht en wrijf het goed in
 4. Doe op je puistjes iets meer en laat dat 15 minuten intrekken
 5. Was je gezicht nog een keer met water en zeep en je zult zien dat je puistjes al minder rood en kleiner zijn

Tip : doe dit elke dag want dan komen ze minder snel terug

Puistjes bestrijden

Gladde huid met aleppo zeep

Ik had een hele lange tijd veel last van puistjes en ze kwamen steeds maar weer op.. Nu heb ik een aantal dingen veranderd en mijn huid is weer mooi glad (:

 • Lauw water gebruiken, niet te warm niet te koud
 • 's Ochtends en 's avond je gezicht wassen, 's avonds met aleppo zeep (hiermee haal je ook de make-up eraf)
 • Natures zalf van de kruidvat (ik gebruik meerdere soorten en ze werken alle drie erg goed, eentje met acai berry en ook een met aloe vera)
 • Veel water drinken
 • Gezonder eten (niet teveel tussendoortjes)
 • Gebruik elke keer een schone handdoek en een schone washand bij het wassen van je gezicht!!
Puistjes bestrijden

Retinol

Retinol helpt zeer goed tegen puistjes. ‘s avonds gebruiken en de puistjes die je hebt verdwijnen en de puistjes onderhuids komen uit maar die verdwijnen ook weer na regelmatig tot elke dag gebruik.

Nog 47 andere tips

Puistjes bestrijden

Yoghurt masker tegen puisten

Ik heb zelf ook last van jeugdpuistjes en dat komt met name door mijn vette huid. 1x per week doe ik wat yoghurt op mijn gezicht als een soort maskertje. Dit heeft een zuiverende werking en is lekker verfrissend. Ook smeer ik elke ochtend en avond sudocreme op mijn puistjes waardoor ze een stuk verminderen. Wat ook een goeie tip is, is dat je wat karnemelk doet op een wattenschijfje en dat elke ochtend en avond aanbrengt. Zo bespaar je je geld aan alle crèmes en dat soort ditjes en datjes. Deze tips raadt ik jullie echt aan!
Puistjes bestrijden

Tips tegen puistjes

Je hebt vast al wel eens gehoord dat chocolade puistjes veroorzaakt. Uit dermatologisch onderzoek is gebleken dat dat helemaal niet zo is. Meestal is er een tekort aan vitaminen; veel ongezond eten dus. Probeer minstens 2 keer per dag fruit te eten. Ook is er een fabel dat puistjes uitknijpen en tandpasta goed is, NIET DOEN!! Je krijgt er alleen maar littekens van! En als je de puistjes uitknijpt, komt er een open wondje wat dus weer verstopt raakt wat dus erger kan worden. Was vaak je handen! Wat wel goed is, is voordat je gaat slapen een dun laagje vaseline aanbrengen op je gezicht, volgende ochtend spoel je het af, en je hebt weer een schone huid. Vaseline reinigt de huid. Een beker karnemelk kan ook al wonderen doen. Karnemelk zuivert het bloed, waardoor de verstopte troep onder je huid wordt weggespoeld via het bloed. Met je gezicht lekker in de zon zitten is ook een tip. De zon droogt je puistjes uit, waardoor ze verdwijnen. Vergeet niet zonnebrand op te smeren! Rauwe aardappels over je gezicht helpt ook heel goed. Wat ook kan helpen is je gezicht goed wassen met koud water zonder zeep. Zeep zorgt juist voor puistjes. Kijk goed op hulpmiddelen tegen puistjes of het zeep bevat, anders heb je kans dat het niet helpt. Veel water drinken is ook goed voor je huid. Foundation en dat soort troep om je puistjes te verbergen zorgt ervoor dat het erger wordt OOK NIET DOEN DUS!! er zijn dus genoeg, simpele, goedkope manieren om van puistjes af te komen, zonde allerlei zalfjes. Maar onthoud: wat bij de een wel werkt, kan bij de ander niet helpen. Niet iedereen heeft dezelfde huid!
Puistjes bestrijden

Aloë Vera helpt tegen puistjes

Heb je last van puistjes koop dan een Aloë Vera plant. Snij een blad af en smeer het vocht die vanbinnen zit over de puistjes. Leg het blad achteraf in de koelkast. De volgende dag snij je gewoon het bovenste stukje van het blad eraf en smeer je het weer op je puistjes.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Puistjes bestrijden

Tandpasta droog puisten uit

Smeer op je puistje een beetje tandpasta en je merkt dat de tandpasta hard wordt. Slaap hier een nacht mee en je merkt dat je puistje uitdroogt. Hij zal niet meteen na 1 dag weg zijn, maar wel minder rood en een stuk kleiner waardoor deze minder zichtbaar is. Een snelle oplossing dus als je de andere producten niet in huis hebt.
Puistjes bestrijden

Vasline op puistjes smeren

Maak je gezicht schoon met water en eventueel een make-up verwijder doekje. Als je gezicht schoon is een laagje vasaline op de puistjes smeren, probeer dit zo vaak mogelijk te herhalen je zult na een paar dagen merken dat de puistjes weggaan!
Puistjes bestrijden

Citroensap

Pak wat citroensap uit een flesje. Smeer dit op de plek waar jouw bultjes zitten. Laat dit 7-8 minuten inwerken, het zal erg prikken en was het er daarna goed af. Dit kun je later op de dag herhalen. Binnen 1 tot 2 dagen is je bultje weg en komt er een korstje op om te gaan helen.
Puistjes bestrijden

Zinkzalf of Nestosyl

Voordat je gaat slapen goed je gezicht reinigen en wassen. Daarna smeer je op je puistjes zinkzalf of nestosyl. Allebei verkrijgbaar bij de drogist. Het droogt de plekjes uit. Na 1 nacht zie je al verschil! Succes!

Puistjes bestrijden

Wachten op gele kop

Wachten tot dat er een gele kop op zit en dan uit knijpen
Puistjes bestrijden

Stomen tegen puistjes

Als je puistjes hebt moet je stomen dit doe je door: 1. Pak een bak met heet water en een handdoek 2. Hou je hoofd er 5 min boven 3. Doe dit 1x per week of vaker tip : gooi er kruiden of badolie door.
Puistjes bestrijden

Zelf masker maken tegen puistjes

Heb je last van puistjes? Je kan een masker maken van gewone keuken ingrediënten. Je hebt nodig: een bakje, eetlepel, vloeibare honing, citroen, snijplankje en een mesje. Als eerst snij je de citroen door midden, dan knijp je 1 helft uit in het bakje. De andere helft hoef je niet meer te gebruiken. Je voegt er 2 eetlepels vloeibare honing aan toe en mengt het. Als het met elkaar is vermengt, kan je het op je gezicht aanbrengen, het maakt niet uit hoe veel je doet, zolang het goed verdeeld is. Laat dit 15 tot 20 minuten zitten en daarna kan je het er afwassen. De honing blijft niet plakken door de citroen. Als je nog wat over hebt, kan je dat bijvoorbeeld in de koelkast bewaren. Je huid voelt fris en toch zachter aan. Bij mij werkt het!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Puistjes bestrijden

Mengsel met nootmuskaat, melk en honing

Een mengsel maken van; nootmuskaat, melk en honing maken. Dat om de 2 dagen op je gezicht smeren en een halfuurtje laten zitten. En dan met lauw-warm water afwassen. Je huid word hier zacht van en je puistjes gaan weg. Ik heb zelf last van puistjes en dit is het eerste, van alles wat ik heb geprobeerd, dat helpt.
Puistjes bestrijden

Tandpasta smeren op puisten

Puisten zijn zooo irritant tijdens de pubertijd je ik heb hier de beste TIPPP EVEERRR smeer tandpasta (die blauwe van binnen en die witte met die sterke mint geur )smeer alleen waar je puisten heb en laat het 10 minuten drogen en dan wordt het heel hard en klein maar was je gezicht dan wel met een washandje (heet water ) en doe dit 2x per dag en na 1 week is die weg.

Puistjes bestrijden

Papje van karnemelk, zout en honing

Wat erg goed werkt is een soort papje maken van karnemelk, zout en honing. Je hoeft maar een klein beetje karnemelk te gebruiken, een behoorlijke hoeveelheid zout en een scheutje honing. Hiervan een zo dik mogelijke laag op het gezicht aanbrengen met een wattenschijfje, wachten tot het helemaal is ingetrokken en dan afspoelen. Na een dag merk je al verschil.
Puistjes bestrijden

blarenpleisters

ik zag een tijdje geleden op tik tok een filmpje dat blarenpleisters al het pus en vocht uit je puist halen. ik had blarenpleisters gekocht en had deze op mijn puistjes geplakt en ben daarmee gaan slapen en de volgende dag was het puistje gewoon helmaal plat en uitgedroogd, sinds dien heb ik deze methode voor altijd blijven gebruiken, je kunt deze blarenplesiters kopen bij kruidvat van ongeveer 3,00 euro , er zitten 6 pleisters in de verpakking die ik zelf altijd knip in stukjes. hierdoor kun je er langer mee doen. ik zelf doe er altijd ongeveer 2/3 weken met 1 pakje, een super tip voor pukkeltjes!
Puistjes bestrijden

Tandpasta droogt puist uit

Tandpasta op een puistje smeren helpt heel goed je moet zorgen dat de tandpasta hard word de puistjes verdwijnen niet helemaal maar worden minder zichtbaar en en minder rood dat is heel handig als je in de puberteit zit.
Puistjes bestrijden

Slakkenslijm helpt tegen puistjes

Haal een bakje slakkenslijm, hoeft niet duur te zijn. Elke avond je gezicht scrubben daarna het slakkenslijm erop smeren, nacht laten intrekken doe dit elke avond en ochtend een week lang en weg zijn je puistjes. Bij mense metheftige scène werkt dit ook alleen duurt het langer voordat er een goed zichtbaar resultaat is. Slakkenslijm helpt ook bij littekens en strié opgelopen door zwangerschap of zicht baar door gewichtstoename.
Puistjes bestrijden

Puisten bestrijden met bietensap

Als het over puistjes gaat zie ik veel gevolgen bestrijding in de vorm van kansloze middeltjes die veel geld en tijd kosten. Vergeten die troep! Pak het probleem nou eens bij de wortel aan: Puisten komen voort uit vervuiling, en niet alleen vuil op de huid. Maar ook naar de huid toe. Je hebt vuil bloed, niet dat dat mis is. Je puisten vinden het fantastisch, alleen jij niet. Wat doe je hieraan? Bietensap drinken. Koop een fles bietensap en drink beginnend een 1/8 glas op bouwend naar een 1/2 glas in tijd van 4 weken. Mocht je echt een heleboel puisten hebben doe dan 3/4 glas. Je zal zien, binnen twee weken werkt het . Verder is gewoon 1,5 L per dag aan vocht drinken een zeer raadzame tip. Je spoelt je vuil namelijk uit je lichaam. Dan volgt: Elke avond een warme plens water in je gezicht met gewassen handen. Voelt daarnaast ook lekker fris. En als laatste: Vervang je kussen sloop wat vaker, je slaapt wel met je gezicht in het zweet van gisteren wees daar bewust van. Verder is het handig vettig eten te mijden en gewoon je groente te eten. Maar bietensap is echt een meestertip! Elke ochtend 1 maal en je gaat niet meer zonder de deur uit.
Puistjes bestrijden

Sudocrem

Sudocrem werkt echt perfect!!!! Elke avond eerst je gezicht schoonmaken en daarna een dun laagje Sudocreme op de puistjes na een week zijn ze helemaal weg!!

Puistjes bestrijden

Peroxiben

Ik heb zelf ook best veel last gehad van puistjes en dat begint nu eindelijk een beetje weg te gaan! Ik heb 2 tips die mij enorm hebben geholpen. Tip 1: elke avond begin je met scrubben. Dit doe je op de plek waar je last hebt van puistjes. Als je klaar bent met scrubben dan doe je een beetje miccelair water op het watje (ik gebruikte die van garnier) dit doe je over de plek heen waar de puistjes zitten. Als je dat hebt gedaan smeer je er een beetje uiercreme op. De eerste dag zie je al gelijk een groot verschil! Tip 2: Als je ooit in Spanje bent geweest weet je vast wel wat ik bedoel. Op bijna elke hoek van de straat zit een farmacie. In een farmacie kan je medicijnen kopen en is eigenlijk een soort van apotheek. Als je last hebt van puistjes en je bent in Spanje raad ik het zeker aan om even langs te gaan. Het zalfje wat ik kreeg heet peroxiben het zit in een groen doosje en de tube is ook groen. Elke avond en eventueel ochtend reinig je eerst je gezicht met miccelair water en daarna smeer je het zalfje op. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt want ik weet hoe vervelend het is als je last hebt van puistjes.
Puistjes bestrijden

Vaseline of uierzalf

Elke avond vaseline of uier-zalf op de puistjes smeren (je kunt het ook als een maskertje over je hele gezicht smeren dat voor komt puistjes) vaseline en uier-zalf zorgt ervoor dat je huis vettig is want puistjes ontstaan doordat je huid droog is. Als je wakker word zijn je puistjes (waarschijnlijk) rijp en kun je ze uitknijpen. Dit werkt bij mij en mijn vriendin heel goed.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Puistjes bestrijden

Tea tree oil

Mijn tip is om er wat tea tree oil op te smeren met een wattenstaafje voordat je gaat slapen, dit een paar dagen herhalen en weg zijn ze.
Puistjes bestrijden

Dode zeezout

Heb je enorme last van kleine pukkeltjes? Smeer er onder het douchen dode-zee zout op. Dit is zo te halen bij bijvoorbeeld de Kruidvat.

Puistjes bestrijden

Zout mengen met olijfolie

Als je last hebt van puistjes helpt het om een theelepel zout en een paar druppels olijfolie te mengen, zachtjes 'insmeren' op de plek van het puistje en dat een aantal dagen herhalen. Je kan ook tandpasta op het puistje smeren , gaan slapen en de volgende ochtend eraf spoelen.
Puistjes bestrijden

Pleister met jodium op puist

Hoi ik ben een meisje van 13 jaar en kijk echt vaak op deze site en ik had laatst echt een hele erge puist op mijn voorhoofd 😫😫 ik schaamde me er super erg voor en toen ging ik een pleister erop plakken met wat jodium, wat eerst een grote bobbel was werd de volgende dag een minder grote bobbel. Zo was hij makkelijker te verbergen met concealer, echt een aanrader! 😉

Puistjes bestrijden

Pijnlijke puistjes uitdrogen met tandpasta

Puistjes moet je gewoon laten zitten, als ze pijn doen laat ze uitdrogen met wat tandpasta. Werkt bij mij!
Puistjes bestrijden

Salie Tinctuur droogt puistjes uit

Salie tinctuur enkele malen aanbrengen en de puistjes drogen ziender ogen op.
Puistjes bestrijden

Huid reinigen met Tea Tree en Aloë Vera

Zelf heb ik al jaren last van een onzuivere huid. Behalve dat het mij onzeker maakt, wil ik er ook echt graag eens vanaf! Ik heb daarom voor een lange periode (ruim 3 maanden) mijn gezicht zeer intensief verzorgd en nu wil ik deze tip met jullie delen. (uiteraard moet je je gezicht altijd verzorgen, maar met intensief bedoel ik dat ik het op een andere manier ging doen voor een langere periode).

Mijn tip:
Benodigheden:
- stoomapparaat,  maar je kunt ook een bak kokend water en een handdoekje gebruiken.
-  Tea tree olie
- Tea tree scrub
- Tea tree wasgel
- Tea tree lotion
- Aloëvera gel (zelf gebruik ik de gel van een levensechte plant (ik snijd per week een blad af en bewaar deze in de koelkast) maar je kunt ook een potje aloë vera gel.

De tip:
Allereerst is het belangrijk je huid elke dag minstens twee keer te reinigen. Dit doe je door alle make-up resten te verwijderen, ik gebruik daar eerst reinigingsmelk voor gebruik geen te agressieve producten want je huid is immers al erg gevoelig, daarom raad ik reinigingsmelk aan! Daarna gebruik ik altijd de teatree lotion (kruidvat), dit doe ik op een watje en daarna maak ik mijn gezicht (rustig!) schoon. Tot slot was ik mijn gezicht met lauw water en de kruidvat teatree wasgel. Dit doe ik twee keer per dag.

Teatree is een zeer geschikt product voor een onzuivere huid, teatree heeft namelijk een reinigende en drogende werking en is dermatologisch getest tegen pruistjes/acne/mee-eters.

Tevens stoom ik mijn gezicht elke dag, elke dag klinkt veel maar zo zijn mijn poriën elke dag open en kan de aloegel die ik daarna opsmeer mijn huid goed bereiken. Soms stoom ik twee keer per dag, maar 1 keer is genoeg.
Tijdens het stomen voeg ik altijd 3 druppels teatree olie toe. Na het stomen smeer ik direct de aloevera gel op mijn gezicht.

Aloe vera is goed voor de huid omdat deze tegen roodheid en littekens werkt, reinigende werking heeft en ook heel goed samen gaat met teatree.

Tweede tip: scrub je huid 1 a 2 keer per week, dit verwijdert de dode huidcellen en zo reinig je je huid optimaal! Ik gebruik daar de teatree scrub.

Nou heb ik dit zelf gedurende 3 maanden elke dag gedaan en mijn huid is echt heel erg opgeklaard, ik kan het bijna een babyhuidje noemen.
Het is belangrijk iets lang vol te houden, want je huid moet wennen aan de behandeling en we weten allemaal dat er geen wonder middel bestaat dat iets in een dag kan genezen.

Tevens raad ik aan voldoende vitamines binnen te krijgen en fruit te eten!

Waarom moet jij deze tip proberen? Het is lowbudget en heeft geen agressieve werking op je huid!

Puistjes bestrijden

Rozenwater en vitamine E crème

Wat erg goed helpt tegen puistjes is, wel de natuurlijke, rozenwater. Daarna een goede Vitamine E crème aanbrengen. Ook moet je op je eten letten (Niet teveel suikers!) Veel water, rooibos en groene thee is ook goed. Wat ook lekker is, is een citroentje uitknijpen in water. Dit dan lekker op drinken. Wel met een rietje, want het is slecht voor je glazuur!
Puistjes bestrijden

Gezicht insmeren met appelazijn

Iedereen heeft last van puistjes maar als je elke avond voor je gaat slapen op een watje een beetje appelazijn doet en dit op je gezicht wrijft zijn ze snel weg. Ik doe het nu 3 dagen en ik zie al zo veel verschillen en een vriendin van mij heeft dit ook gedaan en bij haar is alles weg.
Puistjes bestrijden

Het werkt als je een watje hebt met een vloeibaar product waar puur alchol in zit (zoals floïd) op je gezicht drukt. Hij is dan niet weg maar het mindert de grote bult.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Puistjes bestrijden

Voorkom puisten

Een puist of een pukkel is een kleine ontsteking van de huid die veroorzaakt wordt door een ontstoken talgklier. Je herkent een aan zijn rode kleur en zijn witte puntje met pus. Puistjes komen vooral in de puberteit en de zwangerschap voor. Er zijn onderhuidse puisten en er zijn bovenhuidse puisten. Als er te veel talg wordt geproduceerd, bijvoorbeeld tijdens hormonale veranderingen zoals de puberteit, raakt een talgklier verstopt waardoor een mee-eter met een zwart of wit puntje wordt gevormd. Hier kunnen bacteriën zich makkelijk vermenigvuldigen, de talgklier ontsteekt en er ontstaat een puistje. Tijdens je puberteit gaan je hormonen alle kanten op je talgklieren worden groter en gaan ze meer talg aanmaken waardoor er makkelijk puistjes kunnen ontstaan. Ook tijdens de zwangerschap kun je last hebben van puistjes en/of acne, omdat je huid meer talg aanmaakt dan gewoonlijk door de hormonale veranderingen tijdens deze periode. Puistjes verwijderen; Je kan ze deze beter niet uitknijpen want als je dit te hard doet, kan je littekens krijgen. Bovendien kan een puist uitknijpen er juist voor zorgen dat er een nieuwe puist ontstaat, omdat er bijvoorbeeld vuil van onder je nagels in je wondje komt en er een nieuwe ontsteking ontstaat. De beste manier om puistjes te bestrijden is door ze te voorkomen. Hoe gezonder het lichaam en hoe gezonder de huid, hoe minder puistjes de kans krijgen om zich te gaan ontwikkelen. Dus zorg voor een goede gezichtsreiniging, hydraterende huidverzorging, drink voldoende water zorg voor gezonde voeding en slaap voldoende!
Puistjes bestrijden

Vitamine E olie

Ha iedereen, zoals bijna iedereen in zijn/haar jeugd gehad heeft, puistjes! Heb ik nou even een goede raad! Koop bij de tuinen/biowinkel een flesje vitamine E olie! Dit helpt bij puistjes en een droge huid! Ook bij littekens en huidstriemen. Een flesje gaat zo'n 3/4 maanden mee en je huid gaat er heel mooi en gaaf ervan uitzien! Gebruik vooral geen tandpasta, dit is zeer slecht voor de huid, het maakt het alleen maar droog. Ik beloof het, het hielp/helpt bij mij en ook bij jou! Veel succes!
Puistjes bestrijden

Nooit uitknijpen en insmeren

Nooit uitknijpen! Probeer er niet aan te komen, doe er bijvoorbeeld wat tea tree lotion op.
Puistjes bestrijden

Castorolie

Castorolie op smeren (ookwel wonderolie). Dit is een drogende olie met een sterke antibacteriële werking. Je kunt er ook je gezicht mee insmeren tegen puisten, maar dan wel mengen met een andere, niet drogende olie (druivenpit-, avocado-, olijf-, lijnzaad-, kokosolie etc.), anders wordt je huid zo droog.
Puistjes bestrijden

3 soorten maskertjes tegen puisten

Als ik een puistje heb dan maak ik een maskertje, bij mij helpt het echt. ik heb 3 soorten: honing ei masker: -een eiwit -2 eetlepels honing -als je het nog wat steviger wil hebben zodat het niet gaat druipen dan kan je er ook nog wat meel bij doen. eerst doe je de honing in een kommetje, dan doe je het eiwit erbij en als je nog wil kan je er ook nog het meel bijdoen. laat dit 20 min drogen en was het af met wat lauw water. eimasker: -een eiwit do het eiwit in een kommetje. smeer een dun laagje op je gezicht en laat het drogen. herhaal dit nog een of twee keer. was het hierna af met lauw water en je zal merken dat je huid hier heel zacht van wordt. citroen yoghurt masker: -een halve citroen - yoghurt (het ligt eraan hoeveel yoghurt je wilt gebruiken, hoe meer yoghurt hoe langer het drogen duurt) meng de yoghurt en de citroen in een bakje en smeer het op je gezicht. laat het drogen en was het af. ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad.
Puistjes bestrijden

Washandje met lauw water

Pak een washand en maak hem nat met lauw water en zachtjes over je gezicht heen gaan dan krijg je helemaal geen puisten ik niet tenminste
Puistjes bestrijden

Appel azijn

Koop appel azijn, pak een watje. Doe een beetje appel azijn op het watje, dep dit ongeveer 25 keer op je puist herhaal dit een aantal dagen en het is weg!
Puistjes bestrijden

Geen puistjes meer!

Ik reinig mijn huid eerst met een vochtinbrengende reinigingsmelk. Daarna breng ik wat witte wijn azijn met wattenschijfjes aan op het gezicht. ( dit kan wat prikken als je open wondjes hebt, maar helpt het uitdrogen van de puistjes). Na 5 minuutjes spoel je dit af met koud water zodat de poriën sluiten. Breng daarna een kleine hoeveelheid sudocreme aan op het gezicht. Laat dit in werken. Na een week of twee geen last van puisten meer! Bij mij werkt dit uitstekend!
Puistjes bestrijden

Puistjes verwijderen (rijpe)

Ik pak meestal het kopje met een pincet daarna makkelijk te verwijderen.

Puistjes bestrijden

Binnen 1 dag van je puist af met Castor olie

Of je puistje nou in het beginstadium zit 9f al rijp is, castor olie doet echt wonderen voor je puistjes. Of het nou een grote of een kleine pui

st is,  castor olie op je puist smeren voor de nacht en in de vroege ochtend als hij rijp is nog een aantal keren. binnen 1 dag van je puist af, (de reactie en kop zijn weg, de roodheid blijft wel). Paar avonden blijven smeren voor het slapen gaan. 

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Puistjes bestrijden

Gebruik nooit tandpasta tegen puisten

Ik heb zelf een behandelaar voor mijn acne en zij zegt dat je NOOIT tandpasta op je puistjes moet gaan smeren. Ook niet je puistjes uitknijpen dat zorgt voor littekens ( ik heb er genoeg ). Wat helpt tegen puistjes/ance is een crème. Die kan je halen bij de apotheek. Ik gebruik een scrub en een schuim, dat zorgt ervoor dat de puitjes uitdrogen op een natuurlijke manier.

Puistjes bestrijden

Groene Leem als gezichtsmasker

Groene Leem, daar water bijvoegen zodat het een papje wordt. Dit als gezichtsmasker opsmeren en oplaten tot het droog is. Het gaat dan een beetje trekken. Daarna afspoelen met lauw water. Het kan zijn dat je huid een beetje rood is maar dat trekt snel weg. De volgende dag zijn je puistjes uitgedroogd en zijn ze zo weg. 1 a 2 keer per week, en als je veel last hebt kun je het een tijdje iedere dag doen. Werkt super bij mij, mijn huid is een stuk rustiger.
Puistjes bestrijden

Tea tree oil helpt tegen puistjes

Gebruik tea tree olie om de puistjes weg te halen breng het met een wattenstaafje of een wattenschijfje aan waar je wilt . Je herhaalt dit tot je puistjes zo goed als verdwenen zijn Als je irritaties hebt niet verder gaan hiermee.
Puistjes bestrijden

Smeer citroensap op puisten

Pak wat citroensap uit een flesje/citroen. Smeer dat op de plek waar bultjes, puistjes etc. zitten. Laat dit 7-8 min intrekken, het zal erg prikken, en was het er daarna af. Je kunt dit later op de dag nog een keer herhalen. Binnen 1 tot 2 dagen zijn de bultjes weg. Er zit dan een korstje op en het kan gaan helen.
Puistjes bestrijden

Differin gel

Differin gel met het werkzame bestand adapalene. 'S avonds het puistje mee aanstippen nadat je je huid gewassen hebt, en 's morgens afspoelen. Vaak is het puistje dan de volgende dag al weg. Als het er nog is, dan na het 's morgens wassen nog n drupje aanbrengen. Je doet heel lang met een tube, want je hoeft alleen een klein drupje op een vingertop te doen en op t puistje aan te brengen. Ik heb jaren last van acné gehad, en had van alles geprobeerd. Speciaal dieet, de clearasil middeltjes van TV, tea tree, een soort melkpilletjes, noem maar op. De huisarts schreef tetracycline voor, maar ook dat hielp niet heel goed. Toen hij roaccutane voorstelde las ik over veel bijwerkingen dus ben ik verder op onderzoek gegaan, en kwam zo bij differin uit. Dit had ik veel eerder moeten ontdekken. Vergeet niet dat ieder mens anders is, en het voor de een beter kan werken dan voor de ander. Maar als je echt last van puistjes hebt is dit het proberen waar. Voor mensen wiens hele gezicht eronder zit lijkt dit me wat minder geschikt, maar voor enkele losse puistjes werkt het bij mij super!
Puistjes bestrijden

Aloë Vera smeren tegen puistjes

Wat helpt tegen puistjes? Ik heb mijn oma op pad gestuurd om een middeltje voor mij te halen tegen puistjes. Ze kwam terug met Aloé Vera gel. Ik heb het op mijn puistjes gesmeerd en het hielp echt. Het gaat niet in één avondje weg maar na een weekje is het weg.
Puistjes bestrijden

Baking soda tegen puistjes

Als je flink puistjes op je gezicht hebt moet je het beste baking soda gebruiken. Eerst je gezicht nat maken met lauw warm water en dan wat baking soda in de hand nemen en op je gezicht smeren en zeker een paar minuten laten inwerken en daarna je hand nat maken en je gezicht flink wrijven het baking soda en daarna met lauw warm water gezicht schoon spoelen.