De beste tips

Vitrage wassen

#1. Bakpoeder krijgt gordijnen weer wit

Een zakje bakpoeder in het vakje van de wasverzachter en de gordijnen zijn weer superwit.
Vitrage wassen

#2. Lekker ruikende vitrages met soda water

Rookt u en stinken uw vitrages? Laat de vitrages voor het wassen inweken met soda water. U zult schrikken wat eraf komt.
Vitrage wassen

#3. Vitrage wit wassen

Om je vitrages weer spierwit te krijgen, moet je ze laten weken of in de wasmachine wassen met een gebitsreinigertablet werkt uitstekend.

Bekijk 10 andere tips

De nieuwste tips

Vitrage wassen

Je viterace weer mooi wit en schoon

Ik gebruik 3 eetlepels azijn. Een gebits tablet gebruik wel de echte merk want anders kan het gebruik dat ze blauw worden. En waspoeder .en ze komen er stralend mooi uit de wasmachine
Vitrage wassen

Haakjes vitrage in washandje doen

De bovenrand met haakjes samenpakken, in washand duwen, washand dichtstrikken en het geheel in de wasmachine doen met baksoda of gebitsreiniger in het wasverzachterbakje.
Vitrage wassen

Wassen met een kopje soda

Inweken in de wasmachine met een kopje soda boven op je vitrage. Daarna het gewone (zijde/of handwas) programma laten draaien. Ook belangrijk is dat je de trommel maar half vol moet doen. Ik had roetaanslag van kaarsen in mijn vitrage en die is helemaal verdwenen nadat ik het gewassen had op deze manier.

Nog 10 andere tips

Vitrage wassen

Vitrages centrifugeren en niet strijken

Lange vitrages na het wassen niet strijken, maar centrifugeren en dan nat ophangen. Hoef je ze niet te strijken.
Vitrage wassen

Vitrages met haakjes wassen

Als je je vitrage wilt wassen zit je altijd met die haakjes bovenin.Als je ze er aan laat zitten komen ze in de wasmachine. Rol je vitrage op en doe er een pantykousje om en zo in de wasmachine. Nooit geen last meer van.
Vitrage wassen

Wasmiddel en bakpoeder voor witte vitrages

Eerst fyn wasmiddel met een zakje bakpoeder in de was machine voor super witte vitrage die vergeeld is geraakten ook nogeens super goedkoop is.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Vitrage wassen

Vitrages wassen met St Marc

Nadat ik vanalles geprobeerd heb , ook de steradent tabl heb ik de ooit witte vitrages in de wasmachine met st marc poeder gewassen. Ze zijn er duidelijk van opgeknapt, De gordijnhaakjes zaten er gewoon in tijdens de wasbeurt.
Vitrage wassen

Gebitsreiniger voor witte vitrages

Om je vitrage spierwit te krijgen doe je bij de wasbeurt in de wasmachine een gebitsreiniger tablet in het vakje bij de waspoeder. Stralend wit resultaat.
Vitrage wassen

Vitrages weken in gebitreiniger

Om witte vitrage weer spierwit te krijgen moet je een emmer vullen met lauw water doe er een aantal tabletten kunstgebitreiniger in en schoon zijn je vitrages.
Vitrage wassen

Was gordijnen met dennenbadschuim

Was je gordijnen met wat dennenbadschuim. In de dennenaaldjes zit een optisch witmiddel, de glasgordijnen worden weer spierwit.
Vitrage wassen

Houd uw vitrages langer wit

Uw vitrage ziet er langer wit uit als u hem 2a3 keer per jaar wast. Gebruik bij het wassen vitrage wit van Nibro. En zoals al eerder is verteld centrifugeren en vochtig ophangen en uit laten lekken. IK was mijn vitrage altijd in januari april en september.

Vitrage wassen

Creme kleur vitrages met groene thee

Als je witte vitrage hebt en je wilt eens iets anders b.v. cremekleurige vitrages laat ze dan een paar uur weken in groene thee. Werkt uitstekend. Joke
Vitrage wassen

Witte vitrages met Steradent tablet

Wilt U weer een witte vitrage. Zet het in het water met een steradent tablet. Uw vitrage wordt weer stralend wit.