Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Neem een oude krant en doop deze in de as en poets hiermee gemakkelijk uw ruitjes schoon van de kachel.

1 0


Doe azijn op en doekje wrijf er de raampjes mee in eventjes laten trekken na spoelen en op blinken.

Tinneke
0 0


Het ruitje van een hout/haardkachel krijg je weer mooi schoon door het met een gebruikt theezakje schoon te vegen!

Edith
0 0


Ruitjes van de houtkachel worden weer als nieuw door een vochtig schuursponsje te dompelen in de verbrande as en hier de ruitjes mee insmeren direct het beste resultaat!!

Esther
0 0


Kachelruitjes kun je heel goedkoop en simpel shoonmaken met as uit de kachel. neem een vochtige doek, doe hier wat as aan, en wrijf de ruitjes hiermee schoon. even nawrijven met een schone doek, en ze zijn weer prachtig schoon.

Henk.
0 0


Het allerbeste en heel gemakkelijk is, koperpoets. De zwartste ruiten worden als nieuw.

Harry
0 0


De raampjes van een houtkachel kun je snel en gemakkelijk schoon maken zonder schoonmaakmiddelen. Pak een zacht schuursponsje oude emmer met heet water doop de spons en dep deze een paar keer in de as van de as lade nu de kachel raampjes schoon poetsen (zorg dat het geheel vochtig blijft en voila! raampjes mooi schoon en kun je weer genieten van een mooi vuur

Danny M.
0 0


Maak de ruit schoon met autovelgen reiniger, inspuiten even laten intrekken met keukenpapier oppoetsen en het wordt prachtig schoon

Els
0 0


Maak een doek met water nat, dopen in de witte as en daarmee de ruitjes poetsen. In twee minuten hebt u weer glasheldere ruitjes.

Rikie van Montfort
0 0


Met een gebruikt thee zakje afdoen en schoon zyn ze!

Donald
0 0


Een oud (glassex) spuitflesje vullen met 50 % ammoniak en 50 % water, op de ruit spuiten en met een oude krant schoonvrijven. Het vuil gaat er echt heel snel af, en de krant gooi je gewoon weg.

Mart
0 0


Stuk keukenrol nat maken met water, in de as dopen van de kachel en hierbij de ramen schoonmaken.

0 0


Je kunt de kachelruitjes gemakkelijk schoon maken door keukenrol vochtig te maken en de witte as uit de kachel te gebruiken.

0 0


Kachelruitjes maak je snel schoon door de ruitjes in te wrijven met een doekje met koude thee!

Annie Groeneveld
0 0


Doe vijf scheppen as in een koffie filter en zet dit in een filterhouder. giet daar een 1/2 liter kokend water door. Af laten koelen. Doe het in een spuit flacon. Op de ruit spuiten en afvegen met keuken rol.

Brenda
0 0


Doe wat pure derft op een doekje wrijf het goed in dan afnemen met een schone doek en klaar is Kees!

Conny damen
0 0


Maak de kachel ruit schoon en smeer er daarna koper poets op, laten drogen en uit poetsen.

Ankie
0 0


Gewoon schoonmaak azijn. Een beetje op een doekje. En met enkele ogenblikken mooie schone ruitjes

0 0


Kachelruitjes van de houtkachel kunt u schoonmaken door met een vochtig gemaakt doekje of keukenrol door de as van de vorige dag in de asla te deppen. Daarna de ruitjes inwrijven, en het vuil verdwijnt als sneeuw door de zon. Met een vochtig stukje keukenrol nazemen en ze zijn weer als nieuw.

Bo Vamos
0 0