Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Katten

Hoe kan je het beste katten verjagen en kattenpis voorkomen?

Algemene katten tips. Wil je meer weten oOh nee, je wilt katten gaan verjagen? Of zoek je gewoon oplossingen voor het verwijderen van de geur van kattenpis. Onze diverse categorie van katten staat vol met tips en trucjes voor liefhebbers van katten en mensen die ze liever niet in de eigen tuin hebben.

Azijn verjaagt katten

Wil je dat je kat op bepaalde plaatsen niet komt, zet er dan een potje met azijn, de katten haten dit (bvb op de vensterbank.

Lut
Tip #1531


Kattenpis schoonmaken met azijn

Urine en uitwerpselen van katten op ongewenste plek? Eerst weghalen en dan schoonmaken met schoonmaakazijn, dit neutraliseerd de lucht. Chloor zal alleen maar uitnodigen.

Dingena
Tip #1767


Gebruik bleekmiddel in de kattenbak

Doet de kat het vaak buiten de bak? doe een scheutje bleek middel in de katten bak...katten zijn erg geneigd om over de bleeklucht heen te plassen. vandaar dat ze soms ook over schoon was goed plassen of over andere schoonmaak middelen!

Iris
Tip #5043


Katten verjagen met citronella spray

Met citronella spray kunt je je katten heel makkelijk uit je boom houden. Ze hebben namelijk een hekel aan de geur van citroenen, mandarijnen en sinasappels. Op andere planten helpt het overigens ook.

Wanda
Tip #4766


Menthol verjaagt katten

Ik heb heel veel verschillende dingen uitgeprobeerd om mijn katten te weerhouden om steeds op het zelfde plekje in de gang te plassen. Niets hielp. Bij toeval ontdekte ik dat ze een hekel aan de geur van menthol hebben. Nu heb ik dus op de bewuste plek wat mentholzalf (wat je zelf gebruikt om op de borst te smeren bij verkoudheid) te smeren en de katten blijven er vandaan!

Ingrid Meijerink
Tip #972


Maak geluid met schoteltjes om katten te lokken

Wilt u dat uw kat naar binnen komt? Pech, want als hij geen zin heeft reageert hij toch niet op zijn naam. Tip: als u ze vlees geeft, tik dan bijv eerst met twee schoteltjes tegen elkaar. Ze associëren al snel dit geluid met lekker eten. Voortaan kunt u al uw katten binnenroepen door buiten twee schoteltjes tegen elkaar aan te tikken.

Linda G
Tip #2781


Blaasgruis bij kat

Katten die in huis plassen hebben vaak een ziekte Blaasgruis! Het plassen in huis kan komen doordat hij de plek waar hij plast asocieert met de pijn. Daarom kiest hij steeds een andere plek uit om te plassen. Mijn tip is ga naar de dierenarts voor een urinetest. Als het dier blaasgruis heeft krijgt het dieetvoeding.

Jacinta
Tip #4587


Mottenballen verjagen katten

Wilt U geen katten op de bank knoop in een klein zakdoekje een aantal mottenballlen stop deze tussen de kussens het helpt echt.

Meta Vos
Tip #2706


Gebruik mottenballen om katten te verjagen

Als je kat plast in huis op een vaste plek (of meerdere), doe 1 of 2 mottenballen in een washandje en leg deze op de plek. Katten houden niet van deze geur.

Chermaine
Tip #1736


Kat laten poepen in kattenbak

Poept je kat niet op de kattenbak maar ergens anders in huis? Leg dan de uitwerpselen van de kat in de kattenbak. De kat zal dan uitgenodigd worden het in de kattenbak te doen, omdat daar de geur hangt. Werkt ook bij konijnen en cavia's.

Tip #7546


Voorkomen dat kat pist met Ajax

Wij hebben ook van alles geprobeerd om de kat niet meer te laten urineren buiten de bak, maar sinds wij Ajax reinigingsmiddel citroen gebruiken is het plassen stukken minder geworden.

Ellie
Tip #5594


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Aluminiumfolie tegen katten

Om katten op bepaalde plekken in het huis weg te houden, kun je aluminiumfolie leggen. Dit vinden ze niet leuk, want het plakt aan hun pootjes en het maakt lawaai. Heb ik eens getest op het kookaanrecht..en het helpt!

Angie
Tip #971


Kattenstank verhelpen met soda

Maak dit schoon met soda opgelost in heet water. Je bent dan snel de stank weer kwijt.

Annika Sakkers
Tip #2524


Alternatief voor kattenbakzak

Erg handig, kattenbakzakken, maar wel erg duur. Neem een gewone stevige vuilniszak, knip hem open en leg hem in de bak, kattengrit erin en klaar. Bij het leeghalen de punten bij elkaar pakken en weg ermee

Stijn Carels
Tip #3489


Kattengeur neutraliseren met Kitty cleaner spray

Kitty cleaner spray neutraliseerd de amonia lucht, en kost 1,50 bij verschillende asielen. Ik gebruik het zelf voor me plaskater die overal plast even op de plek sprayen waar is geplast, dweil erover en je ruikt niks meer.

Jennifer
Tip #5295


Geur van kattenpis neutraliseren

Mocht u last hebben van de geur van en het gepies van een kat. Alles al geprobeerd, maar nog steeds die geur bij binnenkomst? En de plek blijft interessant voor uw kat? Probeer eens de plek te neutraliseren met een sopje met soda. Even in laten trekken en afnemen. Daarna spuit je de plek in met een plantenspuit gevuld met ammonia en/of azijn. Ik heb de combinatie gebruikt en de kat blijft weg bij de plek. Gebruik in ieder geval géén chloor. Bestanddelen hiervan doen de kat denken aan pies en dan blijven ze daar plassen. Peper is een oplossing, maar daar word je huis op een gegeven moment echt smerig van. En de échte pieslucht gaat er niet van weg.

Valerie
Tip #3462


Met eten voorkomen dat katten op dezelfde plek pissen

Plast je kat altijd op dezelfde plekjes in huis? Zet hier dan een paar bakje eten neer (paar brokjes?) katten zullen nooit hun eigen eten vies maken.

Anna
Tip #4304


Gebruik boter voor je kat bij verhuizing

Als je bent verhuisd, loopt je kat niet meer terug als je hem een lik boter op de snuit smeert. Het helpt echt

Linda
Tip #2055


kattenpis met neusspray

katten pis verwijderen met neusspray

josje
Tip #19815


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen