Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kakkerlakken bestrijden

Hoe kom je van die vervelende kakkerlakken af?

Kakkerlakken komen in Nederland wat minder voor dan in warme landen waar we met z'n allen graag op vakantie gaan. Ook zijn ze hier vaak wat kleiner. Toch wil je kakkerlakken - ook al zijn ze klein - het liefste zo snel mogelijk bestrijden en verwijderen. Oma's middeltjes tegen kakkerlakken: vochtige dweil, een bak met water en olie plus extra tips om van kakkerlakken af te komen.

Ga als volgt te werk tegen kakkerlakken

Om kakerlakken weg te krijgen, ga als volgt te werk. Doe op een schoteltje gipspoeder. Op een tweede schoteltje water. Omdat kakkerlakken gips lekker vinden eten zij het, maar hierdoor krijgen ze wel dorst en nemen ze water op. Wat als reactie geeft dat de beestjes gewoon verstenen. Soms kost het meer werk om iets te doen maar dit is eigenlijk tegek om waar te zijn. Ik raad U het echt aan om het eens te proberen. Dit kost niet veel en na een tijdje komen er geen nieuwe meer. Wel even volhouden om het er neer te zetten.

Els
Tip #2074


Boraxpoeder en suiker tegen kakkerlakken

Ooit gelezen in de "Libelle": Een echtpaar voer met hun boot in de tropen. Hadden veel last van kakkerlakken. De inheemse bevolking vertelden hen dat zij half om half boraxpoeder en suiker (vermengd) her en der moesten neerleggen. Ik ben dit ook gaan doen: Na diverse de gemeentelijke bestrijdingsorganisatie op bezoek te hebben gehad, bleek dit de juiste oplossing te zijn. Nooit meer last gehad. Wel uitkijken i.v.m. kinderen (boraxpoeder is giftig.)

Tip #6391


Kakkerlakken bestrijden

Gist voor het eten van de kakkerlakken en dan water. Dit geef je ze en ze gaan er dood aan. Daarna kun je ze zo allemaal op gaan vegen.

Matien
Tip #20789


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen